Vaskemaskine test – Her er de 5 bedste vaskemaskiner

Oversigt:

Det er faktisk sværere end som så, at skulle vælge den helt rigtige vaskemaskine. Markedet er fyldt med muligheder, hvilket både er positivt og negativt. Først og fremmest, så har det den betydning, at enhver vil kunne finde frem til en passende model, som både lever op til diverse krav og dækker alle behov. I og med, at markedet nærmest flyder over med vaskemaskiner, så har det dog også den betydning, at det godt kan komme til at tage længere tid at finde frem til den perfekte vaskemaskine, fordi der er så mange andre modeller, der skal frasorteres, inden du finder den bedste model.

Hvis det er første gang, du skal købe en vaskemaskine, så bliver det bestemt ikke lettere for dig. Der er rigtig mange ting, du skal tage stilling til, og det er naturligvis ikke helt nemt, hvis du ikke rigtigt har noget kendskab til, hvordan en vaskemaskine egentlig fungerer og hvad du stiller af krav til den. Som et eksempel, så er det de færreste førstegangskøbere, der har den fjerneste idé om, hvor stor en kapacitet deres vaskemaskine skal have, for de har ikke nogen idé om hvor meget tøj, de vasker og hvor ofte, de gør det.

For at gøre det nemmere for dig at vælge en god vaskemaskine, så har vi strikke denne test sammen, hvor du finder en liste over de fem bedste vaskemaskiner – og heriblandt gemmer der sig med garanti også en vaskemaskine, som lever op til dine krav og som fint vil kunne dække dine behov. Det er dog fortsat vigtigt, at du sørger for at sætte dig ind i, hvad du reelt set er ved at købe og samtidig bør du også danne dig en nogenlunde idé om, hvad du egentlig har af krav til en vaskemaskine og hvilke behov, du søger dækket af maskinen.

Testvinder: Bosch WAW32568SN

Som det nævnes ovenfor, så er valgt af din kommende vaskemaskine bestemt ikke nemt. Det kan dog meget vel tænkes, at Bosch WAW32568SN bliver de næste maskine. Den er både miljøvenlig, rummelig og økonomisk attraktiv, hvilket giver dig mulighed for at skåne både miljø og din pengepung på samme tid, eftersom du kan undgå et unødvendigt højt el- og vandforbrug, der nemt kan være forårsaget af en vaskemaskine – men ikke en WAW32568SN fra Bosch. Den er selvfølgelig mærket A+++, og er endda også lydstille.

Ydermere, så vil du også kunne få plads til intet mindre end 8 kg. tøj i maskinen, hvilket er svarende til den mængde, som en husstand på mellem 4 og 5 personer i gennemsnit samler sammen, inden det er tid til at vaske. Det betyder naturligvis også at Bosch WAW32568SN er en oplagt vaskemaskine til den almindelige familie, som bare gerne vil have en maskine, der fungerer, er nem at betjene og som samtidig er energi- og miljøvenlig. Hvis det lyder attraktivt, så bør du naturligvis se nærmere på en Bosch WAW32568SN.

Den er desuden også blevet udstyret med en lang række spændende funktioner, der blandt andet tæller den intelligente tilpasning af vandmængden såvel som en række energibesparende funktioner, der blandt andet inkluderer natprogrammer, der kan klare vasken mens huset sover. For at passe til de mange forskellige behov, som forskellige brugere af en vaskemaskine har, så kommer maskinen med en række præinstallerede programmer, der er med til at lette din hverdag og gøre det mere udholdeligt at skulle vaske tøj.

Vestfrost WAW148PJ

Denne model er en kvalitets A+++ vaskemaskine, og den har en kapacitet på helt op til otte kg tøj. Dette er en meget stor fordel, da du på denne måde har mulighed for at vaske omkring det, der svarer til syv til otte sæt tøj ad gangen. For at sætte det i et andet perspektiv kan man sige, at denne kapacitet svarer til, at du kan vaske 30-35 store t-shirts i én vask.

Maskinen her er meget støjsvag, og det er den især på grund af den gode og kulfrie motor. Det, at det er en kulfri motor, er også med til at forlænge motorens levetid. Det er som før nævnt en A+++ vaskemaskine, og det betyder, at det er en af de mest allergivenlige vaskemaskiner, du kan finde på markedet lige nu.

Når du køber denne vaskemaskine, vil du få en model, der har en centrifugeringshastighed på op til 1400 omdrejninger i minuttet. Det betyder, at maskinen her er rigtig godt til at slynge meget af det overskydende vand ud af dit vasketøj. Det har den gode effekt, at tøjet ikke behøver at hænge lige så lang tid til tørre for at blive tørt efter vask. En anden smart funktion ved denne vaskemaskine er, at den har en timer, som du kan indstille.

Du har garanteret oplevet, at dit tøj bliver krøllet, hvis det ligger for lang tid i vaskemaskinen, når programmet er færdigt, men med denne model kan du indstille vasketidspunktet, så det passer helt perfekt til dig. Det vil sige, at du kan indstille maskinen til at udskyde påbegyndelsen af vasken, så det passer med, at du er hjemme, når maskinen er færdig. Maskinen har flere forskellige vaskeprogrammer, hvor der heriblandt er et hurtigprogram, der ikke tager mere end 12 minutter. Dette er en stor fordel, hvis du står og skal have vasket noget tøj i en fart.

Samsung WF70F5E3P4W

WF70F5E3P4W fra Samsung kan beskrives med to ord; energivenlig og holdbar. Den kan samtidig også bryste sig af en kapacitet på hele 7 kg., hvorfor det også er en ideel vaskemaskine til familien, der er på jagt efter en ny vaskemaskine. Denne vaskekapacitet giver mulighed for at vaske op til mellem 7 og 8 sæt tøj eller hele 30 til 35 t-shirts ad gangen. Den store luge i maskinen er med til at gøre det langt nemmere og hurtigere at både fylde og tømme maskinen.

Samsung WF70F5E3P4W befinder sig naturligvis også i energiklasse A+++, hvilket betyder, at den er at finde i den miljøvenlige ende at skalaen. Én af de funktioner, der har givet maskinen en sådan position er Eco Bubble-teknologien, der sikrer, at dit tøj bliver lige så rent i koldt vand som i varmt vand. Det giver dig de bedste forudsætninger for at spare på vand- og elregningen, men dog uden at gå på kompromis med renheden af tøjet, for den føromtalte teknologi fjerner selv de vanskeligste pletter.

Det er de færreste vaskemaskiner, der bliver sendt på markedet den dag i dag, som ikke er blevet udstyret med en kulfri motor og Samsung WF70F5E3P4W er naturligvis ikke nogen undtagelse. Den kulfri motor, du finder inde i maskinen giver en lang levetid. Denne vaskemaskine kan desuden også bryste sig af, at være én af de absolut mest lydsvage modeller på markedet, hvorfor du f.eks. sagtens vil kunne have den kørende om natten, uden at blive generet af støj fra vaskemaskinen.

Bauknecht WAPLATINUM854L

Bauknecht er ikke nær så kendt en producent af diverse former for hvidevarer, som de tre øvrige producenter, der er nævnt på denne liste indtil videre (Bosch, LG og Samsung). Det er dog vigtigt at understrege, at det absolut ikke har nogen effekt på kvaliteten af denne vaskemaskine, som sagtens kan måle sig med modeller fra blandt andet Bosch, LG og Samsung. Bauknecht WAPLATINUM854L er nemlig en vaskemaskine, der befinder sig i energiklasse A+++, hvilket den gør med et årligt energiforbrug, der lyder på kun 177 kWh.

Ydermere, så er der også tale om en vaskemaskine, der sagtens vil kunne dække behovet for en gennemsnitlig, dansk familie, der er bestående af enten fire eller fem personer. Vaskemaskinen har nemlig en kapacitet, der lyder på intet mindre end 8 kg., hvorfor selv den mest krævende familie i forhold til vasketøj bør kunne få plads til deres vasketøj i en Bauknecht WAPLATINUM854L. Den kan desuden også bryste sig af, at have et lavt lydniveau ved såvel vask (49 dB(A)) som centrifugering (69 dB(A)).

På lige fod med andre moderne vaskemaskiner, så er denne model naturligvis også blevet udstyret med en kulfri motor, hvilket er med til at forlænge levetiden og forøge holdbarheden på din vaskemaskine. Hvis du køber en Bauknecht WAPLATINUM854L, så medfølger der også hele 20 års motorgaranti. Motoren kører ved en ganske udmærket centrifugeringshastighed, der lyder på 1400 omdr./minut, hvilket naturligvis er mere end nok til at skabe gode resultater og til at dække behovet for en gennemsnitlig, dansk familie eller person.

Miele WKB120 NDS

Hvis du ønsker en vaskemaskine, hvor der ikke er blevet gået på kompromis på nogen punkter, så vil denne vaskemaskine fra Miele være det oplagte valg. Det er en A+++ vaskemaskine, og det er dermed en af de mest energi- og miljøvenlige maskiner på markedet. Det er endvidere en økonomisk maskine, og det vil på længere sigt helt sikkert være noget, du kan se på din elregning. Maskinen her har en kapacitet på otte kg, og det gør, at denne model passer rigtig godt til de fleste hjem og familier.

Når du får leveret denne maskine og tager den i brug, vil du hurtigt blive opmærksom på dens meget lave støjniveau, hvilket mange ser som en rigtig stor fordel. For at være mere præcis har maskinen ved almindelig vask et lydniveau på 48 dB, og ved centrifugering har den et lydniveau på 73 dB.

Også denne model har en kulfri motor, hvilket er en meget stor fordel. Den er nemlig med til at sikre, at maskinen har en stabil vaskecyklus samtidig med, at en sådan motor også er med til at forlænge maskinens levetid. Kulfrie motorer er endvidere meget lydløse, så du kan sagtens sætte maskinen i gang om natten eller tidligt om morgenen uden at vække resten af familien. Som med så mange andre vaskemaskiner kan du vælge mellem forskellige programmer, når du skal vaske. Ved denne model kan du vælge mellem hele ni forskellige programmer, så du vil helt sikkert kunne få vasket alt dit tøj korrekt, også selvom det kræver flere forskellige vaskeprogrammer.

Vælg altid en vaskemaskine med kulfri motor

Der er rigtig mange ting, som man skal tage højde for, når man skal ud og investere i en ny vaskemaskine – og det er med garanti også derfor, at du er havnet på denne side og netop har læst vores vaskemaskine test. Det er ganske forståeligt, at du har svært ved at finde frem til lige netop dén model, som du synes er den bedste for dit vedkommende, men der er dog gode forudsætninger for, at du vil kunne finde en passende maskine ovenfor, da det er tre særdeles populære vaskemaskiner, der samtidig også har en meget bred målgruppe og kan bruges af enhver.

Der er dog særligt én ting, som du skal være opmærksom på, når du går ud og køber dig en ny vaskemaskine og det er, at du aldrig må købe en vaskemaskine, der ikke er udstyret med en kulfri motor. Det er der flere årsager til, men det handler blandt andet om, at du som minimum får 10 års garanti på en vaskemaskine, hvor der sidder en kulfri motor i – sommetider betyder det en garanti på helt op til 20 år, hvilket kun kan komme dig til gode, hvis din vaskemaskine f.eks. ender med at bryde sammen i løbet af de 10 eller 20 år.

Lavere lydniveau

Det er dog langt fra den eneste årsag til, at du skal vælge en kulfri motor og ikke en helt almindelig, traditionel motor. Du vil nemlig også have færre slidgenstande, hvis du vælger en model, der er udstyret med en kulfri motor, og det vil samtidig også betyde, at din vaskemaskine kommer til at stå mere stabilt under centrifugering – og naturligvis også under almindelig vask. Det bidrager ikke blot til at forøge din levetid, men du vil samtidig også opleve, at det bidrager til et lavere lydniveau, hvilket du vil sætte pris på, hvis du er typen, der er glad for at sætte dit tøj til at vaske om natten.

Du skal selvfølgelig være klar over, at det ikke kun er en kulfri motor, som du skal holde øje med, når du skal vælge din næste vaskemaskine, for du gør f.eks. også klogt i at vælge en model, der er udstyret med en stor kapacitet, så du har mulighed for at vaske rigtig meget tøj ad gangen, hvilket blot betyder yderligere en eller flere besparelser for dit vedkommende. Vælg gerne en vaskemaskine med en kapacitet, der lyder på enten 7 kg. eller 8 kg., da det er en rigtig god kapacitet.

Det skal desuden også nævnes, at det ofte sagtens kan betale sig at købe en ny Tørretumbler Test, når du går på jagt efter en ny vaskemaskine. Der findes flere forhandlere og producenter, der laver, hvad der bedst kan betragtes som pakketilbud på både en tørretumbler og en vaskemaskine, så det er værd at tage med i overvejelserne, at du skal erstatte begge dele på én gang.

ANDRE POPULÆRE GUIDES