Luft til luft varmepumpe test – Opvarm boligen billigst muligt

Opvarmningen af boligen eller sommerhuset kan med fordel ske gennem en luft til luft varmepumpe. Her genererer du din egen varme, hvilket faktisk kan spare dig penge på elregningen. Derudover er det godt for indeklimaet at anvende en luft til luft varmepumpe. Et dårligt indeklima kan give koncentrationsbesvær, hovedpine, allergi, irriterede øjne, træthed, kløe, hoste og hyppige forkølelser.

Vi har samlet markedets bedste luft til luft varmepumper, sådan du får et overblik over de bedste modeller. De gennemgåede produkter har fået gode anmeldelser af officielle tests og ekspertkilder, herunder Den Danske Energistyrelse og Which.co.uk.  

Testvinder: Bosch Climate 3000 luft/luft varmepumpe – Svanemærket

 • 10-graders funktion
 • Svanemærket
 • Forureningsfilter
 • Højere SCOP-værdi
 • Miljøvenlig.

En af de store producenter inden for varmepumper er Bosch. Bosch er bl.a. kendt for deres gode service og høje kvalitet, hvilket også ses ved Bosch Climate 3000 luft/luft varmepumpen. Varmepumpen er bygget op om miljørigtige principper, hvor du dermed både sparer penge og energi. Modellen er særdeles populær, hvor især sommerhusejere tyr til varmepumpen. Du får nemlig en 10-graders-funktion, hvor boligen konstant vil være opvarmet til 10 grader. Dette er med til at mindske risikoen for skader, svamp og fugtskader, hvilket er yderst anvendeligt ved sommerhuse.

Vil du gerne passe godt på klimaet, er denne varmepumpe et godt valg. Pumpen er nemlig energimærket med A++. Dog betyder det ikke, at der gås på kompromis med ydeevnen. SCOP-værdien er nemlig 4,6, mens kilowatt er 6,5. Lydniveauet af pumpen er forholdsvis god med en indendørs decibel på 31-44. Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt varmepumpen klarer de kolde vintre i Danmark – pumpen tåler nemlig udetemperaturer på helt ned til -30 grader.

Idet Bosch er et af de førende mærker, er varmepumpen selvfølgelig gearet med den allerbedste teknologi. Luften fordeles fordelagtigt i boligen, og dette er med til at skabe et bedre indeklima. Fordelingsteknologien har ligeledes inkluderet et forureningsfilter. Dette filter nedbryder partikler i luften og skaber en bedre luftkvalitet. Selvom modellen er så effektiv, som den er, bliver du alligevel ikke forstyrret unødvendigt af støjgener.

Modellens design er klassisk. Varmepumpen er nemlig hvid og simpel, og dette gør, at den ikke kommer til at virke klodset på væggen. Derudover passer designet ind i langt de fleste hjem, sommerhuse og kolonihaver. Boksen til udendørs brug er komprimeret i størrelsen. Det betyder, at den udendørs boks ikke optager unødig plads udendørs, hvilket klart er en fordel.

Panasonic Varmepumpe Heatcharge VZ9SKE – varmepumpe luft til luft bedst i test

 • Markedets kraftigste luftstrøm
 • Placeret som nummer et i flere tests
 • Fjernbetjening
 • Højeste SCOP
 • Støjsvag med kun 18 dB indendørs.

Med Panasonic Varmepumpe Heatcharge VZ9SKE får du en teknik for varmepumper på et helt andet niveau. Varmepumpen er energimærket med A+++, er energibesparende og giver dig maksimal komfort. Heatcharge har et af markedets kraftigste luftstrømme og en lagringsteknik, som er revolutionerende. Varmen fra kompressoren lagres og udnyttes optimalt, hvilket giver til en mere behagelig og effektiv form for opvarmning.

Modellen modstår ekstremt lave temperaturforhold. Faktisk er varmepumpen testet til at kunne klare temperaturer helt ned til -35 grader. Du får altså en pålidelig og effektiv varmepumpe, der har indtaget en førsteplads af højeste SCOP på Energistyrelsens hjemmeside. Det er altså en pumpe, der er bedst i test. Ud over den højeste SCOP får du en model, der er yderst støjsvag. Indendørs har varmepumpen nemlig kun 18 dB, mens den udendørs del har 44 dB. De 18 dB betyder, at du nærmest ikke hører maskinen.

En Econavi-teknik anvendes, hvor sollyssensorer også er implementeret. Dette giver et behageligt og effektivt indeklima. Du opnår hurtigt den ønskede temperatur, da varmepumpen har så kraftig en luftstrøm. Dette skyldes bl.a. kølemidlet R32. R32-kølemidlet er nyt og effektivt, hvilket altså giver den rekordhøje SCOP-virkningsgrad på 6,2. Slutteligt har modellen ligeledes et Nanoe-luftrensningssystem. Dette system er faktisk 99% effektiv mod vedhæftende og luftbårne bakterier, virus og mug. Du får dermed også en meget bedre luftkvalitet i boligen.

Altech Sirius 12K varmepumpe – Styr via WiFi

 • Prisrigtig løsning
 • Styring via WiFi, fjernbetjening og/eller app
 • SCOP 5,1
 • Støjsvag
 • Kan anvendes som aircondition.

Er du på udkig efter en luft til luft varmepumpe, du kan styre via WiFi, fjernbetjening og/eller app, er Altech Sirius 12K varmepumpe lige noget for dig. Du kan styre pumpen, uanset hvor du befinder dig. Dette gør modellen ideel til sommerhuse, hvor du kan sørge for opvarmning af ejendommen hjemmefra. Herved har sommerhuset en behagelig temperatur ved ankomst. Varmepumpen har en høj årsvirkningsgrad og et lavt energiforbrug. Alligevel har pumpen kraft nok til at køle boligen i de varme sommerperioder. Det betyder, at du kan anvende modellen som aircondition også.

Du får en varmepumpe med en varmeeffekt på 4,2 kW og en køleeffekt på 3,5 kW. Energimærket er A+++, og SCOP er 5,1. Delen af varmepumpen, der placeres indenfor, har et minimalt lydniveau på 21 dB og et maksimalt lydniveau på 46 dB. Den udendørs del af pumpen har et lydniveau på 54 dB. Du får altså en billig model, som er billig i drift og støjsvag. Modellen giver en billig og stabil varme året rundt.

Har du et ønske om at holde boligen eller sommerhuset frostfrit, hjælper varmepumpen også der. Pumpen kan nemlig gå helt ned til otte grader. Dette gør det muligt for dig at undgå dårlig luft og fugt. Derudover får du luften til at cirkulere rundt i rummene, hvilket forbedrer indeklimaet særdeles meget. På inderdelen kan du styre luften i to retninger.

Mitsubishi MSZ-LN25 Hero – Miljøvenlig og effektiv

 • Mest effektive og økonomiske varmepumpe
 • SCOP-værdi på 5,2
 • Mulighed for at tilkoble WiFi
 • Høj kvalitet
 • Prisvindende design.

Mitsubishi MSC-LN25 Hero er en varmepumpe af højeste kvalitet. Topmodellen har et prisvindende design og har indbygget WiFi-modul, sådan du nemt kan styre den med PC, tablet og mobil. Varmekapaciteten ligger mellem 1-6,3 kW, mens kølekapaciteten ligger mellem 0,8-3,5 kW. Lydniveauet ligger mellem 24-46 dB, hvilket gør varmepumpen viskende støjsvag under drift. Du kan også indstille pumpen til stillemodus, hvor støjniveauet blot er 19 dB.

Effektiviteten af varmepumpen er høj med et SCOP på 5,2. Det flotte design af modellen gør, at du ikke har noget imod at montere pumpen i sommerhuset, helårsboligen eller kolonihaven. Det lækre design passer nemlig ind i langt de fleste hjem – og dette er altså også en vigtig del. Er varmepumpen grim at se på, kan det ødelægge æstetikken for mange. Med en energimærkning A+++ skal du ikke have dårlig samvittighed, når du skruer op for varmen i boligen. Varmepumpen er nemlig yderst miljøvenlig.

Idet pumpen er så effektiv, som den er, kan du faktisk anvende den til at opvarme de helt store boliger også. Det er altså ikke kun små rum, som pumpen kan placeres i, hvilket ofte er tilfældet for andre varmepumper. Uanset om du ønsker at varme små rum op eller store arealer, gør denne varmepumpe altså arbejdet for dig. De mange smarte funktioner i modellen gør, at du kan starte opvarmning alle steder i verden. Har du tilkoblet varmepumpen til WiFi’et, kan du nemlig fjernstyre den fra din smartphone. Herved kan du varme boligen op fra lufthavnen af eller gøre sommerhuset klar til indendørs hygge hjemmefra.

Panasonic Varmepumpe HZ25UKE Flagship – En af de mest solgte

 • Meget lavt støjniveau
 • Blandt Nordens mest solgte
 • Banebrydende teknologier
 • Kan opvarme rum fra 15-130 m2
 • Indbygget WiFi.

Endnu en luft til luft varmepumpe i energiklassen A+++ fås med Panasonic Varmepumpe HZ25UKE Flagship. Støjniveauet er meget lavt – faktisk en af markedets mest støjsvage. Enheden indendørs er helt nede på et støjniveau på 19 dB. Ud over det lave niveau af støj får du et luftrensningssystem. Luftrensningssystemet er Nanoe og giver dig en sundere og renere luft i hjemmet. E-ion mekanismen aktiveres, hvorefter mug og luftbårne bakterier opfanges. Dertil vil det positivt ladede filter sørge for at tiltrække støv og dermed rengøre rummet grundigt.

Modellen er en af de mest solgte varmepumper i Norden. Dette skyldes måske den populære funktion – indbygget WiFi modul. Herigennem kan du betjene varmepumpen via din telefon, PC eller tablet. Du styrer varmepumpen via SMS, WiFi eller en brugervenlig app, og du kan faktisk styre pumpen, uanset hvor du befinder dig. Derfor får du mulighed for at tænde varmepumpen og overvåge temperaturen helt uden at være tæt på pumpen.

Den kraftfulde, pålidelige og højeffektive model giver dig varme året rundt. Dertil er brugen af pumpen også energibesparende – også ved opvarmning over længere tid. Varmepumpen har nemlig indbygget econavo-teknologi med sollyssensorer. Disse sensorer registrerer unødvendigt energiforbrug og begrænser det. Blot ved at trykke på en knap kan du dermed effektivt spare energi og tilpasse driften til rummets miljø. Ønsker du at styre retningen af luften, kan du gøre det via fjernbetjeningen. På denne måde spredes luften optimalt, hvilket giver et bedre indeklima.

Fujitsu LZ 12 Nordica HighEnd – prisvindende serie

 • Test- og prisvindende serie
 • Fabelagtig kvalitet
 • Lavt lydniveau
 • Høj SCOP-værdi
 • Masser af fede funktioner.

Den sidste luft til luft varmepumpe i vores testanmeldelser er Fujitsu LZ 12 Nordica HighEnd. Denne varmepumpe er i en både test- og prisvindende serie – faktisk er det en af Fujitsus topmodeller. Modellen kan det hele. Du får et lavt lydniveau med 23 dB og en høj SCOP-værdi på 4,93. Dertil får du et væld af fede funktioner såsom boost-, low-noise, dobbelt-swing, ugetimer og bevægelsessensor.

Varmepumpen må i den grad siges at være kraftfuld. Derudover tilpasser pumpen sig efter behovet. Det gør den gennem den indbyggede højtydende kompressor, der altså automatisk tilpasser ydelsen. Dette er både godt for miljøet og for din strømregning. Bevægelsessensoren gør også, at varmepumpen bliver endnu mere energibesparende. Sensoren registrerer, hvorvidt personer opholder sig i rummet. Er der ingen personer til stede, reduceres effekten automatisk på anlægget.

Har du brug for en varmepumpe til sommerhuset, er denne model ligeledes et godt valg. Du får nemlig også et 10 graders-program, som virkelig er nyttigt i kolonihaver eller sommerhuse. Indstiller du pumpen på dette program, vil der bruges minimalt strøm til at holde huset fri for frost. Derigennem undgår du ubehagelige lugte og fugt, som ellers nemt tilkommer boliger, der har været ubrugt i perioder.  

Designet af modellen er flot og hvidt. Varmeeffekten på varmepumpen er 7,4 kW, hvilket er yderst kraftfuldt. Dertil har varmepumpen automatisk afrimning, power mode, quiet mode, pollen filter samt indbygget timer i fjernbetjeningen. Energimærket er A+++.

Gode muligheder for at få en varmepumpe luft til luft bedst i test

Varmepumperne er særdeles energieffektive og billige i drift. Når du vælger en varmepumpe, skal du vælge en model efter dine behov. Hvor stor er den bolig, der skal opvarmes? Har du brug for en 10-graders-funktion? Skal varmepumpen kunne tændes, uanset hvor du befinder dig? Og hvor meget må pumpen maksimalt larme?

Er du i tvivl om de forskellige, giver vi dig her en kort opsummering. SEER står for Seasonal Energy Efficiency Ratio. Dette er den mest præcise måde at sammenligne forskellige varmepumper på, da det er en måleenhed for virkningsgraden af varmepumpen. Her sammenlignes energiproduktionen med strømforbruget. Alle SEER-målinger foregår i et laboratorium og tager ikke højde for sæson eller klima.

COP står for Coefficient Of Performance. Denne måleenhed fortæller, hvor meget varme varmepumpen producerer, i forhold til hvor meget energi varmepumpen kræver for at holdes i gang. Du skal dog forholde dig til disse tal med en vis skepsis. Værdien er nemlig afhængig af de udendørs temperaturer.

Slutteligt findes SCOP, som står for Seasonal Coefficient of Performance. Her angives ligeledes forholdet mellem strømforbruget og energiproduktionen. Ved SCOP tages gennemsnittet af alle målinger foretaget i løbet af et år. Der tages højde for klimaer i denne beregning. SCOP er den nemmeste måde at sammenligne varmepumper med hinanden på.

Kilder

ANDRE POPULÆRE GUIDES