Slow cooker test

De fleste kender det. Det kan være svært at nå at lave en sund, nærende og samtidig lækker aftensmad, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag. Det kan være svært at overskue at kaste sig over kødgryderne, når man kommer hjem, og derfor er det nemt at hoppe på fastfood-vognen og vælge den nemme løsning. Det er her slow cookeren kommer ind i billedet. Slow cookeren er nemlig en køkkenmaskine, der kan tilberede din mad i løbet af dagen, mens du arbejder eller har mulighed for at ordne alle de andre ting, du skal nå. Maden tilberedes i slow cookeren over længere tid ved en lavere temperatur. Dette gør, at ingredienserne holder på sin smag og samtidig giver den lange tilberedningstid et saftigt og mørt resultat. Det eneste, du skal gøre, er at indstille tid og temperatur og tilsætte de ingredienser og de fødevarer, du ønsker – så klarer din nye slow cooker resten.

De fleste kender det. Det kan være svært at nå at lave en sund, nærende og samtidig lækker aftensmad, når du kommer hjem fra en lang arbejdsdag. Det kan være svært at overskue at kaste sig over kødgryderne, når man kommer hjem, og derfor er det nemt at hoppe på fastfood-vognen og vælge den nemme løsning. Det er her slow cookeren kommer ind i billedet. Slow cookeren er nemlig en køkkenmaskine, der kan tilberede din mad i løbet af dagen, mens du arbejder eller har mulighed for at ordne alle de andre ting, du skal nå. Maden tilberedes i slow cookeren over længere tid ved en lavere temperatur. Dette gør, at ingredienserne holder på sin smag og samtidig giver den lange tilberedningstid et saftigt og mørt resultat. Det eneste, du skal gøre, er at indstille tid og temperatur og tilsætte de ingredienser og de fødevarer, du ønsker – så klarer din nye slow cooker resten.

Slow cooker

Slow cookeren er egentlig ikke en ny opfindelse, da den faktisk allerede i 1970’ernes USA blev et populært inventar i husholdningen, da det også var i denne periode, at kvinderne begyndte at indtage arbejdsmarkedet. Slow cookeren blev derfor en nem måde at tilberede en lækker og ellers tidskrævende gryderet uden det store besvær.

En slow cooker er altså et must-have i dit køkken, hvis du vil spare tid og ressourcer på madlavningen og samtidig ønsker et sundere alternativ til eksempelvis frituregryden og andre køkkenmaskiner. I slow cookeren kan du nemlig lave det møreste og saftigste kød med meget lidt fedtstof til. Du bestemmer retten og kan sagtens tilpasse dine normale opskrifter til en tilberedning heri. Derfor er det også muligt at lave vegetariske retter, og grøntsager bliver også ekstra lækre, når de får lov til at simre i mange timer under låg.

Uanset om du er til pulled pork eller grøntsagsgryde, er det vigtigt at finde den bedste slow cooker til dig og dine behov. Derfor har vi i denne test samlet de fem bedste på markedet lige nu. Læs med og bliv klogere på, hvilken slow cooker der passer til dig.

Testvinder: Morphy Richards Flavour Savour

Den første model, vi har valgt at se på, er slow cookeren Flavour Savour fra det amerikanske mærke Morphy Richards, der er en gammel kending på markedet for husholdningsapparater. En af de mest væsentlige fordele ved denne model er, at du får en 3 i 1 madlavningsfunktion. Det betyder, at du både kan brune, hurtigstege og langtidsstege din mad i denne maskine. Gryden varmes automatisk op til 200 grader, og når du først har brunet kødet, kan du vælge, om du herefter vil stege i 1,5 time, hvor du kan lave de skønneste gryderetter eller lade det langtidsstege i 4-10 timer for at få mest muligt saft og kraft ud af kødet.

Flavour Savour er udstyret med fire forskellige temperaturindstillinger, tre af dem til slow cooking og en af dem til hurtigstegning. Du har altså kun en enkelt mulighed, når du skal hurtigstege, hvorimod du har flere til slow cooking, for at give dig de bedste muligheder for at tilpasse tilberedningen dine retter og din tidsplan. Slow cookeren har derudover en funktion, der gør det muligt for dig at holde maden varm, hvis den ikke skal spises med det samme. Derfor kan du også være sikker på, at din mad stadig er varm, når du kommer hjem efter en lang arbejdsdag.

Selve gryden kan indeholde 6,5 liter, hvilket gør, at du kan kokkerere et stort måltid til hele familien. Den er lavet i rustfrit stål, og derfor kan du uden problemer komme den i opvaskemaskinen – Flavour Savour sparer dig derfor også for tid med rengøring og opvask og er på den måde et optimalt valg i forhold til funktionsdygtighed. Desuden er den udstyret med et digitalt display, så du nemt kan indstille og holde øje med din gryderet.

Potentialet for denne slowcooker er stort, og Morphy Richards’ viden og erfaring blandt husholdningsmaskiner sikrer dig en god kvalitet med brugervenligheden i fokus.

Crock-pot Multicooker

Med multicookeren fra Crock-pot får du den originale amerikanske slow cooker, som den blev lanceret i 1970’ernes USA. Heldigvis er den i dag også blevet en kending på det danske marked for køkkenmaskiner, og det er ikke uden grund.

Crock-pot slowcooker er en multifunktionel slow cooker, der kan sørge for at sprede duften af lækker langtidssimrende gryderet i dit køkken. Denne Crock-pot varmer ikke din mad gennem bunden, men derimod langs siderne, hvilket giver dig større sikkerhed for, at din mad ikke brænder på.

Et væld af muligheder

Denne køkkenmaskine kan bruges til det meste tilberedning – uanset om du skal dampe fisk, brune kød, koge ris eller bage kage! Denne slow cooker kan nemlig også, grundet sin varmefunktion langs siderne, fungere som ovn. Dette er noget, der adskiller den fra de andre modeller, og derfor er Crock-pot et ideelt valg, hvis du er studerende eller blot bor på et værelse uden adgang til dit eget køkken. Crock-potten giver dig alt, du behøver for at klare dig i et køkken, og selv hvis du ikke er en haj til det med madlavning, giver den store indsatsgryde dig mulighed for at lave delikat mad til en større gruppe venner.

Gryden har en sliplet-belægning, og låget er af glas. Begge dele kan gå i opvaskemaskinen.

Electrolux ESC7400 Slow Cooker

Den næste slow cooker, vi har udvalgt, er Slow Cooker ESC7400 fra Electrolux. Denne er også et godt bud på en uundværlig hjælp til dit køkken. Denne køkkenmaskine er en god aflastning i en travl hverdag, hvor du ikke føler, du kan finde tid og energi til at finde på sunde og nemme retter, der kan gøre hele familien mæt. Samtidig er det en super investering, når du vil kræse lidt ekstra for maden i weekenden. Slow cookeren indeholder nemlig syv forskellige indstillinger der sikrer variation og muligheden for en ny type ret alle ugens syv dage. Prøv fx funktionen suppe for en delikat suppe, hvor alle krydderiernes kraft kommer til sin ret eller prøv en langtidsstegt og saftig confiteret kylling.

Gryden kan indeholde 6,8 liter, og også denne kan uproblematisk gå i opvaskemaskinen, da den er produceret i rustfrit stål.

Med den skarpe pris på kun 799 kroner er du sikret en god omgang value for money, hvor de mange funktioner og det digitale touch control display giver dig brugervenlighed på højt plan. Det er nemt at navigere i de forskellige indstillinger, og så skal du ellers bare se til, mens din nye yndlingskøkkenhjælper gør alt arbejdet for dig.

Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker

Med DUO Sous Vide & Slow Cooker fra australske Espressions får du en køkkenmaskine med 2 i 1 funktion. Denne giver dig nemlig mulighed for både at bruge sous vide funktionen, hvori du kan tilberede de lækreste og saftige bøffer samt slow cooker funktionen, hvori du kan lave nemme og smagfulde gryderetter. Din nye professionelle køkkenhjælp gør det muligt for dig at lave hele familiens livretter både i hverdagen og i weekenden.

Sous Vide funktionen

Netop denne funktion er, hvad der adskiller Espressions udgaven fra de andre modeller i testen. Sous vide er fransk og betyder ”under vakuum”. Sous vide er altså en bestemt måde at tilberede sin mad på, og selvom det kan lyde underligt, at du skal vakuumpakke din mad inden tilberedning, er det faktisk et utrolig lækkert resultat, der opnås ved denne metode. Rent praktisk marinerer og krydrer du dit kød, dine grøntsager eller noget helt tredje, vakuumpakker og ligger posen ned i et vandbad der er tempereret i din DUO Sous Vide & Slow Cooker, alt efter hvilken fødevare du ønsker at tilberede. Når maden har fået den beregnede tid, skal du blot tage det op, og brune det af for at få det sidste finish, inden du serverer maden. Idet du har indstillet maskinen efter temperatur og tid, skal du ikke bekymre dig, om maden bliver over- eller understegt. Så imponer dine gæster og server dem et måltid, de aldrig glemmer!

Slowcooker funktionen

Selvfølgelig er DUO også en sand mester inden for slow cooking, og du kan sagtens sætte en gryderet over om morgenen og komme hjem til en færdigret. Slut med fastfood og usunde løsninger – slow cooking gør det nemt for dig at lave sund mad. Maskinen kan indstilles mellem 40 og 90 grader og giver dig derfor muligheden for at tilberede din ret på den helt rigtige temperatur. Prøv eksempelvis en cremet rodfrugtsuppe eller en grydesteg med sovs lavet fra din stegesky.

Maskinen er meget lydsvag, hvilket er en kæmpe bonus, når din mad skal stå og simre i mange timer. Desuden er slow cookeren udstyret med en beholder på 5,5 liter, og der er derfor rig mulighed for at lave mad til en større forsamling.

Hamilton Beach slowcooker 33956-SC

Denne Slow cooker fra Hamilton Beach indtager prisen som denne tests billigste slow cooker. Den kan nemlig erhverves for 569 kroner og er det perfekte valg for dig der ønsker den basale hjælp til madlavning en slowcooker kan give dig, men som ikke har brug for en masse avancerede funktioner, der er med til at hæve prisen. Slow cooker 33956-SC har alle de ting, du behøver for at lave et lækkert langtidsstegt måltid, og modellen inkluderer en beholdning på 4,7 liter, indbygget termometer og tre forskellige indstillinger til den automatiske madlavning. Det indbyggede termometer sidder i låget og er ideel til kødretter, der skal opnå en bestemt temperatur. Tilslut hertil programmet, der sørger for, at din slow cooker holder sig varm, når den ønskede temperatur er opnået. Slow cookeren tilpasser selv temperaturen, så du sikrer dig, at din mad stadig er varm og saftig, når den skal serveres. Under madlavningen er låget låst fast, og du skal derfor ikke bekymre dig om, at låget hopper af, mens du ikke er hjemme. Derudover er låget gennemsigtigt, og du kan derfor følge med i madlavningsprocessen uden at slippe varmen ud.

Slow cookeren fra Hamilton Beach er rigtig god til prisen, enkel at bruge og alle løse dele kan gå i opvaskemaskinen.

Tidsbesparende og sund madlavning

I det ovenstående er du blevet præsenteret for fem gode bud på den perfekte slow cooker til dit hjem. Alle i forskellige prisklasser, med forskellige funktioner og i forskelligt design. Slow cookeren er en tidsbesparende måde for dig at tilberede aftensmaden. Tilsæt de ønskede ingredienser om morgenen, og lad trygt din slow cooker klare resten af arbejdet for dig, mens du ordner dagens andre gøremål. Du er dermed fri for timevis af forberedelse og arbejde i køkkenet og kan i stedet nyde timerne med dine venner og din familie i stedet. Slow cookeren er ideel til lækre simreretter som pulled pork, gullach, osso buco eller grydesteg, men kan altså også bruges til vegetariske retter som eksempelvis suppe og grøntsagsretter, hvor den lange tilberedningstid medvirker til at bevare de gode vitaminer.

Din nye slow cooker kan også bidrage til et sundere aftensmåltid, idet du i de fleste tilfælde ikke behøver at tilføre fedtstof, når du tilbereder din mad. Ydermere kan du sagtens fjerne fedtstriber fra kødet, da fedtet ikke bliver drænet i slow cookeren på samme måde, som det gør, når du steger en bøf på panden. Vær ikke nervøs for smagsforskellen – den lange tilberedning sørger nemlig for, at dit kød bliver lækkert og saftigt alligevel. Lad dig inspirere af de tusindvis af opskrifter, der findes til slow cooking, og lad dig forfalde til den nemme og indbydende måde, hvorpå du kan lave mad ligesom de professionelle kokke! Husk også, at de fleste almindelige opskrifter kan tilpasses slow cooking, og du kan derfor afprøve alle dine yndlingsretter på en helt ny måde.

Er du blevet fristet af tanken om en slow cooker, og skal dette være dit næste køb til hjemmet? Så gør dig selv den tjeneste at anskaffe dig en eller ønsk dig en ved næste lejlighed. Det eneste, du skal gøre nu, er at overveje, hvilken model der passer til dig og dine behov.

ANDRE POPULÆRE GUIDES