Motionscykel test – Her er de 8 bedste motionscykler

Hvis du har bestemt dig for, at du skal i gang med at motionere, så kan du f.eks. investere i en motionscykel, som du kan bruge derhjemme. Det er dog meget vigtigt, at du ikke bare vælger en vilkårlig motionscykel, men derimod give dig tid til at finde frem til den helt rigtige motionscykel, som både lever op til dine krav og stemmer overens med dine behov. Hvad end du går med planen om at skulle realisere et vægttab eller du derimod bare har en lyst til at komme i bedre form, og derfor bruge en motionscykel til at forbedre din generelle kondition, så er det vigtigt, at du – som sagt – ikke bare vælger en vilkårlig motionscykel, men derimod ruster dig med tålmodighed og lader det tage den tid, det tager.

Kom i form med testfabrikkens Motionscykel test

Det kan virke særdeles fristende at tænde bilen og køre forbi den nærmeste Bilka eller et lignende supermarked. Sådanne steder kan du finde billige motionscykler, men hvis du er seriøs omkring din træning og hvis du gerne vil have en ordentlig motionscykel, så bør du holde dig fra at købe den et sådant sted. Det anbefales derimod at du bruger lidt flere penge på din motionscykel og dermed også din træning. Det vil betyde, at du får en model, som kan tåle at blive brugt og som samtidig også har de funktioner, som du har brug for, hvad end det noget så simpelt, som et display, der kan vise, hvor langt du har cyklet og hvor mange kalorier, du har forbrændt eller du derimod ønsker en cykel med pulsfunktion.

Testvinder: Abilica WinMag Motionscykel

Her er en motionscykel, der passer til stort enhver. Med andre ord, så er det en kondicykel, der passer til dig, der har ambitioner med din træning, og som gerne vil kunne træne med de forskellige træningsprogrammer, der følger med cyklen, da det er med til at give en bedre variation i træningen. Det skal naturligvis også nævnes, at Abilica WinMag er en vinder i sin klasse, da den er blevet kåret som testvinder i magasinet WOMAN, hvorfor der bestemt er tale om en rigtig god motionscykel. Den kommer med et regulerbart styr og har et lavt af- og påstigningsfelt, hvilket gør det meget nemmere for dig at stige af og på motionscyklen. Den er både solid og stabil, men den giver samtidig også et meget jævnt og godt tråd, hvilket er med til at gøre træningen langt mere behagelig.

Abilica WinMag kommer selvfølgelig også med en klargjort flaskeholder, så du har muligheden for at have en flaske vand eller en drikkedunk i nærheden af dig, når du bruger din cykel- det er nemlig meget vigtigt, at man sørger for at holde sig hydreret, når man bruger sin motionscykel. Den kommer desuden også med en elektronisk justerbar magnetmodstand i intet mindre end 16 forskellige niveauer. Som tidligere nævnt, så er det en cykel, der er god til dig, der gerne vil have forskellige træningsprogrammer, for den kommer nemlig med hele 12 forskellige træningsprogrammer. Det giver dig ikke både en langt sjovere og mere differentieret træning, men det er også med til at gøre din træning mere effektiv, da det ikke er den samme træning, du skal gennem hele tiden – det gør, at du giver dig fuldt ud!

Transporthjul

Hvis du ikke har lyst til at din motionscykel skal stå fremme hele tiden, så er det meget nemmere for dig at kunne fjerne den, hvis den har transporthjul på de forreste fødder – og det har Abilica WinMag naturligvis. De aktiveres ved at “vippe” cyklen frem, og den har desuden også pulsmåler i håndtagene, så du både kan både kan få vist din puls på computeren, der sidder mellem de to håndtag, men du får samtidig også muligheden for at lave en formtest. På computeren kan du få vist en lang række spændende info om din træning, hvilket blandt andet inkluderer tal som tid, hastighed, distance, kalorieforbrug, tråd pr. minut, puls samt træningsprogrammer – derfor kan du også følge med i, hvordan du udvikler dig og hvordan din træning bliver bedre.

Abilica Stream UB VIII

Her er der bestemt tale om en særdeles robust motionscykel, der passer perfekt til dig, der gerne vil have en ekstra udfordring. Hvis du kender lidt til Abilica og deres udvalg, så kan det være, at du kender til (Abilica Stream UB X, som også er at finde længere nede på listen) – der er rigtig mange, der er glade for denne motionscykel, men den koster en tand mere end de 3995 kr., som du skal give for en Abilica Stream UB VIII, og det er slet ikke alle, der er villige til at betale så mange penge for en motionscykel, som en Stream UB X, og det er lige netop derfor at Abilica også har lavet deres Stream UB VIII, da den minder rigtig meget om Stream UB X, men kan erhverves til en langt mere overkommelig pris.

Abilica Stream UB VIII er bestemt ikke nogen dårlig motionscykel selvom den befinder sig i bunden af prisskalaen. Den har nemlig en elektronisk justerbar magnetmodstand og det betyder også, at den har en rigtig høj modstand, men dog uden at det kommer til at gå ud over dens tråd som stadig er jævnt. Den har desuden også et pulshåndtag, der gør, at du hele tiden kan følge med i din puls på computeren mellem de to håndtag – hvis du gerne vil have en bedre og mere retmæssig visning at din puls, så er der også mulighed for at bruge et trådløst pulsbælte, da cyklen nemlig kommer med en modtager for et sådant pulsbælte – det er dog ikke noget, der følger med, hvis du køber en Abilica Stream UB VIII, men det er derimod et tilkøb.

Kommunikerer med din smartphone og tablet

I og med, at denne motionscykel er meget inspireret af de cykler, der er med i Stream X-serien, så er den naturligvis også blevet udstyret med en computer, der har indbygget Bluetooth, som kan kommunikere med enten din tablet-pc eller din smartphone. Du kan oven i købet downloade en gratis applikation, der hedder iConsole+, som giver dig mulighed for at styre dit modstandsniveau, dine træningsprogrammer og endda også indstille din motionscykel til at køre ude i den “virkelig verden” ved at gøre brug af Google Maps. Alt dette er noget, der er med til at gøre din træning endnu mere interessant og samtidig også langt mere motiverende, da det ikke er den samme træning gang på gang, men derimod har du muligheden for at cykle en “ny rute” hver gang.

BH Nexor motionscykel

Ønsker du dig en motionscykel af yderst høj kvalitet, så vil denne BH Nexor model være et oplagt valg. Den har hele otte kg svinghjul og magnetisk modstand. Hvis du ikke har den store erfaring med at lave eller følge træningsprogrammer, så frygt ej – denne model har nemlig hele 13 træningsprogrammer i sit system. Disse træningsprogrammer kan være med til at sikre, at du vil opnå en varieret og udfordrende træning, uden at du selv er nødt til at planlægge forskellige programmer. Dette er især en fordel for dig, der er nybegynder eller dig, der hurtigt kører død i dine egne programmer. Maskinen her har en max brugervægt på 140 kg, som er vigtig at være opmærksom på. Motionscyklen kan både bruges af nybegyndere, men også mere erfarne motionister kan få meget glæde af denne model.

Maskinen har et magnetisk bremsesystem, og det betyder, at cyklen er vedligeholdelsesfri, hvilket er en meget stor fordel. Du kan let og gnidningsfrit træde rundt på denne motionscykel, uanset hvilket niveau du er på. På selve cyklen finder du en LCD-skærm, der kan give dig et godt overblik over din træning og tal, mens du er i gang med at bruge den. Udover at have 13 forudindstillede træningsprogrammer, har maskinen endvidere 24 modstandsniveauer, så du kan være helt sikker på at få en masse udfordring. Når du køber motionscyklen hos Wupti, får du en måneds gratis adgang til BH by Kinomap. Det vil sige, at du med din smartphone eller tablet har mulighed for at cykle omkring 40.000 ruter rundt i hele verden. Dette kan være med til at gøre træningen mere spændende og levende.

Titan SB560 motionscykel

Hvis du gerne vil have en kraftfuld motionscykel, bør du tage et nærmere kig på denne Titan model. Modellen her egner sig rigtig godt til motionisten med høje krav, der samtidig ønsker god variation i sin træning. Variation er en af de ting, du kan være helt sikker på at få med denne motionscykel. Den har nemlig hele 12 programmer, som du også har mulighed for at justere individuelt, så de kommer til at passe perfekt til dig. Du kan vælge mellem disse programmer i cyklens computer, som du kan se og styre på skærmen og tasterne. Cyklens skærm viser dig endvidere tid, hastighed, distance, puls og kalorier. Uanset set hvilken motionscykel du vælger, er det vigtigt at få et underlag med til den, så du på denne måde kan beskytte dit gulv mod slid og ridser efter cyklen.

Denne model har magnetisk modstand, hvilket er med til at sikre, at modellen kan cykle let og gnidningsfrit. Herudover har den fem kg svinghjul og lukkede kuglelejer. Modellen passer til alle højder, da du har mulighed for at justere den. Du kan justere sædehøjden, og det kan du både horisontalt og vertikalt. Det er værd at være opmærksom på, at modellen her har en max brugervægt på 120 kg. Hos Wupti tilbyder de at levere denne motionscykel til din kantsten, og du vil blive kontaktet dagen før leveringen for at aftale nærmere. Dette er en stor fordel, så du slipper for at bøvle med selv at skulle fragte din nye motionscykel hjem fra posthuset.

U.N.O Fitness Motionscykel EB 4.0

Vil du ikke gå på kompromis på nogen punkter med din nye motionscykel? Så har vi fundet den rette model til dig. Denne model er helt ekstraordinær og passer især godt til den kræsne hjemmemotionist. Modellen vil også passe godt ind i et mindre fitnesscenter, eller hvis I har et fitnessrum på arbejdspladen. Denne motionscykel har mange forskellige funktioner, som bare gør det en del sjovere at cykle på den. Herudover er den fremstillet af de bedste materialer, som er med til at sikre, at kvaliteten er helt i top. Kvaliteten på en motionscykel er vigtig at være opmærksom på, da det kan have stor betydning for, hvor meget du får ud af din nye motionscykel og i hvor mange år.

Selve cyklens skærm er en Blue-Blacklight multifunktions LCD-skærm. Den viser dig blandt andet profilmatrix og hjertefrekvensgrafik i procent. Under din træning kan du også se andre værdier på skærmen, der blandt andet inkluderer hastighed, tid, kalorier, distance, puls og så videre. Maskinen her indeholder fem færdige træningsprofiler, du kan vælge, hvis du gerne selv vil slippe for at planlægge et træningsprogram. Hvis du hellere helt selv vil styre din træning, er der også et manuelt program, som du kan anvende. Du har mulighed for at tilpasse cyklen til din højde ved både at kunne justere højden til gulvet og justere sadlen i forhold til lodret og vandret hældning. Cyklens bremsesystem er et elektromagnetisk bremsesystem med fem magneter, der er med til at sikre dig et godt flow, når du cykler. Max brugervægten på cyklen er 150 kg, og det er en god idé at tilkøbe et underlag til cyklen, så du kan beskytte dit gulv mod skrammer og ridser fra cyklen.

Abilica Stream RB X

Hvis du er typen, der ikke foretrækker en almindelig kondicykel, men derimod er på jagt efter en stabil siddecykel, der er både stabil og elegant, så skal du se nærmere på denne sidecykel, der kan give dig en anden siddestilling end en traditionel motionscykel. På lige fod med mange andre topmodeller fra Abilica, så er Abilica Stream RB X naturligvis også blevet udstyret med en computer, der kan kommunikere med diverse former for applikationer, som er med til at give dig en suveræn grafik og samtidig også tilføje en lang række nye funktioner. Hvis du vælger en siddecykel som Abilica Stream RB X, så vil du få aktiveret dine sædemuskler og bagside af lårene mere, så hvis du ønsker at arbejde med disse muskler, så er det bestemt en siddecykel, du skal investere i og ikke en traditionel motionscykel.

Abilica Stream RB X kommer desuden også med en justerbar sæderyg, der giver dig en god tilpasning og ligeledes også en optimal siddekomfort. Det er dog ikke det eneste, der er med til at gøre det langt mere behageligt at gøre brug af en Stream RB X til fordel for en helt almindelig motionscykel, for den er – som følge af designet – også udstyret med en langt lavere indstigning end en traditionel motionscykel, hvorfor den er mere ideel for dem, der ønsker en enkel af- og påstigning. Det er blandt andet også med til at gøre Stream RB X fra Abilica til et rigtig godt valg for gravide og til optræning efter en fødsel. Den er dog også god for personer, der har enten balanceproblemer eller lammelser.

Indbygget Bluetooth

Enhver professionel motionscykel, hvad end det er en siddecykel eller derimod en traditionel én af slagsen, er naturligvis udstyret med en computer, der har indbygget Bluetooth, der blandt andet kan bruges til kommunikation med et væld af forskellige applikationer, som kan være med til at give dig en langt mere varieret og sjovere træning. Den har også en forstærket konstruktion, der gør, at den kan tåle op til flere timers daglig brug. Den er derfor også egnet til personer med en kropsvægt på helt op til 200 kg., hvorfor den kan benyttes af enhver. Cyklen er desuden også udstyret med kraftige hjul i PVC, der gør, at du nemt og enkelt vil kunne flytte produktet fra det ene lokale til det andet, så du ikke behøver at have den stående fremme. Den er også udstyret med pulsmåling via håndpuls, men muligheden for et pulsbælte er der dog også.

Spirit CR800 Siddecykel

Spirit CR800 fra Abilica er en siddecykel i rigtig høj kvalitet, som er blevet udstyret med et tungt svinghjul på intet mindre end 13,5 kg., der er med til at sikre, at du får en effektiv og brugbar træning. Cyklen kommer desuden også med et bredt udvalg af både programmer og funktioner, der betyder, at du ikke er tvunget til den samme form for træning hver gang, du bruger din motionscykel – du kan derimod variere mellem de forskellige programmer og funktioner for at gøre det mere spændende. Spirit CR800 er lavet med en generator, hvilket sige, at strømmen bliver produceret, når der cykles og det er derfor ikke nødvendigt at koble den til strøm. Det er dog værd at huske, at hvis du ikke cykler, så bliver der ikke produceret strøm til din cykel.

Det indebærer blandt andet, at du ikke vil kunne gøre brug af den store LED-skærm, som viser alle informationer, som du kunne tænkes at skulle have behov for under din træning, hvilket blandt andet inkluderer tal og informationer som f.eks. din tid, din hastighed, antallet af forbrændte kalorier, puls og meget mere end dét. Skærmen er desuden også særdeles nem at betjene, mens du sidder på cyklen. Endvidere, så skal det også nævnes, at siddecyklen er blevet lavet ekstra komfortabel med de bløde skumpuder, der er i både sæde og ryg. Det er nemt og ligetil at justere på sædet fra siddende position, da du blot skal bruge det gule håndtag, der er placeret lige foran sædet. Du kan indstille sædet i intet mindre end 12 forskellige positioner.

Cooling Fan

Når du motionerer, så kommer du til at svede og kroppen kommer til at have det varmt. Derfor er det meget vigtigt, at du på en eller anden vis sørger for at blive kølet ned under træningen, og vælger du en Spirit CR800 fra Abilica, så får du mulighed for at tænde for den såkaldte “Cooling Fan”, der er monteret lige over LED-skærmen. Det gør det nemlig muligt for dig at få blæst kold luft ud, så du kan holde din træning ud i længere tid, inden du overopheder. Hvis du er typen, der ikke ønsker at have din motionscykel stående fremme i f.eks. stuen el.lign., så er det dejligt at CR800 er udstyret med to hjul i forenden, som gør det muligt at flytte cyklen fra lokale til lokale.

Spirit Fitness CU800 Motionscykel

Her er der bestemt tale om én af topmodellerne fra Abilica, hvilket du med garanti også godt kan regne, når du ser nærmere på prisen. Du skal – uden tvivl – være én af de personer, der tager din træning meget seriøst og gerne vil have den absolut bedste model på markedet, hvis du er villig til at betale de 10.900 kr., det koster at skulle investere i en Spirit Fitness CU800. Hvis du er villig til at betale, hvad det koster, så får du dog også en motionscykel, der er drevet af en generator, så du selv skal generere den strøm, der er behov for, for blandt andet at drive skærmen. Det er med til at presse dig til at gøre det bedre og dermed også få mere ud af din træning.

Ikke nok med det, så får du også en motionscykel, der har 2 graders inversion på pedalerne, som blandt andet er med til at give dig en behagelig og anatomisk korrekt position. Det gør ikke blot din træning mere behagelig, men det betyder også, at du vil kunne blive ved med at yde dit maksimale i en længere periode end ellers. Det er den bløde og behagelig sadel med dobbelt affjedring naturligvis også med til at sikre, men sammen med et tungt svinghjul med en vægt på hele 13,5 kg., så skal du ikke være bange for, at du ikke får modstand – du har nemlig også mulighed for at vælge mellem intet mindre end 40 modstandsniveauer som tilgodeser alle – lige fra nybegynderen til selv de mest professionelle atleter.

Omfattende feedback

En motionscykel som denne er meget tiltalende for de brugere, som værdsætter et blødt tråd og ligeledes også sætter pris på at have en computer, der giver omfattende feedback. Det er blandt andet sådanne ting, som du kommer til at gå glip af, hvis du vælger én af de billigere modeller, der er med her på listen – det er dog ikke noget, du skal skamme dig over at gøre, for der er nemlig forskel på, hvad folk forventer af og hvad folk har behov for fra en motionscykel. Den har desuden også en meget stærk konstruktion, der betyder, at den kan holde til rigtig mange timers daglig brug og samtidig kan den også bryste sig af, at kunne håndtere en personvægt på helt op til 200 kg., hvorfor den kan benyttes af enhver.

Hvad skal man holde øje med, når man skal købe en motionscykel?

Hvis du troede, at det ville være simpelt at skulle vælge en ny motionscykel, så kan du godt tro om igen. Der er nemlig rigtig mange ting, du skal tage stilling til og rigtig mange ting, du skal have fokus på, når du går på jagt efter en motionscykel, men det er dog vigtigt at understrege, at der er en række parametre, der er mere relevante end andre, og dermed er det naturligvis også en rigtig god idé, at du pålægger disse parametre et større fokus end andre.

Svinghjul

Hvis du gerne vil have en god motionscykel, så skal du vælge en model, der har et svinghjul, der vejer mere end minimum 8 kg., men også meget gerne mere end det. Du skal tænke på, at des tungere hjulet er, des bedre er det også at træne med. Der skal ikke være nogen tvivl om, at størrelsen og vægten på disse svinghjul varierer meget mellem de forskellige motionscykler, så derfor kan du sagtens få en motionscykel med et svinghjul, der vejer f.eks. 13 kg.

Ergonomi

Det er særdeles vigtigt, at du sørger for at vælge en motionscykel, der har en god ergonomi. Du skal blandt andet have muligheden for at indstille cyklen, så den passer præcis til dine ønsker. Det er dog ikke det eneste, der er vigtigt, for sædet skal også være ergonomisk formet og dermed skal det også være behageligt at sidde på, da det ellers meget hurtigt kan gå hen og blive en langt mere problematisk affære, at komme igennem din træning.

Cyklens funktioner

Langt de fleste motionscykler er udstyret med en form for display, da det er meget rart at kunne følge med i hvor mange kalorier, du forbrænder i løbet af din træning, hvor langt man egentlig har cyklet og hvor lang tid, man har brugt på det. Det er desuden også en rigtig god idé, at du sørger for at vælge en motionscykel, der har en form for indbygget pulsmåler i håndtagene eller har muligheden for at gøre brug af et pulsbælte, når du cykler.

Brugervægt

Hvis du er overvægtig (og i den her forbindelse er det vigtigt, at du ikke lyver overfor dig selv), så er det særdeles vigtigt, at du sørger for at tjekke op på info om cyklens maksimale brugervægt, inden du køber den. Der findes nemlig en længere række af mindre robuste motionscykler, så kun vil kunne klare en maksimal brugervægt i omegnen af 100 kg., så hvis du vejer mere end dét, så er det en god idé, at du i stedet vælger at se nærmere på de modeller, der kan klare en vægt på op til 200 kg., så du ikke ender med at have en motionscykel, du ikke kan bruge.

Programmer

Når du skal købe en motionscykel, så er det en rigtig god idé, at du sørger for at vælge én af de mange modeller på markedet, som har en del indbyggede programmer. Det er blandt med til at gøre det nemmere og hurtigere at få afveksling og diversitet ind i din træning. Du skal derfor ikke gennem den samme træning hver gang, du vælger at sætte dig op din motionscykel, og det er en god idé, hvis du har intentioner om at bruge den ofte.

Cyklens vægt

Har du intentioner om, at skulle vælge en motionscykel, der robust og har en stærk konstruktion, så den kan holde til lidt af hvert, så skal du selvfølgelig ikke vælge en cykel, der vejer for list. Du skal derimod sørge for at vælge en tung motionscykel, da det er en rigtig god indikation for, hvor robust den er og hvilke materialer, der er brugt til at konstruere den respektive cykel. Vælger du en tung cykel, så kan du også være sikker på, at den er fremstillet i et stærkere materiale end en lettere cykel – derfor skal du heller ikke vælge en model, der er lavet af plastik f.eks.

Design

Det skal understreges allerede fra start, at det bestemt ikke skal være designet, der er en afgørende faktor for, hvorvidt du skal vælge en bestemt model eller ej. Det ændrer dog ikke på, at hvis du ikke har muligheden for at pakke den væk, så skal du selvfølgelig sørge for at vælge en motionscykel, som er køn at se på, så det ikke er for meget for dig, at skulle se på den. Som sagt, så skal det dog ikke være det afgørende parameter for dit valg!

ANDRE POPULÆRE GUIDES