Håndmixer Test – Top 5 bedste håndmixere (2021)

En håndmixer eller et elektrisk piskeris er i dag et uundværligt køkkenredskab i langt de fleste danske hjem. Dette gælder, uanset om man er en flittig bager, eller om man bare har brug for at piske nogle æg sammen en gang imellem. Med en håndmixer bliver det nemlig meget lettere at piske, idet maskinen gør det for dig. Det er altså slut med ømme arme og håndled på grund af piskning. Herunder gennemgår vi seks forskellige håndmixere, så du kan få et indtryk af, hvad der findes på markedet, inden du investerer i en.

Testvinder: Bosch MFQ4020

Den første håndmixer i vores håndmixer test er en sand testvinder. Den har nemlig vundet flere tests; blandt andet hos Forbrugerrådet Tænk og det svenske forbrugerråd Råd og Rön. Allerede fra starten er det altså klart, at denne håndmixer kan noget specielt. Det beviser også, at en håndmixer i den billiger ende af prisskalaen sagtens kan levere. Denne håndmixer er nemlig både meget solid og meget billig. 

Hvis du godt kan lide at bage, og du ofte bruger en håndmixer til dette, er denne model særlig en, du skal overveje. Den er nemlig rigtig god til de tungere masser, herunder forskellige former for dej. Maskinen kan ælte selv den mest klæbrige og tunge dej, hvilket er imponerende. Håndmixeren fra Bosch kan dog også sagtens bruges til at piske lettere blandinger – og den er således en god maskine til alt slags piskning.

En let og alsidig håndmixer

Håndmixeren fra Bosch er naturligvis alsidig, fordi den kan bruges til flere forskellige ting. Den er dog også alsidig, fordi du kan vælge mellem fem forskellige niveauer. Du kan altså selv bestemme, hvor kraftigt den skal piske. Derudover er håndmixeren meget fleksibel. Ledningen er lang – hele 141 centimeter – hvilket betyder, at du kan bevæge dig rundt i køkkenet med den. Tilmed er håndmixeren meget let, hvilket gør at du lettere kan arbejde med den.

Alt i alt har vi altså her at gøre med en elpisker, der passer ind i de fleste køkkener, og som kan gøre selv den mest bevendte bager tilfreds.

Bosch MFQ40301

Den næste håndmixer i vores håndmixer test er også fra Bosch, og den er også en testvinder. Denne håndmixer scorer nemlig toppoint i samme tests som den foregående. Der bliver altså meget hurtigt tegnet et billede af, at Bosch bestemt ved, hvad de laver, når de laver håndmixere.

Denne håndmixer har mange af de samme gode egenskaber som den foregående. Den er rigtig god til både æltning og piskning. Du kan altså både bruge den til de tunge og de lettere masser. Du kan selv justere hastigheden på det elektriske piskeris. Du kan med fordel piske hurtigere, når du pisker lettere og tyndere masser, og du bør skrue ned for hastigheden, når du ælter tungere deje med maskinen. Når du skal piske de lettere masser, kan du desuden med fordel bruge modellens medfølgende ”FineCreamer”-piskeris. Dette har små indbyggede kugler, der sørger for ekstra luft i blandingen.

Gør køkkenarbejdet lettere

Denne maskine er lavet til at gøre køkkenarbejdet lettere for dig. Den kommer nemlig med en meget kraftig motor, som netop kan sikre, at både tung dej og tyndere masser kan blive æltet og pisket. Når du pisker, holdes støjniveauet nede, hvilket naturligvis er behageligt for dig selv under arbejdet samt for andre, der eventuelt opholder sig i nærheden af køkkenet.

Denne klassiske håndmixer er altså også et godt bud på en håndmixer, der passer til de fleste formål, og som vil kunne bringe glæde i de fleste køkkener.

Bosch MFQ4030

Bosch er endnu engang repræsenteret i vores håndmixer test – den tredje håndmixer i testen er nemlig også fra Bosch. Denne håndmixer beviser, endnu en gang, at Bosch bare leverer på dette punkt.

Denne håndmixer er lige så solid som de andre, vi har gennemgået i vores test. Den har en kraftig motor, som sikrer, at den også kan bruges til at ælte tungere deje, ligesom den sagtens kan bruges til de lettere også. Håndmixeren er generel i god kvalitet, og så er den robust, men klassisk at se på. Robustheden kommer især til udtryk ved brug, hvor håndmixeren altså kan klare de fleste udfordringer. Der er altså helt bestemt taget højde for, at en håndmixer skal bruges til at gøre køkkenarbejdet lettere og mere bekvemt for dig som forbruger.

God til creme og kager

Denne håndmixer fra Bosch er ikke bare god til at ælte dej. Den er også utrolig god til at piske lette cremer, så de bliver luftige. Dette har den især fået topkarakter for hos det svenske forbrugerråd. Håndmixeren pisker jævnt, og det medfølgende ”FineCreamer” piskeris sørger for, at der bliver pisket en masse luft ind i massen. Således kan du altså piske en god jævn og luftig creme til dine kager eller andet med denne håndmixer.

KitchenAid håndmixer

Vi bevæger os videre i vores test, og vi bevæger os dermed også videre fra Bosch. I stedet bevæger vi os hen mod KitchenAid, som også har lavet en testvindende håndmixer. Denne håndmixer har vundet tests i både Danmark, Norge og Sverige, og den må altså derfor kunne noget helt specielt. I diverse tests fremhæves det især, at du med denne maskine har en meget god kontrol. Du kan kontrollere hastigheden med hele ni forskellige niveauer, og med det bløde greb ligger håndmixeren rigtig godt i hånden under arbejdet. Håndmixeren har en funktion, der kaldes ”soft start”. Med denne funktion sikrer du, at du ikke kommer til at piske alt indholdet op af skålen, når du starter håndmixeren.

Til denne elpisker følger flere forskellige piskeris og dejkroge, herunder dejkroge, piskeris, ballonpiskeris og rørestave. Du får altså et en meget alsidig håndmixer, hvis du vælger denne fra KitchenAid.

En håndmixer med et lækkert design

KitchenAid laver rigtig mange forskellige produkter til køkkenet, og de er alle designet i samme stil. Designet er lækkert og eksklusivt, og håndmixeren vil derfor pynte ind i ethvert køkken. Prisen på håndmixeren er forholdsvis høj, men dette skyldes måske designet, lige så meget som det skyldes funktionaliteten. I hvert fald får du her en utrolig lækker håndmixer, der har et mere eksklusivt look.

På trods af at håndmixeren er forholdsvis lille, så er den ret tung – den vejer over et kilo. Dette gør dog ikke noget for letheden af arbejdet med håndmixeren. Håndmixeren ligger nemlig godt i hånden, og den ekstra vægt er med til at gøre det lettere at kontrollere håndmixeren.

Dualit håndmixer

Den femte håndmixer i vores håndmixer test er fra Dualit. Denne håndmixer er den dyreste i vores test, og den ligger da bestemt også i den høje ende af prisskalaen. Når du køber denne håndmixer, betaler du da heller ikke kun for funktionerne. Du betaler bestemt også for designet – for det er i sandhed meget lækkert og eksklusivt. Designet er minimalistisk og stilrent, og med en indvendig ledningsopbevaring kan du faktisk have håndmixeren stående fremme uden den grimme og irriterende ledning.

Kraftfuld og sikker håndmixer

Når du køber denne håndmixer fra Dualit, kommer du nok til at betale for det lækre design – men det betyder ikke, at du ikke også får nogle gode funktioner. Håndmixeren har faktisk nogle rigtig fine funktioner. Blandt andet ligger den rigtig godt i hånden, hvilket gør arbejdet meget lettere for dig. Derudover kan du indstille den på fire forskellige hastighedsniveauer. Dette lyder måske ikke af meget, men det er alt, hvad du behøver. Motoren er nemlig så kraftig, at det ikke er noget problem for denne håndmixer at klare hverken tunge deje eller lettere cremer og masser.

Håndmixer tilbud

Denne håndmixer er, som nævnt, den dyreste i testen. Dog er det bestemt ikke umuligt at finde denne håndmixer på tilbud. Hvis du holder øje med markedet, kan du være heldig at finde den til en billigere pris.

Braun HM3137

Denne håndmixer fra Braun, som er den sidste håndmixer, vi gennemgår i vores håndmixer test, har ikke før været med i nogle officielle tests. Denne håndmixer modtager dog generelt rigtig positiv feedback fra brugere af den.

Håndmixeren fra Braun har en meget kraftig motor, der gør, at betjeningen bliver let og ubesværet. Den ligger godt i hånden, hvilket også er med til at gøre arbejdet mere bekvemt. Dette gælder især, når den skal bruges til at ælte tungere masser – det kan den nemlig også.

Meget mere end en håndmixer

Håndmixeren fra Braun kan meget mere end at ælte tunge masser. Faktisk kan den rigtig meget andet. Denne håndmixer er nemlig meget mere end en håndmixer, fordi den har rigtig mange forskellige funktioner. Du kan både piske, ælte, hakke og blende, fordi der medfølger så mange forskellige ting, når du køber håndmixeren. For eksempel medfølger en stavblender, en minihakker, piskeris og dejkroge. Du kan altså bruge denne håndmixer, uanset om du skal forberede chokoladekagen eller det helt store aftensmåltid. At du blandt andet får en håndmixer med stavblender, afspejler sig ikke umiddelbart i prisen på maskinen. Den er nemlig i den lavere ende – især hvis man ser på, hvor mange forskellige køkkenmaskiner du får med på én gang.

Denne håndmixer er ideel til dig, der leder efter en alsidig håndmixer, der kan bruges til andet end at piske cremer og ælte dej.

Bedste håndmixer

Alle håndmixere i denne håndmixer test er gode håndmixere, det er altså også svært at sige, hvilken der er bedst. Dette afhænger nemlig i høj grad af, hvad du søger. Når du skal finde den bedste håndmixer til dig, skal du især fokusere på disse forskellige ting.

  • Betyder det noget for dig, hvordan din håndmixer ser ud?
  • Hvad skal din håndmixer bruges til, og hvor ofte skal den bruges? Hvis din håndmixer skal bruges ofte, er det vigtigere, at du vælger en, der kan imødekomme dine forventninger. Hvis du gerne vil kunne bruge din håndmixer til mange forskellige ting, kan du med fordel vælge en, der er mere alsidig og har flere funktioner.
  • Prisen spiller naturligvis også en rolle i forhold til, hvad den bedste håndmixer er for dig. I denne test har vi gennemgået seks forskellige håndmixere i flere forskellige prisklasser – du kan altså også se, at du sagtens kan finde en rigtig god håndmixer i et meget billigt prisleje.

Elpisker tilbud

Prisen er en af de ting, du skal fokusere på, når du skal vælge en håndmixer. Du skal altså vælge, hvor vigtig prisen på håndmixeren er for dig. Når du vælger en billig håndmixer, får du ikke nødvendigvis en dårlig håndmixer. Der er dog nogle ting, du måske vil skulle gå på kompromis med. Dette kan eksempelvis være design eller brandværdi. Hvis du ikke vil gå på kompromis med disse ting, skal du regne med, at du skal gå efter en dyrere håndmixer. Så kan du dog måske være heldig at finde en håndpisker på tilbud – det er nemlig bestemt muligt sommetider.

Håndmixer bedst i test

I vores gennemgang af de forskellige håndmixere blev det tydeligt, at Bosch især er med fremme i feltet, når det kommer til at producere gode håndmixere til billige priser. Håndmixerne fra Bosch har alle været bedst i test på et eller andet tidspunkt. Forbrugerrådet Tænk er nogen af dem, der har testet flere forskellige håndmixere og kåret håndmixerne fra Bosch som de bedste. Disse håndmixere kan altså bruges til det, de lover – til en fordelagtig pris. Det betyder ikke nødvendigvis, at de er meget bedre end de andre på alle punkter, for håndmixerne bliver naturligvis testet ud fra forskellige punkter. Dog betyder det, at de generelt klarer det rigtig godt.

Hvilken håndmixer du skal vælge, afhænger af, hvad du ønsker. Hvis du ønsker en håndmixer, der kan bruges til meget andet end at piske og ælte, skal du måske kigge nærmere på håndmixeren fra Braun. Hvis du ønsker en håndmixer, der oser af kvalitet og eksklusivitet, skal du måske kigge nærmere på den fra Dualit eller den fra KitchenAid. Hvis du ønsker en håndmixer, der bare kan piske og ælte, som den skal, kan du kigge på dem fra Bosch.

ANDRE POPULÆRE GUIDES