Robotplæneklipper test – 6 fantastiske robotplæneklippere

Der skal bestemt ikke lægges skjul på, at det er en stor fordel for den almindelige danskeres hverdag, at der i øjeblikket sker en rigtig stor udvikling på robotfronten. De hjælper os blandt andet med at løse en lang række af opgaver, som er nødvendige, men ikke ligefrem sjove at beskæftige sig med. Ved at investere i f.eks. en robotplæneklipper til at varetage arbejdet med at få klippet din græsplæne, så får du langt mere tid i hverdagen til at lave noget, som du rent faktisk gerne vil lave i stedet for at gå rundt udenfor og skubbe rundt på en tung plæneklipper i den bagende sol. Du kommer til at sætte stor pris på en robotplæneklipper, så når du først har anskaffet dig én, så kommer du aldrig til at anskaffe dig en traditionel plæneklipper igen, da du ganske enkelt bliver så glad for at slippe for opgaven med slå din græsplæne.

I denne test:

Det er selvfølgelig ikke nogen hemmelighed, at hele processen med at slå græsset og holde det nede hele sommeren over bliver gjort meget nemmere med en robotplæneklipper, eftersom du ikke længere skal gøre det på manuelt vis, hvilket oftest er en opgave, der godt kan være en kende vanskelig at finde motivation til at få gjort. Med en robotplæneklipper slipper du derimod for det hårde manuelle arbejde, da du blot skal sætte din robot ned på græsplæne, trykke for start og derefter stopper den ganske enkelt ikke før hele din græsplæne er både pæn og nydelig. Derfor kan en simpel investering ændre meget radikalt på din hverdag, da du får fjernet en særdeles træls og yderst tidskrævende opgave fra din hverdag. Den tid kan du i stedet bruge på noget, du hellere vil lave. Du kan f.eks. tage ud og spille golf med vennerne eller du kan tage din kæreste med på weekendtur.

Testvinder: ROBOMOW RS615U robotplæneklipper

Denne robotplæneklipper har fået navnet Robomow. Der er her tale om en robotplæneklipper, der til enhver tid vil holde din græsplæne perfekt trimmet – og det bedste af det hele er, at du ikke selv skal sørge for andet end at sætte den i gang. Du skal hverken bruge benzin eller olie til Robomow, da den kører på strøm, og når den er færdig med arbejdet vender den selv tilbage til sin ladestation.

Denne model har vundet et væld af priser og er blandt andet blevet kåret som den stærkeste og mest solide plænerobot på markedet, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at Robomow ikke kan klare din græsplæne, hvad end du har en stor græsplæne eller blot en mindre én af slagsen. Robomow klipper dit græs i så fine stykker, at det blot falder ned i plænen og formulder, så du skal ikke tænke på at rydde op efter Robomow.

WORX Landroid Robotplæneklipper M II 800

En robotplæneklipper fra Landroid adskiller sig fra rigtig mange andre automatiske plæneklippere på markedet på flere forskellige punkter, men dér hvor den særligt adskiller sig er ved at være udstyret med kunstig intelligens. Det betyder, at en Landroid-plæneklipper selv vil træffe beslutninger. Endvidere, så kan den også navigere og slå smalle steder, hvor mange andre robotter ville springe hen over og dermed ikke få klippet græsplænen.

Der er mange, der frygter, at deres hældninger og skråninger i haven er ensbetydende med, at de ikke kan investere i en robotplæneklipper. Med en robotplæneklipper fra Landroid bliver græsslåning på skråninger intet problem, da den er udstyret med en avanceret elektronik, der gør, at den selv er i stand til at beregne afdrift, hældning og øvrige parametre, der er med til at sikre et perfekt resultat.

WORX Robotplæneklipper Landroid S 500 M2 inkl. WIFI og sideklip

Worx Landroid S 500 WiFi minder en smule om de andre II-modeller, som du både finder oven- og nedenfor. Denne model er WORX’ nyeste skud på stammen. Den kan bryste sig af en række funktioner og ændringer, der gør denne model en tand bedre. Det er fortsat en fuldautomatisk robotplæneklipper, der helt automatisk sørger for at finde vej tilbage til en ladestation, når den skal lades op. På den måde vil den kunne køre nærmest uafbrudt, hvis du lyster.

Worx Landroid S 500 WiFi er desuden også udstyret med et 3-blads klippesystem, der giver dig et smukt resultat – hver gang. Derudover et bioklip-system samt zone-klip, hvor man kan vælge bestemte zoner, der skal klippes. Den er udstyret med et 20 V Max 2,0 Ah Li-Ion, der betyder, at den har en opladningstid på 80 minutter. Den kan klippe græsplæner på en størrelse, der lyder på helt op til 500 m2.

WORX Landroid Robotplæneklipper L II 1500

Som tidligere nævnt, så er Landroid én af de mest veludviklede robotplæneklippere på markedet. Der findes flere modeller, hvilket blandt andet inkluderer denne L II 1500, der har fået sit navn, fordi den kan bruges til plæner på en størrelse, der lyder på helt op til 1500 m2. Derfor er det de færreste plæner, som den ikke kan bruges til.

Med L II 1500 får du desuden også en robotplæneklipper, der er nem at indstille og programmere. Den sørger også selv for at finde vej tilbage til sin ladestation, når der er behov for at blive ladet op. Den har en klippebredde på hele 22 cm. og du kan selv indstille klippehøjden til at være mellem 20 mm. og 60 mm. alt efter, hvordan du ønsker din græsplæne skal se ud.

WORX Landroid Robotplæneklipper L 2000 WiFi

Hvis du er på jagt efter en robotplæneklipper og ikke vil nøjes med andet end det bedste, så skal du – uden tvivl – se nærmere på L II 2000 WiFi fra Landroid. Det er en robotplæneklipper, der er i en klasse for sig, hvorfor den blandt andet er udstyret med en patenteret AIA-skæreteknologi, der gør, at den klippe hele græsplænen – også de smalle passager rundt omkring i haven.

Ligesom de øvrige modeller fra Landroid, så sørger L II 2000 WiFi også selv for at finde vej tilbage til ladestationen, så den kan blive ladet op. Det bedste af det hele er dog, at du ikke engang behøver at gå ud til plæneklipperen for at indstille den eller sætte den i gang – det hele kan nemlig klares direkte fra din smartphone inde i stuen.

WORX Landroid Robotplæneklipper M II 1000 U2

Skal du have en robotplæneklipper, der fremadrettet kan klare klipningen af din græsplæne, så kan du meget passende se nærmere på M II 1000 U2. Det er én af de mest veludviklede robotplæneklippere på markedet, så derfor vil den naturligvis også være i stand til at klippe græsset i din have – og oven i købet selv vende tilbage til ladestationen efter strøm, når det er nødvendigt.

Den er blevet udstyret med en patenteret AIA-skæreteknologi, der ikke bare sikrer dig et smukt resultat, men samtidig også, at din plæneklipper kan passere smalle stier nemt og uden besvær. Denne model kan desuden også styres direkte fra din smartphone, hvorfor du end ikke behøver at gå udenfor for at tænde for den eller ændre på den indstillinger – det hele kan gøres fra din smartphone.

Gør din hverdag nemmere med en robotplæneklipper

Der skal bestemt ikke være nogen tvivl om, at den primære årsag til, at du skal gå ud og investere i en robotplæneklipper er, at du kan frie en masse tid op i din hverdag samtidig med, at du ikke længere skal bøvle med at slå din græsplæne. I stedet kan du fokusere på at være sammen med børnene, nyde sommeren med din kæreste eller måske tage ud og spille lidt golf med vennerne. Der er rigtig mange muligheder for, hvad du pludselig kan bruge tiden til, når du har fået investeret i en robotplæneklipper, der kommer til at håndtere al græsplæneslåning fremover.

Mens du går og glæder dig over, at du ikke længere selv skal slå græsset, så kan du blot se frem til resultatet. Det er i de absolut færreste tilfælde, at du ville kunne formå at klare en lige så god græsklipning med en manuel plæneklipper som en robotplæneklipper er i stand til. Du har selvfølgelig selv et væld af muligheder for at indstille på alt lige fra klippelængden til hvor den skal slå græsset henne. Hvis du f.eks. gerne vil have 20 mm. græs, så indstiller du den bare til det, men hvis du ønsker lidt længere græs, som f.eks. 60 mm., så indstiller du den blot til det.

ANDRE POPULÆRE GUIDES