Luft til vand varmepumpe test – Find de bedste pumper i 2023

Oversigt:

Der findes mange gode grunde til, hvorfor du bør overveje at anskaffe dig en luft til vand varmepumpe. Luft til vand varmepumper er en billig måde at opvarme boligen på, uden det kræver, at du graver haven op.

Varmepumperne er både anvendelige i helårsboliger, sommerhuse og kolonihaver. Dog kan det være svært at vælge den bedste, idet der findes så mange forskellige på markedet. Du vælger bedst varmepumpe ud fra dit energiforbrug og størrelsen på din bolig.

Vi giver dig her et overblik over markedets bedste modeller af luft til vand varmepumper. De samlede produkter har af ekspertkilder og officielle tests fået gode anmeldelser. Disse tæller bl.a. Svenske Folksam og Energistyrelsen.

Testvinder:

Panasonic Etherea NZ25VKE

luft-vand varmepumpe - Højeffektiv
 • Højeffektiv
 • Perfekt til lavenergi eller mindre huse
 • Maksimal varmekapacitet 3,2 kW
 • Flot hvidt design
 • Støjsvag.

Panasonic leverer altid varmepumper af kvalitet. Alle produkterne er udviklet med det nordiske klima i fokus, og derfor er du sikker på, at varmepumper fra Panasonic holder til det danske vejr. Dette er du også sikker på med Panasonic Aquarea luft-vand varmepumpe 3kW WH-SDC03H3E5. Brandet er et af de bedst sælgende på det danske marked, og du får en pumpe i en høj energiklasse.

Med denne varmepumpe får du en yderst god ydelse. Modellen er nemlig højeffektiv og fuldstændig ideel til lavenergihuse eller mindre huse. Den maksimale kapacitet er 3,2 kW – uanset om der er over eller under syv grader. Er temperaturen mere end syv grader, er COP 5. Er temperaturen mellem 2-7 grader, er COP 3,56. Er temperaturen mere end minus syv grader, er COP 2,69.

Selve målene på varmepumpen er 892 mm i højden, 502 mm i bredden og 535 mm i dybden. Designet er flot og hvidt, og det er derfor en pumpe, der komplementerer de fleste hjem. Dette er en vigtig del af købet, idet det har en betydning for boligens udtryk efterfølgende.

Med en varmepumpe fra Panasonic kan du spare penge på elregningen. Faktisk kan du spare flere tusinde kroner – hvert år. Generelt siges det, at du kan spare omkring halvdelen af din nuværende elregning, hvis du vælger at skifte din elvarme ud med en varmepumpe fra Panasonic. Derudover gør du noget godt for vores miljø. Udslippet af CO2 mere end halveres, hvilket er en stor forskel.

Bosch Compress 7000i AWM17 Luft/vand varmepumpe – Energivenligt

 • Gulvstående varmepumpe
 • Høj ydeevne
 • Energivenligt anlæg
 • Tilgodeser miljøet
 • Smart design.

Er du på udkig efter en højeffektiv varmepumpe, får du det med Bosch Compress 7000i AWM17 Luft/vand varmepumpe. Varmtvandsbeholderen er rustfri og kan holde op til 190 liter. Den dertilhørende ekspansionsbeholder holder op til 14 liter. Nettovægten af modellen er 148 kg, mens højden er 1.850 mm, 600 mm i bredden og 660 mm i dybden.

Energimærkningen for denne model er B. SCOP-værdien ved lavtemperatur gulvvarme er 5,05, mens SCOP-værdien for højtemperatur radiatorer er 3,65. Du stiller varmepumpen på gulvet, idet pumpen er et gulvstillet modul. Du kan benytte denne model sammen med luft til vand varmepumpen CS 7000i AW 13 eller 17 kW. Modellen er ideel at stille i et rum i huset, hvor der er ekstra brug for varme i Danmarks kolde måneder. Du kan f.eks. stille varmepumpen i stuen og nyde godt af den ekstra varme.

Typisk udgiver en varmepumpe 3 kWh-varme for hver 1 kWh, den anvender. Derfor er en varmepumpe meget billigere og mere effektiv frem for andre opvarmningsinstallationer. Designet af denne varmepumpe er virkelig flot og funktionelt. Designet kaldes Smart Design, hvor fremtidens teknologi i den grad kan udnyttes. Du får mulighed for at styre varmepumpen med din mobiltelefon og kan sammenkoble det til et solcelleanlæg.

Selvom designet er smart, er det fortsat yderst brugervenligt. Du kan nemt gå til funktionerne. Derudover er det vigtigt at påpege det ekstremt svage støjniveau. Varmepumpen udleder blot 4,2 dB – dette er faktisk en halvering af den lyd, som det menneskelige øre kan høre. Derfor er denne model faktisk en af branchens allermest lydsvage varmepumper.

Panasonic luft/vand WH-SXC12H9E8 - Luft til vand varmepumpe bedst i test

 • Holder kapacitet ned til -20 grader
 • Maksimal effekt på 12 kW
 • Designet til kolde områder
 • Kan tilsluttet solenergisæt
 • Flot design.

Målene på Panasonic luft/vand WH-SXC12H9E8 er 1.800 mm i højden, 598 mm i bredden og 717 mm i dybden. Varmedriften ved svagstrøm er 34,4, mens den maksimale effekt er 12 kW. Fremløbstemperaturen er 60 grader. Modellen er designet til kolde områder, og derfor er varmepumpen ideel til Nordens kolde vintre. Faktisk er varmepumpen designet i applikationer med gulvvarme, fan-coil varmeapparater og lavtemperaturradiatorer.

Har du et solenergisæt, kan du med stor sandsynlighed tilslutte denne varmepumpe. Herved får du mulighed for at minimere indvirkningen på økosystemet og i stedet øge effekten. Du kan også tilslutte pumpen til en termostat. Dette er med til at give dig endnu bedre styring og kontrol af afkøling eller opvarmning. Du får altså mange forskellige muligheder med denne pumpe, hvilket også er blandt grundene til, at modellen er så populær, som den er.

Panasonic er kendt for at være energieffektiv, både når det kommer til luftkonditionering og luftvarmepumper. Det samme gælder denne type varmepumpe, som ligeledes bærer præg af Panasonics høje kvalitet. Du får altid den helt rette temperatur med den rette køling og opvarmning – uanset om det er vinter eller sommer. Få en rentabel, energibesparende og miljøvenlig opvarmningsform ved at købe denne varmepumpe fra Panasonic.

Vaillant uniTOWER VIH QW190/1E - Intelligent varmeløsning

 • Enkel varmepumpeinstallation
 • Pladsbesparende
 • Intelligent løsning
 • Brugervenlig
 • Kan nemt skilles ad.

Vaillant uniTOWER VIH QW190/1E er en enkel og komplet varmepumpeinstallation. Er du i pladsmangel i boligen eller sommerhuset, vil denne model være et godt valg. Du får nemlig alt det, som du skal bruge, i én unit. Alle de tekniske komponenter, der er nødvendige, og varmtvandsbeholderen er samlet i ét. Varmtvandsbeholderen har plads til 190 liter vand, hvilket er yderst godt.

Har du brug for at kunne integrere cirkulationssæt, varmtvandsekspansionsbeholder eller buffertank, er dette også muligt. Et cirkulationssæt er et emaljeret forlængerrør, der sørger for, at det varme vand cirkuleres rundt i rørene. En varmtvandsekspansionsbeholder er med til at optage varmeudvidelsen af vandet. En buffertank gør det muligt at lagre varme i længere eller kortere tid. Længere tid kan f.eks. være dage eller mere end en uge, mens kortere tid blot er et par timer.

Du får en intelligent og enkelt varmepumpeløsning med denne model. Pumpen er også nem at skille ad, hvilket gør den let at transportere og sætte op. Betjeningen og tilslutningen af varmepumpen er også nem, idet den er så enkel og brugernem, som den er. Ydelsesområdet er 2.6 kW, mens den maksimale volumen for varmekreds er 220 liter. Den maksimale fremløbstemperatur er 77 grader, og varmepumpen vejer 170.

Metro Therm METROAIR 330 – Høj kvalitet og tilpasset klimaet

 • Høj kvalitet
 • Tilpasset Nordens klima
 • Diskret design
 • 180-liter beholderkapacitet
 • Et væld af funktioner.

Metro Therm er et brand, der har en erfaring længere end 30 år, når det kommer til produktion af varmepumper. Derfor leverer de pumper af høj kvalitet, og som ligeledes er tilpasset vores klimas særlige krav. Uden bøvl er du altså garanteret varme – hele året rundt. Faktisk er Metro Therm blandt Nordens førende varmepumpeproducenter. Med Metro Therm METROAIR 330 får du en pumpe, der er i et diskret design. Målene er tilpasset de gængse mål i Danmark, og derfor passer varmepumpen ind i dit teknikrum eller bryggers.

Du kan tilslutte modellen til diverse former for centralvarmeanlæg – både gulvvarme og radiatorer. Du får ligeledes mulighed for at tilslutte varmepumpen til dit klimaanlæg eller pool. Beholderkapaciteten er 180 liter, men modellen har ligeledes tilkoblet en forbedret buffertank. Buffertanken kan indeholde 55 liter, og faktisk giver den en længere levetid og bedre COP-værdi. El-patronen er 9 kW, mens pumpen kræver en spænding på 3 x 400 V.

Et væld af funktioner er implementeret i modellen. Du får både el-patron, cirkulationspumper, varmtvandsbeholder og indbygget styring. Herigennem får du en varmepumpe, der er sikker i sin drift, giver dig en god økonomi og har en komfortabel styring. Gennem den enkle og overskuelige menu kan du betjene varmepumpen og få oplysninger om indstilling, temperatur og drift. Varmepumpen måler 1.837 mm i højden, 600 mm i bredden og 626 mm i dybden. Dertil vejer modellen 220 kg.

Bosch Compress 7000i AWM9 Luft/vand varmepumpe - Smart design

 • Højeffektiv
 • Forberedt til fremtidens teknologi
 • Brugervenlig
 • Alt-i-en modulløsning
 • SCOP-værdi på 5,05.

Den sidste varmepumpe i vores testanmeldelser denne gang er Bosch Compress 700i AWM9. Denne model minder meget om varmepumpe nummer to, som vi introducerede dig for. Dog har denne varmepumpe en anelse mindre effekt – men er altså også en billigere løsning. Varmepumpen er gulvstående og har en varmtvandsbeholder på 190 liter. Dette er en indedel, og den passer sammen med udedelene CS7000i AW 5, 7 og 9 kW.

Vægten for denne model er 148 kg, og dimensionerne lyder på 1.870 mm i højden, 600 mm i bredden og 650 mm i dybden. Det maksimale vandtryk for varmt brugsvand er 10 Bar. Det minimum arbejdstryk for varme er 0,5 Bar, mens det maksimale arbejdstryk for varme er 2,5 Bar. Varmepumpen er designet til at kunne tilkobles fremtidens hjem. Det betyder, at du har mulighed for at kombinere modellen med et solcellesystem. Herigennem kan du anvende elektricitet fra solceller til varmepumpen.

Du skal ikke bekymre dig om, hvorvidt pumpen vil larme. Modellen har et af branchens mest lydsvage niveauer, og du kan derfor sagtens stille udedelen af varmepumpen på terrassen eller tæt ved naboen. Ønsker du at reducere støjen yderligere, kan du eftermontere lydreducerende knapper. Gennem disse knapper kan du faktisk reducere støjniveauet med 4,2 dB.

Ydermere får du en varmepumpe, der ikke producerer mere, end du har brug for. Pumpen har nemlig en indbygget kompressor med variabel inverter/hastighed. Dette sikrer, at modellen ikke laver start/stop-opvarmninger ofte. Dermed minimerer du altså risikoen for at slide unødigt på varmepumpen. Idet pumpen er produceret i Sverige, er du helt sikker på, at varmepumpen er tilpasset det nordiske klima. Du får dermed en varmepumpe, der leverer høje varmeydelser – også selvom de udendørs temperaturer rammer -20 grader.

Luft til vand varmepumpe bedst i test - Vælg mellem mange modeller

Vi har nu givet dig et overblik over dine mange muligheder for at købe en særdeles god luft til vand varmepumpe. Ved at vælge en af de ovenstående varmepumper får du uden tvivl en pumpe af god holdbarhed og af god kvalitet.

Varmepumper er meget energibesparende sammenlignet med el-varme, fjernvarme, gasfyr og oliefyr. Faktisk kan du anvende en luft til vand varmepumpe som boligens eneste energikilde, og dermed sparer du gode penge og skåner miljøet. Dog kan du også kombinere boligens eksisterende varmekilde med en varmepumpe.

Ud over at producere varme til boligen kan varmepumpen faktisk hjælpe dig med andre ting. En luft til vand varmepumpe kan nemlig også levere varme til gulvvarme og radiatorer samt producere varmt brugsvand. Dette er virkelig smart og anvendeligt – uanset om du ønsker det til helårsboligen, sommerhuset eller kolonihaven. Husstande med gas eller olie som varmekilde vælger typisk at kombinere dette med en varmepumpe. På denne måde skabes et bedre indeklima, og varmeudgiften reduceres.

Skaf dig selv en billig og effektiv varmekilde ved at investere i en varmepumpe – du kan spare helt op til 50 % af dit forbrug herigennem.

Et stort plus ved luft til vand varmepumper er også, at du hverken behøver at have en have eller grave haven op for at implementere varmekilden. Dog skal du være opmærksom på, hvor du vælger at placere varmepumpen. For ikke at genere naboerne med eventuel støj må du ikke placere udedelen af pumpen på skellet til naboen.

Kilder

ANDRE POPULÆRE GUIDES