Romaskine Test – Se Top 7 Bedste Romaskiner (2022)

Testvinder: Romaskine test

Hvis du har en drøm om at tabe dig men synes, turene ned i det lokale fitnesscenter er uudholdelige, så kan du med fordel læse denne artikel, der tester seks forskellige romaskiner, som er ideelle at have i hjemmet. Du kan nemlig sagtens smide adskillige kilo ved at træne hjemme og ikke i fitnesscenteret. Det blot om at have udstyret i orden, og vi hjælper dig nu godt på vej!

Når du er på udkig efter en romaskine, er der rigtig mange ting, du skal tage med i dine overvejelser, så du ikke køber en maskine, der skuffer dig og ikke lever op til dine forventninger. Og hvis ikke man er den store træningstosse, kan det være svært at vide, hvilke funktioner man skal holde særligt godt øje med. Læs videre og bliv meget klogere på, hvorfor du skal have en romaskine, af alle træningsmaskiner, og hvad du skal være på udkig efter blandt de mange forskellige modeller.

Abilica TurbineRower-romaskine

Denne romaskine fra Abilica er ideel til hjemmetræning, fordi den især har et flot og enkelt design, der passer ind i langt de fleste hjem. Du slipper altså for at kigge på en klodset og grim romaskine i hjemmet!

Maskinen har gode variationsmuligheder, med hele 8 forskellige modstandsniveauer, så du har mulighed for at indstille maskinen, så den passer perfekt til dit træningsbehov. Modstandsniveauet er luftreguleret og justeres ved at ændre på lugtgennemstrømningen forrest på maskinen. Samtidig er siddeskinnen på denne romaskine lavet af aluminium, som gør træningen bedre og mere behagelig.

Selvom maskinen er lavet i et flot og enkelt design, er den stadig nem at pakke sammen og gemme væk, da den kan foldes sammen. Den er ydermere meget stabil og komfortabel at benytte, og den er udstyret med en computer, som viser dig alle de nødvendige informationer, du har behov for.

Prisen ligger på 6599 kroner, hvilket er en meget fair pris for denne flotte romaskine, der har udstyret i orden.

Fakta om romaskinen:

 • Maksimal brugervægt: 130 kg
 • Bremsesystem: luft
 • Justering af modstand: manuel
 • Modstandsniveauer: 1-8
 • Vægt: 34,5 kg

Concept2 Model D PM5-romaskine

Denne romaskine er produceret af et af verdens bedste brands – sådan bliver det i hvert fald betegnet. Romaskinen har en ny integreret computer kaldet PM5, der er langt mere driftssikker og nemmere at aflæse, og som giver dig den bedste træningsoplevelse. Virksomheden bag denne romaskine er kendte for at lave romaskiner, der har en sublim holdbarhed og funktionalitet, der overgår langt de fleste andre modeller på markedet. Det ses blandt andet på den maksimale brugervægt, der ligger på hele 226 kilo. Traditionelle varianter ligger på mellem 130 og 150 kilo.

Denne romaskine er ikke blot ideel at have stående i hjemmet, men er også god til kommercielt brug, i og med den har en større træningscomputer og langt flere funktioner, som særligt henvender sig til sportsfolk og træningsudøvere. Maskinen er ydermere selvgenerende, hvilket betyder, at den producerer sin egen strøm og har indbygget batteri. Man slipper altså for bøvlet med ledninger – særligt fordelagtigt hvis du har et fitnesscenter, den skal placeres i.

Sidst, men ikke mindst, har denne maskine også nogle funktioner som gør den unik: denne PM5-enhed kan nemlig tilkobles andre PM5-enheder, både via kabel og trådløst. Det gør det muligt at konkurrere med andre live, og modstanderen kan følges på hver skærm, og der kan spilles forskellige spil, der gør træningen endnu sjovere. Alt i alt så har denne romaskine utrolig mange funktioner, som gør træningen let som en leg. Med en pris på 10.000 kroner får man rigtig meget romaskine for pengene. Selvom det umiddelbart kan lyde dyrt, er dette et rigtig godt køb, da man er garanteret en romaskine fra et af verdens bedste brands.

Fakta om romaskinen:

 • Bremsesystem: luft
 • Justering af modstand: manuel
 • Træningsprogrammer: ja
 • Modstandsniveauer: 1-10
 • Vægt: 26 kilo
 • Romaskinen kan også foldes sammen, så den fylder mindre i eksempelvis hjemmet

Abilica WinRower 2.0

Denne WinRower-romaskine fra Abilica er en rigtig god model til prisen – hvis ikke den bedste, der findes på markedet! Det er en meget kraftig og holdbar romaskine med en god størrelse, der er plads til i langt de fleste hjem. Glideskinnen på maskinen er lavet i aluminium, som giver en god, ensartet og komfortabel træning.

Hvis du vælger at købe denne romaskine, får du en elektronisk justerbar magnetmodstand, der giver dig den bedste træning! Derudover får du også en computer, der er nem at aflæse, samt hele 12 forskellige træningsprogrammer. Det vil give dig en meget effektiv træning, hvor du kan være sikker på at se resultater efter brug. Romaskinen har derudover også race-funktion og kan modtage trådløse pulssignaler, som betyder, at du har fuld kontrol over din træningsintensitet.

Denne romaskine er også nem at folde sammen, så du kan pakke den væk, når du ikke bruger den. Prisen ligger på kun 3995 kroner, som er meget billigt for en romaskine i denne kaliber. Det er et utroligt godt køb til pengene, og vi kan klart anbefale denne model!

Fakta om romaskinen:

 • Vægt på romaskinen: 33 kilo
 • Modstandsniveauer: 16
 • Maks personvægt: 130 kilo
 • 12 forskellige træningsprogrammer

Viking 3 AR Rower-romaskine

Denne romaskine ligner ikke de fleste på markedet – ikke nok med at den har utrolig mange forskellige funktioner, så har den også et fuldstændigt unikt design! Det er en romaskine, som man ikke har lyst til at pakke væk, simpelthen fordi den er så flot i designet. Den er bygget i amerikansk asketræ og er meget elegant at se på.

Ikke nok med at designet er unikt, så er teknologen bag også. Den benytter nemlig vandmodstand, så du får den ultimative rooplevelse, med følelsen af at ro på vandet. Du kan nemt justere modstanden og vælge mange forskellige niveauer, så du får lige netop den træning, der matcher dig og din styrke.

Romaskinen er meget komfortabel, og du kan justere fodpladerne, så du får den rette kropsstilling, når du træner. Endnu ét plus ved denne maskine er, at du kan stille den på højkant, så den ikke fylder for meget i hjemmet, når du ikke bruger den. Du kan naturligvis også lade den stå på gulvet, for den vil næsten fungere som en skulptur i hjemmet.

Der er også indbygget USB-port i den tilkoblede computer, så du kan koble maskinen op til din computer. Her kan du downloade et program, der giver dig mulighed for at ro i et virtuelt miljø, alene eller mod andre. Det vil straks gøre træningen mere autentisk og sjov!

Hvis du køber denne romaskine, kan vi roligt forsikre dig om, at din træning bliver sjovere og mere livagtig. Du får en af de lækreste maskiner på markedet, men det kræver også, at du hiver lidt flere penge op af lommen. Prisen for hele herligheden ligger nemlig på 12.495 kroner og er altså en del højere end de gængse modeller på markedet. Men vi kan kun anbefale denne model!

Fakta om romaskinen:

 • Maks personvægt: 150 kilo
 • Medfølger: 4 klortabletter til vedligeholdelse
 • Du skal skifte vand i maskinen cirka hvert halve år

Kettler Axos Rower-romaskine

Denne romaskine fra Kettler er en rigtig god model med mange forskellige funktioner. Romaskinen har center-line-træk på et magnetbelastet svinghjul, der giver ensartede, lette og rolige træk, så du kan være sikker på, at du træner din krop rigtigt. Samtidig er sædet monteret på en rullevogn med kuglelejer, der giver en jævn og stabil roning. Derudover er de to fodplader udstyret med to stropper, der holder dine fødder sikkert på plads.

Hvis du gerne vil træne din krops store muskelgrupper, er denne maskine et rigtig godt køb, da du kan være sikker på at få en effektiv træning. Maskinen er udstyret med manuel belastningsregulering på hele 8 trin, som du kan styre via centerregulatoren.

Romaskinen kan ydermere let foldes sammen efter brug, så du er fri for at kigge på den i hjemmet. Det er yderst praktisk, når du får gæster eller andre besøgende i hjemmet.

Med en pris på 3645 kroner er dette et fint køb. Prisen er hverken meget lav eller høj, og denne matcher godt maskinens kvalitet, funktioner og design. Det er alt i alt et meget fornuftigt køb.

Fakta om romaskinen:

 • Max brugervægt: 130 kilo
 • Træningscomputer med LCD-display og mulighed for programmering
 • Transporthjul forrest på maskinen

Reebok GR-romaskine

Her får du en romaskine fra det velkendte mærke Reebok. Denne maskine kan give dig en meget alsidig cardio-træning, da den har mange forskellige funktioner. Du kan eksempelvis bruge et pulsbælte, som desværre ikke medfølger, således du kan følge din puls på den indbyggede LCD-skærm.

Romaskinen skiller sig ud ved, at den har hele 19 forskellige træningsprogrammer samt 16 modstandsniveauer. Det giver dig mulighed for at variere din træning, så du ikke ”går død” i de samme træningsprogrammer. Der er altså mulighed for masser af variation i træningen, så du kan opretholde gejsten og motivationen – noget, som er utrolig vigtigt, når det gælder træning.

Maskinen er lavet i et flot design, hvor der er tænkt over de små detaljer. Den er sort med røde/orange detaljer, der giver den et sportsligt og lækkert look. Dette er virkelig en romaskine, som sagtens kan stå fremme i hjemmet – men du kan altid pakke den sammen, da den er let at folde sammen til næsten ingenting.

Prisen ligger på 5495 kroner, hvilket er meget fair, når man tænker på, at maskinen kommer fra Reebok, som er kendte for at lave holdbare kvalitetsprodukter.

Fakta om træningsmaskinen:

 • Max brugervægt: 120 kilo
 • Justering til gulvniveau
 • Transporthjul forrest på maskinen
 • 19 træningsprogrammer
 • 16 modstandsniveauer
 • Sammenfoldelig
 • Svinghjul: 6,5 kilo
 • Adapter: 22V

Disse overvejelser skal du gøre dig

Der er mange vigtige overvejelser, du skal gøre dig, inden du smider penge efter en romaskine. Først og fremmest skal du naturligvis gøre op med dig selv, hvor mange penge du er villig til at betale for en romaskine. De fås nemlig i mange forskellige prisklasser, alt fra 1000 – 10.000 kroner. Du skal være klar over, at jo flere penge du betaler for en romaskine, jo bedre et produkt får du som oftest. Lige netop ved romaskiner hænger pris og kvalitet rigtig godt sammen.

Dernæst skal du finde ud af, hvilken størrelse du ønsker, romaskinen skal have, i og med at den skal stå hjemme i din bolig. Det er ikke alle, der synes, det er utrolig sexet at have et monstrum af en romaskine stående i stuen – specielt ikke når der kommer gæster. Kig også efter, om designet matcher dine ønsker og behov, og om maskinen kan foldes sammen. Langt størstedelen af alle romaskiner kan dog foldes sammen, og designet har også fået et stort løft i løbet af de sidste par år.

Sidst, men ikke mindst, skal du undersøge, hvilke funktioner romaskinen har. Her skal du blandt andet undersøge modstandstypen, som både kan være hydraulisk, magnetisk, luft eller endda vand. Det betyder meget for rooplevelsen, afhængigt af modstandstypen. Vand vil eksempelvis give dig den mest autentiske oplevelse. Dernæst skal du også undersøge, hvilke træningsprogrammer maskinen har, samt hvor mange træningsniveauer der er i den pågældende maskine.

Derfor skal du købe en romaskine

Hvis du har et ønske om at begynde at træne hjemme, har du rigtig mange muligheder for at vælge en træningsmaskine, der kan få din puls op. Vi vil dog anbefale, at man køber en romaskine, da den træner alle større muskelgrupper i kroppen, og du er derfor sikret en god og effektiv træning, hver gang du bruger maskinen.

Konklusion

Der findes utrolig mange gode romaskiner på markedet og oftest til meget fair priser, når man tager i betragtning, hvad du får for dine penge. Vi anbefaler, at du ikke kun ser på maskinernes funktion og træningsprogrammer, men også på design og muligheder for at gemme maskinen væk, når du ikke gider have den stående til fuld skue i hjemmet.

ANDRE POPULÆRE GUIDES