Stempelkande test – Stor guide til den bedste stempelkande i test

Der findes ikke meget, der er bedre end en god kop kaffe. Hvad end det er den obligatoriske morgenkaffe eller en god kop kaffe til at hygge sig med om eftermiddagen, er en kop kaffe et must i rigtig manges hverdag. Derfor er det da også rigtig dejligt at kunne lave en god kop kaffe selv. Også når gæster kommer på besøg er det rart at kunne byde på en kaffe, der smager godt og er lavet med kærlighed. Med en stempelkande kan du hurtigt og nemt lave en god kop kaffe, ligesom den skal være. Der findes rigtig mange forskellige stempelkander på markedet. Der findes de helt simple, som typisk er fremstillet af glad og plastik, og der findes de mere avancerede, der skiller sig ud på en design- eller funktionsmæssig måde. I vores stempelkande test gennemgår vi nogle af de gode stempelkander, du kan finde.

Termo stempelkande

Til forskel fra almindelige kaffemaskiner, er der ikke en knap du kan trykke på for at holde maskinen tændt på en stempelkande. Du kan dog ikke holde kaffen varm – og dog. Nogle stempelkander har nemlig en termoeffekt. Dette er utrolig fordelagtigt, fordi du således kan lade kaffen være i stempelkanden, uden den bliver kold. Du behøver ikke at drikke kaffen med det samme, og du behøver ikke hælde den over i en termokande. Du kan simpelthen bare lade kaffen være i stempelkanden, hvis du vælger en stempeltermokande.

Stempelkande lille

Stempelkander fås i flere forskellige størrelser. De fleste stempelkander kan lave en liter kaffe, mens andre kan lave 0,7 liter. Nogle stempelkander fungerer som en stempelkop, der kan lave et stort krus kaffe. Hvilken størrelse stempelkande, du skal vælge, afhænger af dit behov. De fleste stempelkande i vores stempelkande test kan du finde i flere forskellige størrelser. Du kan således selv vælge den perfekte stempelkande i den perfekte størrelse. Først bør du dog læse vores stempelkande test. Her gennemgår vi nemlig seks forskellige stempelkander, og således kan du få et indtryk af, hvilken stempelkande, der er den ideelle til dig og din stil.

Testvinder: Bodum Chambord

Når du tænker på en stempelkande, og du ser en stempelkande for dit indre blik, er det med stor sandsynlighed Chambord-modellen fra Bodum, du tænker på. Denne stempelkande må næsten siges at være en designklassiker, som de fleste kender til.

Stempelkanden fra Bodum er da også helt klassisk og enkel. Der er ingen overflødige detaljer eller funktioner. Dette gør, at stempelkanden er meget brugervenlig. De fleste kan altså finde ud af at brygge en god kop kaffe på denne stempelkande. Idet Bodum-stempelkanden holder sig til det essentielle og ikke har tilført kanden nogle ekstra funktioner, så er kanden heller ikke optimal som termokande. Den har nemlig ingen termoeffekt, og derfor holder den heller ikke kaffen varm i særlig lang tid ad gangen, hvis du lader kaffen blive i kanden.

I stempelkanden kan du altså brygge en god kop kaffe uden for meget grums, hvilket naturligvis er noget af det mest essentielle. Du skal dog være opmærksom på, at glasset på stempelkanden kan gå i stykker, og at det kan ske forholdsvist let.

Bodum stempelkande glas

Glasset i Bodums velkendte stempelkande er meget eksponeret, og det betyder også, at det altså kan risikere at gå i stykker. Hvis du er til den klodsede side, og du uheldigvis kommer til at smadre glasset i kanden, skal du dog ikke fortvivle. Du kan købe nyt glas til kanden hos rigtig mange isenkrammere, og skaden er altså derfor heller ikke uoprettelig.

Stelton EM

Stelton har lavet en ikonisk termokande, som, ligesom Bodum stempelkanden, er blevet et designikon i rigtig mange danske hjem. Designet har de videreført til denne stempelkande, som er den næste i vores stempelkande test. Det klassiske design ligner meget designet fra termokanden, og derfor kan denne stempelkande altså måske også pynte ekstra meget på kaffebordet, når du får gæster på besøg.

Noget af det, der er rigtig fordelagtigt ved denne stempelkande, er, at den er dobbeltisoleret. Den har både en yder- og en inderkande. Det betyder, at den kan holde kaffen varm i længere tid. Faktisk kan man sige, at den har effekt som en termokande, hvorfor du altså også kan lade kaffen være i stempelkanden som om, den var en termokande. Dette er en stor fordel, fordi du så kan lave kaffe til flere kopper på én gang, selvom de ikke skal drikkes på samme tid.

Du kan brygge en rigtig god kop kaffe på denne stempelkande fra Stelton. Du kan dog også brygge andet end kaffe på den. Stempelkanden kan bruges til både at brygge te og kaffe, og det er naturligvis en stor fordel, hvis du sætter pris på begge dele.

Bodum Columbia

Den næste stempelkande i vores stempelkande test er endnu en stempelkande fra Bodum. Denne stempelkande er ikke klassisk, som den første vi gennemgik fra Bodum. Med denne stempelkande har Bodum virkelig formået at nytænke stempelkanden – både design- og funktionsmæssigt. Denne stempelkande er i krom, hvilket giver den et rigtig pænt og eksklusivt look. Den vil pynte på ethvert kaffebord og i ethvert køkken.

Chambord-modellen fra Bodum var ikke dobbeltvægget, og den havde derfor ingen termoeffekt. Det har denne stempelkande til gengæld. Stempelkande er dobbeltvægget med rustfrit stål, og dette giver altså den termoeffekt, der gør, at kaffen kan holde sig varm i kanden i længere tid.

Med denne stempelkande kan du meget hurtigt lave en rigtig god kaffe eller te – du kan nemlig også brygge te på denne stempelkande. Når du har drukket ud, kan du putte stempelkanden direkte i opvaskemaskinen. Det er bestemt endnu en fordel, der ikke må underkendes.

Selvom Bodum har nytænkt stempelkanden, og denne kande altså på ingen måde minder om den klassiske Chambord-model, så er denne stempelkande et pragteksemplar på en stempelkande. Den er praktisk, brugervenlig og har termoeffekt.

Stelton Theo

Vi har nu gennemgået to stempelkander fra Bodum; en klassisk og en nytænkning. Vi har også gennemgået en klassisk stempelkande fra Stelton. Nu må det derfor være tid til at gennemgå en anden model fra Stelton; en nytænkende. Stelton har nemlig produceret en stempelkande med modelnavnet Theo. Denne stempelkande ligner ikke noget, der ellers findes på markedet. Designmæssigt skiller den sig altså ud, men den passer utrolig godt ind i den skandinaviske stil. Man må i høj grad sige, at Stelton har formået at distancere sig fra deres klassiske design, mens de også har formået at designe noget lige så klassisk, enkelt og elegant. Selve kanden er støbt i stentøj i en flot mat sort farve. Det sorte stentøj er med til at holde på varmen ned i kanden, hvorfor kaffen altså også kan holde sig varm i længere tid i denne kande. Stentøjet er desuden ikke ligeså skrøbeligt som glasset, der ses i mange stempelkander.

Denne stempelkande er perfekt til hverdagen, når der skal laves en god kop kaffe. Den er ligeledes ideel til at stille på et flot dækket bord, når der kommer gæster. Kandens solide og flotte design gør den til den perfekte stempelkande til alle lejligheder.

Eva Solo Nordic Kitchen

Den femte stempelkande, vi skal gennemgå i denne stempelkande test, er endnu en lidt anderledes stempelkande – i hvert fald når det kommer til designet. Eva Solo har designet en rigtig flot stempelkande, der har et rigtig flot skandinavisk design, og derfor passer kanden også ind i de fleste danske køkkener. Selve kanden er fremstillet af rustfrit stål, der er meget holdbart. På kanden sidder et håndtag, der netop er det, der er med til at give kanden et helt særligt skandinavisk designudtryk. Håndtaget er fremstillet af egetræ, og det gør kanden meget behageligt at hælde af. Når du hælder af kanden, skal du desuden ikke bekymre dig om at efterlade dryp. Kanden har nemlig en drypfri krave.

I stempelkanden kan du brygge en god kop kaffe, som du kan nyde selv eller servere for dine gæster. Du kan lade kanden stå på bordet med kaffen i, for stempelkanden har en rigtig god termoeffekt. Kaffen holdes varm i rigtig lang tid, hvis du holder kanden lukket.

Stempelkanden er utrolig brugervenlig, solid og holdbar. Derfor skal du altså også regne med, at den kan blive et fast inventar i dit køkken i mange år frem. Den er ideel til alle anledninger – om du skal lave en god kop kaffe for at få gang i dig selv om morgenen, eller om du skal forkæle dine gæsters smagsløg med friskbrygget kaffe, så er denne stempelkande perfekt til formålet.

Stelton Norman Foster

Den sidste stempelkande, vi gennemgår i vores stempelkande test, er minsandten endnu en stempelkande fra Stelton. Stelton har da også virkelig produceret nogle fine, brugbare og gode stempelkander, og derfor er det også klart, at du støder på mange af deres stempelkander, når du undersøger markedet. Denne gang er det Norman Foster-modellen fra Stelton, som vi gennemgår.

Denne stempelkande minder ikke om nogle af de to foregående fra Stelton, når man ser på designet. Det er den engelske arkitekt og designer Norman Foster, der har designet stempelkanden – deraf navnet på serien, som stempelkanden indgår i.

Stempelkanden er fremstillet af stål, hvilket gør, at den er meget holdbar. Du kan regne med, at du kan have kanden i dit køkken i mange år. Stålet er med til at give stempelkanden den gode termoeffekt, som gør, at kaffen kan holde sig varm i længere tid i kanden. Dette er selvfølgelig fordelagtigt, hvis du planlægger, at du skal drikke mere end én kop kaffe. Stålet er spejlpoleret, og designet er præget af bløde former og kurver, hvilket giver designet et meget eksklusivt look. Du kan nemt vedligeholde det spejlpolerede stål. Du skal blot tørre den over med en fugtig klud efter brug, så der ikke kommer kaffespor på den, der ødelægger det glatte udtryk. Stempelkanden må ikke komme i opvaskemaskinen.

Denne stempelkande fra Stelton er et godt bud på en stempelkande, der både pynter og laver en god kop kaffe. Den er et designmæssigt fund, og den er nem at brygge kaffe på – ligesom en stempelkande skal være.

Stempelkande tilbud

Prisen på stempelkanderne i vores stempelkande test varierer meget. Prisen varierer fra omkring et par hundrede kroner til lidt over tusind kroner. Der er altså en rimelig stor forskel på prisen, når det kommer til stempelkander. Alle stempelkander i vores test er gode stempelkander, og derfor siger prisniveauet altså heller ikke nødvendigvis så meget om stempelkandernes kunnen. De billigere stempelkander har måske ikke den samme gode termoeffekt, men de kan sagtens lave en rigtig god kop kaffe. Dog afspejler prisen også designmæssig værdi, som selvfølgelig afhænger af smag og behag.

Hvis du har forelsket dig i en af de dyrere stempelklassikere, kan du se, om du kan være heldig at finde den på tilbud. Det sker at stempelkander komme på tilbud – som alt andet – og så er det måske lidt mere budgetvenligt for dig.

Bedste stempelkande

Alle de stempelkander, vi har gennemgået i vores stempelkande test, er rigtig gode. De kan alle brygge en rigtig god kop kaffe på kort tid. De er alle ideelle til at lave morgenkaffen eller den lækre kaffe til dine gæster, og de vil alle sprede den lækre aroma fra kaffen, mens de gør det. Hvilken stempelkande, der er den bedste for dig, afhænger af dit behov.

Hvis du kan nøjes med en stempelkande uden termoeffekt, kan du overveje den klassiske Chambord-model fra Bodum, som er forholdsvis billig. Hvis du derimod ønsker termoeffekten, kan du overveje den klassiske EM-model fra Stelton. Hvis du vil have et mere specielt design, bør du overveje en af de fire andre stempelkander, der alle adskiller sig, når det kommer til udseendet på stempelkanderne.

ANDRE POPULÆRE GUIDES