Varmepumpe Test – Top 5 bedste varmepumpe (2022)

En varmepumpe er en utrolig smart maskine, der kan anvende luftens naturlige varme og herved omdanne det til varmeenergi til dit hjem både om sommeren og vinteren. Så hvis du gerne vil spare penge på din elregning, eller hvis du har et oliefyr, der er dyrt at have kørende hele tiden, så vil en varmepumpe kunne være en alternativ løsning, der kan være billigere og mere effektiv for nogle. En varmepumpe fungerer på strøm, og det betyder, at den selvfølgelig også vil bruge strøm, som vil fremgå af din elregning. Dog vil din elregning ikke stige helt vildt, da en varmepumpe kan producere cirka 4 kWh varmenergi for hver kWh strøm, den selv anvender.

Tre gode varmepumper

Qlima varmepumpe S3425 Wifi ready

Varmepumpe test

Electrolux varmepumpe - EXH09RLEWI

Panasonic Aquarea All in one T-CAP

Varmepumpe bedst i test

Forskellige varmepumper

Luft til luft varmepumpe

Der findes forskellige typer af varmepumper, og disse forskellige typer passer til forskellige behov og typer af huse. Der findes luft til luft varmepumper, og disse passer bedst til mindre huse eller sommerhuse, der kun bliver benyttet en gang imellem. Denne type varmepumpe er rigtig god, hvis man ønsker et godt og behageligt indeklima uden fugt eller kælderlugt. En varmepumpe som denne type kan være et godt og billigere alternativ til en dyr el-radiator. Det er den billigste form for varmepumpe, og det er også denne type, der er nemmest at installere.

Luft til vand varmepumpe

Den anden varmepumpetype er en luft til vand varmepumpe. Denne type varmepumpe passer rigtig godt til helårshuse og til dig, der gerne vil spare penge på længere sigt. Det kan være en stor investering at anskaffe sig sådan en maskine, og det tager som regel omkring seks år, før den er tjent hjem igen. Dog kan man efter de seks år spare penge årligt, når man eksempelvis sammenligner det med et oliefyr. En maskine som denne tager nogle dage at installere, og den skal kobles til en varmvandsbeholder. På denne måde sørger man for, at den kan give varme til brugsvandet, radiatorerne og gulvvarmen.

Det er forskelligt, hvad folk vurderer som den bedste varmepumpe, da ens behov kan variere. Dog har vi i denne varmepumpe test forsøgt at samle nogle forskellige modeller til fornuftige priser, som primært tager udgangspunkt i luft til luft varmepumper. På denne måde kan du få et indblik i nogle af de forskellige modeller på markedet og herved finde inspiration til, hvad der passer bedst til dine behov. Denne test er ikke en videnskabelig test, men det er en test, der indebærer en række produkter og beskrivelser af nogle modeller, som, vi mener, er værd at tage et nærmere kig på. Beskrivelserne vil indeholde forskellige specifikationer af modellerne samt deres forskellige fordele.

Qlima varmepumpe S3425 Wifi ready

Denne varmepumpe kan betegnes som et klimaanlæg med en energisparende varmepumpefunktion. Det er energibesparende varmepumpe, fordi den kan fordele varme ind i dit hus på en fordelagtig måde. Den har en varme energiklasse A+ og en energiklasse køling, der er er A++. Ved at anvende denne varmepumpe kan du især spare penge i foråret og efteråret, hvor du kan bruge den som supplerende opvarmning. Hvis du normalt bruger el, olie, gas eller brændeovn som opvarmningskilde, så er der mange penge at spare ved at supplere med en god varmepumpe som denne.

Som vi før var inde på, kan man både få luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper. Denne varmepumpe er en luft til luft varmepumpe, og den er derfor også billigere end en luft til vand varmepumper. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at anlægget indeholder kølemiddel. Det betyder, at du skal i kontakt med en autoriseret kølemontør, når du skal have installeret og vedligeholdt denne varmepumpe.

Spar penge

En af de helt store fordele ved en varmepumpe er, at du kan spare penge, men en stor fordel er bestemt også, at en varmepumpe er et meget miljøvenligt valg, fordi du på denne måde vil være med til at mindske dit CO2 udslip. Denne varmepumpe kan fastmonteres, og derfor kan den også være med til at skabe et behageligt indeklima i dit hjem. Klimaanlægget her fra Qlima er perfekt til og egner sig bedst til at bruge i private hjem. Det er vigtigt at være opmærksom på, at anlægget kun kan bruges i tørre omgivelser.

Når du køber denne varmepumpe, skal du også købe et rørsæt med til. Dette rørsæt hører desværre ikke med i købet, og det kræver derfor, at du selv investerer i det ud over selve varmepumpen. Dette sæt hedder Qlima rørkit SPS1, og du kan få det her. Denne varmepumpe er endvidere Wifi Ready, og det betyder, at du ved at købe Wifi Stick kan styre den ved hjælp af en app. Du kan tilkøbe et Qlima Wifi Stick her.

Electrolux varmepumpe - EXH09RLEWI

Med denne lækre maskine fra Electrolux får du en varmepumpe, der både kan varme, køle og rense luften i dit hjem. Du kan bruge den året rundt, hvor du kan få billig og god varme om vinteren, og kølig luft på varme dage om sommeren. Herudover er den med til at rense luften i dit hjem, hvilket er med til at skabe et mere behageligt klima inde i dit hus eller i din lejlighed. Den har et avanceret filtersystem, der kan være med til at fjerne de fleste støvpartikler og bakterier. Herudover kan den også fjerne luftgener, og i alt i alt er denne maskine ganske enkelt med til at skabe et bedre og sundere indeklima.

Denne varmepumpe kan være med til at sikre dig gode besparelser på din varmeregning, og du kan endvidere bruge den som airconditionsanlæg. Den kan dække 90-100 kvadratmeter effektivt, og det er et godt og stort område. En anden fordel ved denne varmepumpe er, at den har et meget neutralt og simpelt design, der gør, at den sagtens kan passe ind i hjemmet uden at vække for meget opsyn. Det betyder, at du altså sagtens kan have den placeret i stuen, uden at den tager alt for meget opmærksom fra den øvrige indretning.

Energistyrelsens positivliste

Denne varmepumpe er rent faktisk så god, at den er på Energistyrelsens positivliste, der er en liste over de mest energieffektive varmepumper. Det betyder, at du kan være sikker på at få gode besparelser på din varmeregning. En anden måde, hvorpå du kan se, om du kan spare penge, er ved at kigge på SCOP tallet. Ved denne model er tallet på 4,6, og det betyder, at du med denne varmepumpe har mulighed for at reducere varmeomkostningerne 4,6 gange i forhold til, når man sammenligner med en almindelig radiator, der bruger el. Dette er et tydeligt tegn på, at du kan spare noget på varmeregningen.

En anden fordel ved denne model er, at den er meget lydsvag. Det betyder, at du ikke vil blive forstyrret af maskinen, mens den kører, hverken om dagen eller om natten. Dette er bestemt også noget, der er værd at tage med i dine overvejelser, når du skal vælge en ny varmepumpe. Sidst, men ikke mindst, får du fem års servicegaranti på denne varmepumpe.

Panasonic Aquarea All in one T-CAP 12 kW luft/vand varmepumpe

Som vi nævnte i første del af denne varmepumpe test, findes der to forskellige typer af varmepumper. Luft til luft varmepumper og luft til vand varmepumper, og netop denne model fra Panasonic er en luft til vand varmepumpe. Som vi også tidligere var inde på, er denne type noget dyrere og mere avanceret, og man skal have god tålmodighed og vente på, at ens investering først bliver tjent hjem i løbet af cirka seks år. Efter de seks år vil man dog begynde at tjene og få yderligere besparelser ved at bruge den. Teknologien i denne model fra Panasonic er en teknologi, der er kaldet Hydrokit-teknologi.

Modellen har en lækker beholder i rustfrit stål, og med i købet får du 10 års garanti, hvilket bestemt er værd at tage med i sine overvejelser. Det vil altså sige, at denne varmepumpe har et lækkert og godt produktdesign samtidig med, at den har en høj ydeevne. Alt i alt betyder det, at den er en af de ledende modeller på markedet med COP-klassifikation.

Ved at investere i denne varmepumpe får du en utrolig effektiv løsning, og den er endvidere nem at installere. Den er blandt andet nem at installere på grund af dens fabriksmonterede rørføring, der gør, at det tager halvt så lang tid at installere den. Selve rørforbindelserne er i bunden af modellen, og netop dette er også med til at gøre installationen en hel del nemmere. Eftersom denne maskine er en all in one løsning med et simpel og flot design, kan den nemt placeres alle steder i rummet, alt efter hvad der passer bedst til dine behov.

Qlima varmepumpe S-4526S Wifi ready

Med denne varmepumpe fra Qlima får du en model i nogle af de bedste energiklasser. Den har nemlig A+++ i energiklasse varme, og den har A++ i energiklasse køling. Herved vil du med denne model få en varmepumpe, der både er energibesparende, men også meget miljøvenlig. Du kan indstille dens blæsehastighed i tre forskellige positioner, så du kan tilpasse den efter dine behov. Denne model passer bedst til private hjem og til indendørs brug. Du kan bruge den året rundt, eksempelvis til opvarmning på kolde vinterdage eller nedkøling på varme sommerdage.

Det er en luft til luft varmepumpe, der kan medvirke til at mindske dit CO2 udslip. Det er et klimaanlæg, der skal fastmonteres, og det kræver, at du får en autoriseret kølemontør til at installere og vedligeholde maskinen. Dette er nødvendigt, fordi maskinen indeholder kølemiddel, og når dette er tilfældet, er der krav om, at man skal have en autoriseret montør til at klare installationen og vedligeholdelsen.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at du er nødt til at tilkøbe et rørsæt ved siden af, da dette ikke hører med i købet af selve varmepumpen. Det kan du finde her. Denne model er endvidere Wifi Ready, men for at kunne anvende dette, er du nødt til også at tilkøbe Wifi Stick, som du kan styre via en app. Det kan du også købe hos Wupti her. Med til modellen får du fire års garanti på kompressoren og to års garanti på alle øvrige dele. Denne varmepumpe larmer endvidere ikke synderligt meget i forhold til mange andre, og dette er også en stor fordel, hvis du eksempelvis vil have den kørende om natten, eller mens du har gæster.

Sådan vælger du den bedste varmepumpe

Når du skal vælge den bedste varmepumpe til dig, er det vigtigt, at du først og fremmest finder ud af, hvor den skal bruges og hvor ofte. Hvis du vil bruge den i dit private hjem, i sommerhuset eller lignende en gang imellem, så vil det være bedst at vælge en luft til luft varmepumpe. Hvis du derimod ønsker at varme hele dit hus op hele tiden, så vil en luft til vand varmepumpe være et bedre valg. Herudover er det også vigtigt, at du gør op med dig selv, hvor meget du er villig til at investere i en ny varmepumpe. Du kan få varmepumper i flere forskellige prisklasser, men det er generelt ikke det billigste udstyr til hjemmet, uanset hvilken model du vælger.

Hos Wupti.com har du blandt andet mulighed for at betale efter leveringen eller at dele din betaling op i flere dele. Dette kan være med til at lette købet og gøre det mere overskueligt at få plads til investeringen i dit budget.

Testfabrikken.dk anbefaler

Det er også meget vigtigt at finde ud af, om dit hus overhovedet er egnet til en varmepumpe. Blandt andet husets isoleringsmæssige tilstand og varmefordelingssystem spiller en vigtig rolle for, hvor effektiv varmepumpen vil fungere og varme i dit hjem op. Der er mange ting, man skal være opmærksom på, også i forhold til selve installationen, og derfor er det helt normalt, at man har brug for råd og vejledning i hele denne proces. Hvis du ønsker vejledning eller tilbud, så vil vi her hos Testfabrikken.dk anbefale, at du besøger 3byggetilbud.dk, der er kendte for at kunne give uforpligtende tilbud på dine byggeopgaver. Herudover kan du på deres hjemmeside også læse mere om varmepumper generelt og finde ud af, om dit hus er velegnet til en varmepumpe. Netop dette kan du læse mere om her.

Få tre uforpligtende tilbud

Hos 3byggetilbud.dk kan de nemt, hurtigt og gratis forsøge at hjælpe dig. De er eksperter på deres område, og de har over 250.000 formidlede opgaver, hvilket vidner om, at mange andre også har været tilfredse med deres hjælp. Hos dem får du ikke bare ét uforpligtende tilbud, men du kan rent faktisk få hele tre uforpligtende tilbud. Du skal blot indsende din opgave med en kort beskrivelse af, hvad du ønsker. Herefter vil de behandle opgaven, og du vil modtage et tilbud fra tre udvalgte leverandører. Herefter kan du så helt selv vælge, om du vil benytte dig af et af de tre tilbud. Hvis du ønsker at indsende en forespørgsel omkring varmepumper, kan du gøre det på deres hjemmeside her.

Læs eventuelt også en af vores mange andre tests. Vi anbefaler at du kigger forbi vores Vinduesvasker test. Her finder du blandt andet gode råd til hvordan man undgår striber på ruden, når man vasker sine vinduer.

ANDRE POPULÆRE GUIDES