Cylinderklipper test – Top 7 Bedste Cylinderklippere (2022)

I denne artikel vil vi gennemgå cylinderklippere, der har indgået i test fra det danske Forbrugerråd Tænk. De følgende produkter vil derfor være nogle af de bedste på markedet i forhold til deres pris og kvalitet. En cylinderklipper er også kendt som en håndskubber. Det kan være, at du kender denne term lidt bedre. En cylinderklipper er kendetegnet ved, at knivene sidder fast i en cylinderform.

Forbrugerrådet Tænk anbefaler, at du køber en cylinderklipper, hvis du har en mindre græsplæne, der skal klippes.

Testvinder: WOLF-Garten TT 300 DLPlæneklipper 38 cm

 • Håndskubber
 • Miljøvenlig
 • Leverer en flot græsplæne – også efter tre dage

WOLF-Garten TT 380 er en cylinderklipper, som vi kender den fra de gode gamle dage. Det er en håndskubber, hvilket vil sige, at den ikke er selvkørende. Du skal altså selv skubbe den frem for at klippe græsplanen. Forbrugerrådet Tænk har givet den en score på 62%, hvilket gør, at den ender i kategorien god. Det er vigtigt at huske på, at de har lavet en test af alle plæneklippere – også roterklippere og selvkørende maskiner. Det er altså en høj placering, hvorfor vi har valgt at tage den med i vores anbefaling.

Cylinderklipperen har en klippebredde på 37 cm, hvilket vil sige, at dens knive er så lange. Derudover kan den slå græs, som er ca. 38 mm. Dette vurderer Forbrugerrådet Tænk til, at det kunne være bedre, men deres resultat af klipningen ender i kategorien god – også efter tre dage. Den leverer altså en god klipning, man skal bare huske på, at den har svært ved at komme igennem højere græs end 38 mm. Den mindste klippehøjde er 13 mm., hvilket trækker cylinderklipperen op. Du kan indstille cylinderklipperen i fire niveauer, så den passer til længden af din græsplæne. Cylinderklipperen vejer 10 kg.

Et lille minus ved WOLF-Garten TT 380 er, at den ikke kan klippe baglæns. Det vil sige, at du ikke slår græsset, hver gang du også trækker den tilbage igen. Det er en miljøvenlig cylinderklipper, da den ingen energi bruger udover din egen energi. Vælger du en cylinderklipper uden motor, anbefaler vi, at din græsplæne også er efter det. Derudover støjer den heller ikke, hvilket dine naboer eller familie måske bliver glade ved. Du får en græsboks med, så du ikke skal samle det nyslået græs op. Græsboksen og cylinderklipperen er nem at rengøre, hvorfor det er en cylinderklipper, som du kan have i mange gode år.

Gardena 400 – Miljøvenlig håndskubber til en god pris

 • Håndskubber
 • God pris
 • Velegnet til have under 500 m2

Med en Gardena 400 får du en cylinderklipper, som er velegnet til plæner under 500 kvadratmeter. Hvilket er meget for en cylinderklipper uden motor. Den vejer 8,9 kg og har en klippebredde på 40 cm. Forbrugerrådet Tænk har givet denne cylinderklipper en score på 61%, hvilket er et procentpoint under WOLF-Garten cylinderklipperen. Gardena 400 har også fire niveauer af klippelængder, hvor den maksimale ligger på 42 mm, og den mindste klippehøjde ligger på 12 mm. Det er altså en maskine, der minder meget om ovenstående.

Du kan tilkøbe en græsboks til din cylinderklipper, hvilket trækker den samlede vurdering op fra Forbrugerrådet Tænks test. Græsboksen har en god funktionalitet og ender i kategorien meget god. Dens klippefunktioner bliver samlet vurderet til middel, men den leverer en flot klipning af en normal plæne. Så hvis du har en ganske almindelig græsplæne, uden for mange forhindringer, vil du få et flot og godt resultat med en Gardena 400.

Det er igen en støjfri og miljørigtig maskine, idet den bevæger sig med håndkraft. Knivenes placering er med til at sørge for, at den ikke larmer højlydt, som en græsslåmaskine med motor ville gøre. Der er to grebsmuligheder med denne cylinderklipper, da den er formet efter forskellige måder at hive den på. Dette giver dig bedre mulighed for enten at skubbe eller slæbe den. Den har nogle gode store hjul, hvilket gør, at den er nemmere at styre – sammen med det formede greb. Grebet kan også skilles ad eller foldes, så den ikke fylder så meget i redskabsskuret.

Fiskars StaySharp Plus – En cylinderklipper med syv klippehøjder

 • Håndskubber
 • 7 klippeindstillinger

Forbrugerrådet Tænk giver denne 58%, hvilket gør, at den lige ender i kategorien middel. Vi har dog valgt at inddrage denne model, da Forbrugerrådet Tænk har lavet en test med alle slags græsslåmaskiner. Der er derfor blevet taget udgangspunkt i test af cylinderklippere. Fiskars StaySharp cylinderklipper har en klippebredde på 43 cm, og den har fem knive. Det vil sige, at den har en bredere klippebredde end de to ovenstående. Derudover har den fem knive, ligesom de to andre cylinderklippere vi har set på.

Den har syv klippeniveauer, der nemt kan indstilles efter, hvor højt græsset er. Dens mindste klippelængde er på 3 cm., og den længste klippelængde er på 7,5 cm, hvilket er nogle gode niveauer ifølge Forbrugerrådet Tænk. Det er Fiskars StaySharps brugervenlighed, der trækker den cylinderklipper op i testen. Du får en god og flot græsplæne efter en klipning med Fiskars StaySharp, og den er nem at gøre rent. Den har et justerbart håndtag, så cylinderklipperen kan indstilles efter din højde. Den kan højst være 83 cm., og dens mindste højde er 44 cm.

Den vejer 21 kg., hvilket gør den til en cylinderklipper i den lidt tungere ende i forhold til de til cylinderklippere, vi allerede har set på. Den har gode store hjul, hvilket gør, at du får en cylinderklipper, der arbejder sammen med dig. Fiskars StaySharp Plus er bedst til hjemmebrug på en græsplæne, der er vedligeholdt.

AL-KO Gudenaa GU 400 – En kvalitetscylinderklipper til større arealer

 • Håndskubber
 • Velegnet op til 800 m2

Denne cylinderklipper er placeret højt i tests AL-KO Gudenaa GU 400. Det er en kvalitetscylinderklipper, som du kan klippe et større græsareal med. Den kan bruges op til 800 kvadratmeter. Dette er et stort areal for en cylinderklipper, hvor du selv er motoren.

AL-KO Gudenaa GU 400 er en model, der har været på markedet længe, men det bliver den heldigvis ikke mindre god af. Den er en legende inde for sit fag og leverer en flot græsplæne efter en klipning. Den har fire klippehøjder, hvor den mindste klippe højde er 1,8 cm., og den højeste er 3,8 cm. Din græsplæne må derfor ikke være for lang, når du skal til at slå den, hvis du har en AL-KO Gudenaa GU 400. Dens klippebredde er på 40 cm., hvilket er en fin bredde for en cylindermaskine. Den vejer 13 kg., som er en meget standard vægt for en cylinderklipper.

Cylinderklipperen er lavet i stål, hvilket gør den mere robust, end de cylinderklippere der er lavet i plastik. Den har et ergonomisk håndtag, hvilket helt sikkert et kæmpe plus, så du kan have det bedste og mest behagelig greb om din cylinderklipper. Den er nem at vedligeholde, idet knivene er slevslibende. De er nemlig placeret på en sådan måde, at de bliver slebet, hver gang de rammer kontaktfladen.

Gardena Accu 380 Li – En batteridrevet cylinderklipper

 • Batteri
 • Velegnet til 400 m2
 • 6 klippeindstillinger

En Gardena Accu 380 Li er til dig, der vil have lidt mere luksus. Denne cylinderklipper er selvkørende på batteri, hvilket vil sige, at den sørger for, at du kommer fremad, når du skubber en smule til den. Du skal derfor ikke bruge så mange kræfter, som du skal ved de ovenstående cylinderklippere, hvilket gør dit arbejde mere overskueligt og mere behageligt. Den scorer ikke de højeste karakterer, hvilket kan begrundes med, at den er batteridrevet, og prisen er dermed også derefter. Den har samme funktioner som en hver anden cylinderklipper. Her betaler du altså for batteriet, som er genopladeligt og i god kvalitet.

Cylinderklipperen er mere luksuriøs end de andre cylinderklippere i testen. Der medfølger nemlig også en græsopsamler, hvilket betyder, at du ikke skal til at samle græsrester op fra plænen, efter du har slået den. Den har en klippebredde på 38 cm. Cylinderklipperen har seks højdeindstillinger, hvor den mindste er 1,2 cm., og den højeste er 4,2 cm. Derudover vejer den 14 kg, hvilket er meget normalt for en cylindermaskine, som er drevet af batteri.

AL-KO Gudenaa L 45-7 – En selvkørende cylinderklipper på benzin

 • Benzin
 • Selvkørende
 • Velegnet til 1400 m2

Denne cylinderklipper er den eneste cylinderklipper med benzin. Den er selvkørende, hvilket gør dit arbejde meget nemmere og mere behageligt. Det er også derfor, at du kan bruge denne cylinderklipper ved arealer op til 1400 kvadratmeter, hvilket er det største areal i vores samling af cylinderklippere. Hvis du har et så stort areal, vil vi helt sikkert anbefale dig denne cylinderklipper, da du også får et flot resultat med i prisen.

AL-KO Gudenaa L 45-7 har seks klippeindstillinger fra 1,5 cm til 4 cm, derudover har den syv knive, hvor de andre gennemsnitligt har haft fem knive. Dette gør selvfølgelig, at plænen bliver slået meget effektivt og hurtigere. I og med den har en motor, kan den opnå godt 49 klip pr. meter, hvilket er mange flere klip, end du vil opnå med en manuel cylinderklipper. Den har en klippebredde på 45 cm, hvilket også er lidt bredere end de ovenstående cylinderklippere.

Det er en tungere model på grund af, at den har en tung motor. Den vejer 34 kg., men det vil vi ikke se som et minus, når maskinen er selvkørende. Du skal bare gå med den, men det er den, der bruger sine kræfter – ikke dig. Det er en mere effektiv cylinderklipper, som cylinderklippertesten fra Rangering.dk også viser. Den er selvkørende, har flere knive og en bredere klippebredde, hvilket optimerer dit arbejde, hvis du har en stor græsplæne.

Vi anbefaler kun kvalitet

I denne guide skal du huske på, at mange af cylinderklipperne er blevet sammenlignet med roterklippere, hvilket vi vil mene, det er svært at sammenligne. Roterklippere bruger nemlig alle strøm eller har en motor, hvorfor de kan have andre og måske bedre kvaliteter, hvis man har en meget stor græsplæne.

De testede cylinderklippere har alle klaret sig fint i de forskellige tests, hvorfor vi roligt vil anbefale dem. En god kvalitet ved de fleste cylinderklippere er nemlig, at de er miljøvenlige – hvis vi lige ser bort fra dem, der har en benzinmotor. De er skabt til dig, der har en mindre græsplæne, men som du kan se, kan mange af cylinderklipperne også slå en græsplæne, der har et større areal. Det er en kvalitet, som vi helt sikkert synes, du skal have med i din vurdering af cylinderklippere, hvis du gerne vil have en grønnere måde slå din græsplæne.

Du skal vælge en cylinderklipper, der dækker dine behov og er nem at vedligeholde. Hvis en cylinderklipper er nem at vedligeholde, vil det også sige, at du kan have den i mange år, hvorfor pengene er godt givet ud. Derudover er en cylinderklipper oftest billigere end en roterklipper, idet cylinderklippere som hovedregel er manuelle.

Kilder

ANDRE POPULÆRE GUIDES