Kontinentalseng test 2024 – Din guide til den bedste kontinentalseng

Det kan være en rigtig god idé at vælge at investere i en god seng – de penge er nemlig yderst godt givet ud. En god seng giver nemlig den bedste forudsætning for en god nattesøvn, og dette er essentielt for vores velbefindende. Sover man dårligt om natten, kan det tydeligt mærkes dagen efter på den negative måde. Man kan få hovedpine, koncentrationsbesvær og føle utilpashed. Sover man dårligt over en længere periode, kan dette have store konsekvenser for ens helbred – søvn er nemlig afgørende for, at kroppen kan genopbygges, immunforsvaret kan fungere optimalt, og hukommelsen er på sit bedste.

Der er altså mange gode grunde til at købe en ordentlig seng, der giver den optimale støtte til kroppen i løbet af natten. Her kommer kontinentalsengene ind i billedet – denne type seng er nemlig særdeles god. Vi tester en masse forskellige kontinentalsenge, således du kan blive klogere på dem.

Kontinentalseng 140x200 cm

Synes du, at en enkeltmandsseng er for lille at sove i, vil en sengestørrelse på 140 x 200 cm være ideel. Her har du rig mulighed for at brede dig. Denne sengetype egner sig også godt til par, der ikke har noget imod at sove lidt tæt.

Er du på udkig efter en danskproduceret kontinentalseng, vil Venus og Venus Luna være to gode bud. Begge senge har 7 komfortzoner og en hybridpolstring, hvilket giver en fantastisk komfort og støtte. Topmadrassen har en 60 mm kerne samt bambusbetræk. Forskellen på de to senge er, at Venus består af pocketfjedre, mens Venus Luna har et dobbelt fjedrelag. Her er det altså en smagssag ift. valg af fjedre.

To andre kontinentalsenge, som begge er i Lux-genren, er Senses Lux og De Lux Superior. Senses Lux er også produceret i Danmark og har 7 komfortzoner. Derudover har sengen pocketfjedre, der omgives af elastisk og holdbart hybridskum. Dette er åndbart, hvilket sikrer en god temperatur under søvnen. De Lux Superior har 5 komfortzoner, og madrassen med medium hårdhed er vendbar. Topmadrassen er 50 mm latex, og komforten er derfor komfortabel.

Går du op i design, vil de stilrene senge Norland Eksklusiv Komfort og Visco Continental No. 1 være noget for dig. Norland-kontinentalsengen er af nordisk kvalitet, hvilket både ses på designet og komforten. To komfortlag i sengen sikrer høj komfort, og topmadrassen er vendbar med sommerside og vinterside. Visco-kontinentalsengen har en vendbar springmadras, og du vælger selv, om du vil have topmadras med latex eller memoryskum.

Monika og Athena er to elegante kontinentalsenge. Sengen fra Monika er håndlavet, og dette gør den til noget helt unikt. Du vælger selv, hvordan den skal designes, sådan den passer præcis til dig – det må siges at være en luksusseng. Athena har luksus på en anden måde, og dette er gennem celcius topmadrassen. Her former topmadrassen sig efter kroppen, er trykaflastende og holder på kropsvarmen – en topmadras udover det sædvanlige.

Topmadrasser på 10 cm får du med Ystad og Gold C75 Dreamzone. Ystads bund består af faste lameller, mens springmadrassen har posefjedre i lag. Gold C75 Dreamzone har boxmadras med pocketfjedre, to vendbare springmadrasser springmadrasser med pocketfjedre samt 7 komfortzoner. Disse komfortzoner giver som nævnt tidligere en yderst god komfort, da de støtter kroppen de nødvendige steder.

Kontinentalseng 160x200 cm

Den næste størrelse af kontinentalseng i vores test er 160 x 200 cm. Her får du en rummelig seng, hvor der i den grad er plads til to. Denne størrelse seng er særdeles indbydende, da den er høj og bred. Den passer perfekt ind i både huset, lejligheden, soveværelset eller gæsteværelset.

Kontinentalsenge er typisk ensbetydende med den komplette løsning, og dette ses især ved Basic C5 og Visco Continental No. 1. Basic C5 er ideel, hvis du ønsker en billigere kontinentalseng – men som ikke går på kompromis med komforten. Topmadrassen er 4 cm tyk samt af purskum, og springmadrassen er vendbar samt med bonell-fjedre. Visco Continental No. 1 ligger i mellemprisklassen. Springmadrassen har hele 250 pocketfjedre pr. m2, hvilket giver ekstrem god støtte. To solide boxmadrasser danner sengens bund.

Medium hårdhed af kontinentalsenge er ideelt til folk, der vejer mellem 60 og 80 kg. Er du eller et familiemedlem i denne vægtklasse, vil Tom Tailor Heaven Box være perfekt. Sengen har 5 komfortzoner og en topmadras med 5 cm blød skumkerne. Hovedgærdets puder af aftagelige, hvilket gør sengen mulig at tilpasse efter behov. En anden kontinentalseng, der kan tilpasses efter behov, er Monika. Denne seng er ren luksus, da den er håndlavet – og du får den designet efter eget valg.

Der er ikke noget som danskproducerede møbler, og du kan selv få en danskproduceret kontinentalseng med Norland Eksklusiv Komfort og Venus Luna. Norland Eksklusiv Komfort giver dig to komfortlag, og du kan selv vælge, om du vil have en Latex eller Wonderpur topmadras. Den sidstnævnte topmadras er så smart, at den har en sommerside og en vinterside – dette gør, at du kan tilpasse topmadrassen efter sæson. Venus Luna har en fremragende komfort, da den har hybridpolstring og 7 komfortzoner.

Er din indretning i soveværelset klassisk, skal kontinentalsengen selvfølgelig passe dertil. Her kan du med fordel vælge Venus eller Senses Lux. Begge senge er nemlig i klassisk og stilrent design, som vil passe ind i størstedelen af soveværelserne. Til begge senge kan du vælge mellem fire sengegavle og fire sengeben. Alle designs vil give kontinentalsengen et forskelligt look, og du kan derfor tilpasse sengene præcis efter din egen smag. Derudover har begge senge hele 7 komfortzoner.

Kontinentalseng 180x200 cm

Nu kommer vi op i de større sengestørrelser, og kontinentalsenge i målene 180 x 200 cm vil typisk betegnes som en klassisk dobbeltseng. Her risikerer du og din partner ikke at støde ind i hinanden i løbet af natten, fordi der er god plads at brede sig på. Desuden vil denne størrelse seng gøre det muligt for jer at vælge to forskellige hårdheder – sengen er nemlig sammensat af to madrasser her. Dette er perfekt til især par, der har stor forskel på vægt og kropsbygning.

Grålige nuancer er populære, da farven ikke er hård ved øjet. Dette betyder, at kontinentalsengen ikke skaber store kontraster i indretningen, hvilket ser yderst flot ud. Vælg en grå kontinentalseng med De Lux Classic og Venus. De Lux Classics fjedre afbalancerer kroppen og øger komforten, mens Venus’ 7 komfortzoner omfavner kroppen. Venus fås i fire farver –selvfølgelig også den populære grå.

To elegante kontinentalsenge i mellemprisklassen er Athena og Flora. Athena har en vendbar springmadras, og vender du den regelmæssigt, forøger det sengens levetid. De to hårdheder ved denne seng er hård og fast. Ønsker du i stedet medium hårdhed, skal du vælge Flora. Her vælger du selv topmadrassen – enten Polysoft med god liggekomfort eller latex med temperaturregulering og allergivenlighed.

Få en søvn til fem stjerner med Senses Lux og Gold C60. Begge senge har kontinentalsengens karakteristiske look. Senses Lux giver en omfattende og sund støtte om natten, da den har 7 komfortzoner. Gold C60 er slidstærk, da sengen er betrukket med holdbart møbelstof, og springmadrasserne er vendbare. Madrassernes levetid kan forlænges, hvis de vendes regulært.

En kontinentalseng kan sagtens være praktisk. Olympic-sengen har opbevaring indbygget, hvilket giver dig mulighed for at opbevare sengetøj og lignende under sengen. Det er selvfølgelig gemt flot og elegant af vejen, således tingene ikke kan ses. Venus Luna er praktisk i den forstand, at du altid er sikret en korrekt, komfortabel og sund liggeposition. Både spring- og boxmadrassen har nemlig pocketfjedre.

Da sengen er centrum i soveværelset, skal den selvfølgelig se skøn ud. Dette er Norland Ekslusiv Komfort og Visco Continental No. 1 udmærket klart over. Begge kontinentalsenge har nemlig stort fokus på design, der skinner igennem af nordisk kvalitet. Norland Ekslusiv Komfort har kontinentalsengens velkendte opbygning – nemlig flere lag. Dette giver den ypperste komfort. Visco Continental No. 1 går ikke på kompromis med hverken design, kvalitet eller komfort, og du får dermed en seng med det hele.

Kontinentalseng 180x210 cm

Kontinentalsenge fås også ekstra lange, hvis du er høj. Mange oplever desværre, at den typiske sengelængde på 200 cm ikke er nok, og her stikker fødderne altså udover sengen. Dette er irriterende og kan genere komforten, hvilket ikke giver den bedste søvn. Har du disse problemer, bør du uden tvivl overveje en kontinentalseng på 180 x 210 cm. Her får du nemlig 10 cm ekstra, hvilket kan gøre underværker.

Ønsker du at købe en ekstra lang kontinentalseng, som du kan have glæde af i mange år, kan du købe Venus. Her er der øje for detaljen og personlige behov. Springmadrassen har nemlig en kerne af pocketfjedre, der er omgivet af elastisk og holdbart hybridskum. Dette giver en dejlig liggeposition og komfort samt temperaturtilpasning.

Få følelsen af at sove på et luksushotel hver eneste nat med Trondheim Kontinental. Denne kontinentalseng har selvfølgelig også den ekstra lange længde. Sengens primære komfortlag er springmadrassen, som er vendbar og har 261 pocketfejdre pr. m2. Her arbejder hver enkelt fjedre individuelt, hvilket giver dig en differentieret kropsstøtte – og dette giver en skøn komfort.

Gold C35 er bygget op som den klassiske kontinentalseng – undersengen som det nederste lag, springmadrassen i midten og topmadrassen som det øverste lag. Dette giver den velkendte sengehøjde, der kan gøre det at stå ind og ud af sengen til en leg. Derudover har Gold C35 5 komfortzoner, 7 cm topmadras og springmadras med pocketfjedre.

Har du problemer med at komme ud af sengen om morgenen, kan Norland Eksklusiv Komfort gøre det lettere for dig. Den totale sengehøjde er 62 cm, og dette er en god højde at stige ud af sengen fra. Sengen er simpel at samle, og det kræver ikke noget værktøj at få kontinentalsengen i brug.

Det er en god idé at stille krav til sin madras, da man bruger mange timer på den hver eneste nat. Moderne pocketfjedre vil give en god nattesøvn, da det vil tilpasse sig kroppens former. Dette er Senses Lux udstyret med, hvor madrassen også har åndbart hybridskum. Overflødig varme og fugt vil derfor afledes.

Når du skal vælge fasthed af din kontinentalseng, anbefales det at vælge ud fra ens kropsvægt. Her har Venus Luna gjort det nemt for dig, da denne kontinentalseng både fås i medium, fast og ekstra fast hårdhed. Venus Lunas topmadras har en ekstra tyk kernetykkelse, da den er på 6 cm fremfor de typiske 4 cm.

Kontinentalseng 210x210 cm

En ægte Kingsize-seng kan du sagtens implementere i dit eget soveværelse – her skal du blot vælge en kontinentalseng i størrelsen 210 x 210 cm. Her er der plads til hele familien, og den gør sig ekstra flot i et stort soveværelse. Så udfyld pladsen i rummet med en enorm seng, hvor du virkelig kan brede dig.

Den samlede løsning får du, hvis du køber Tom Tailor Heaven Box. Topmadrassen er 5 cm og har en blød skumkerne. Hårdheden af madrassen er medium, og dette egner sig allerbedst til personer i 60-80 vægtklassen. Fjedrene er bonell, og så har kontinentalsengen hele 5 komfortzoner. Hovedgærdet har aftagelige puder, hvilket gør det let for dig at tilpasse sengens udseende efter smag og behov.

Når man vælger seng, har de fleste fokus på design og komfort. Dette er klart – man vil gerne sove komfortabelt om natten, samtidig med at sengen ser flot ud i soveværelset. Venus Luna er en kontinentalseng, der netop har fokus på disse to områder. Du vælger selv sengens fasthed, og her kan du vælge medium, fast eller ekstra fast.

Vågn frisk og veludhvilet i Senses Lux-kontinentalsengen. Her får du en god nats søvn, da sengen består af moderne pocketfjedre og hybridskum. Dette betyder, at fugt og overflødig varme bliver afledet ud i rummet, og din krop vil svøbes ind af sengen. Du får altså både en sundere seng og en bedre komfort med denne kontinentalseng, der har 7 fantastiske komfortzoner.

Får din krop ikke den korrekte støtte i sengen, vil der være stor risiko for, at du får en urolig søvn. Derfor gælder det om at vælge en seng, der netop giver kroppen den optimale støtte – og dette gør Venus. Med denne kontinentalseng kan du selv vælge, hvilken topmadras du gerne vil have. Du kan vælge mellem Latex Lux samt Celcius Lux, og du kan derfor tilpasse sengen efter dit behov.

Selvom Kingsize-sengen er stor, skal du ikke bekymre dig om, hvorvidt du falder i sengens revne i midten. Det fantastiske med kontinentalsenge er, at du ikke skal bøvle med revnen – den øverste topmadras forhindrer den nemlig. Norland Eksklusiv Komfort har en sublim topmadras, som du selv kan vælge – enten Wonderpur eller Norland. Derudover har du hele 25 års garanti på sengen, hvilket stiller dig en yderst god sikkerhed.

Konklusion

Som du kan se gennem vores test af nogle af de bedste kontinentalsenge på markedet, har du et stort udvalg. Alle sengene har et enormt fokus på komfort, hvilket også forventes af en god seng. Generelt er kontinentalsenge et sikkert sengevalg, da de er bygget op efter samme struktur – boxmadras, springmadras/skummadras og topmadras. Du er derfor sikker på at få en komfortabel seng.

Det, der adskiller mange af de testede kontinentalsenge, er antallet af komfortzoner. Typisk vil sengen have 5 eller 7 komfortzoner, og her er det en smagssag. Oftest er 7 komfortzoner det bedste valg, da det vil give den bedste komfort og støtte til hele kroppen. Dette betyder dog ikke, at 5 komfortzoner er lig med en dårlig og ubehagelig seng – tværtimod. Kontinentalsenge med 5 komfortzoner er nemlig fortsat gode og behagelige at ligge i.

Størrelsen og udseendet af sengen kan selvfølgelig være den afgørende faktor for mange. Sover man blot én i sengen, er det ikke nødvendigt at bevæge sig op i sengestørrelserne 180×200-210×210. Derudover skal sengen passe ind i den resterende indretning af hjemmet, hvor stofmateriale, ben, sengegærde og farve kan være altafgørende. Igen er det en smagssag, da vi alle har forskellig stil og smag.

Prisen af kontinentalsengen er til tider ligeledes en god indikation for sengens kvalitet. Selvom det kan virke som mange penge at smide efter et møbel, skal man huske på, at søvn er den essentielle drivkraft for vores hverdag. Helbredet kan påvirkes negativt, hvis vi ikke sover godt om natten, og derfor er det en særdeles god investering at købe en ordentlig seng. Se derfor efter i din økonomi, om du kan gå en prisklasse op, når du skal ud at købe din næste kontinentalseng.

Du er forhåbentligt blevet klogere på kontinentalsenge, således du kan tage dit endelig valg. Alle kontinentalsengene nævnt i denne test kan anbefales, da de alle er af høj kvalitet.

Kontinentalseng test 2024

Sengen er én af de vigtigste ting i din bolig. Den spiller en stor rolle i dit liv, hvorfor det er uhyre vigtigt at vælge den helt rigtige seng, så du ikke skal sove på en seng, der reelt set ikke er dig. Det er selvfølgelig også derfor, at det er så vigtigt, at du giver dig god tid til at undersøge markedet, nærstudere de forskellige muligheder og i sidste ende vælge med største omhu. Vil du have den bedste seng for dit vedkommende, så skal du sørge for at være selektiv og samtidig specifik om, hvad du vil have.

Ved at sikre dig, at du vælger den seng, der stemmer bedst overens med dine krav og behov, så er du sikker på, at få den bedste oplevelse med sengen, den bedste komfort og du vil sågar også undgå diverse former for kropsskader, der kan opstå som følge af en dårlig seng. Samlet set tilbringer vi cirka en tredjedel af vores liv i sengen – det er mange år. Mange år, som vi selv kan bestemme, hvorvidt skal være komfortable og behagelige eller irriterende og ubehagelige. Derfor skal du f.eks. ikke lade dig lokke af en lav pris på en kontinentalseng.

Kontinentalsenge i 140x200 cm

Hvis man – som man sagtens kan i seng, der er 140 cm. x 200 cm. – skal ligge to i sengen, så er det dog en god idé, at vælge en madras med fast fasthed, da vægten er øget og oftest samlet mod midten, hvilket er med til at gøre belastningen relativt høj, og du vil derfor få en længere levetid på sengen ved at vælge en fast madras.

Som sagt, så har sengen en størrelse, der lyder på 140 cm. x 200 cm., hvilket bedst kan betragtes som en halvandenmandsseng. Den har en højde på 52 cm., hvilket er en meget behagelig højde, da den gør, at du ikke får følelsen af, at skulle stå op af sengen om morgenen, men du kan derimod bare træde ud af sengen som følge af højden – det er noget, som man meget hurtigt kommer til at sætte stor pris på. Sengen er selvfølgelig også blevet udstyret med pocketfjedre – mere specifikt, så finder du intet mindre end 265 fjedre pr. m2 og hele 5 komfortzoner, hvorfor du bestemt ikke skal være bange for, at du ikke får den rette mængde støtte og komfort, hvis du vælger en Athena. Endvidere, så er sengen bolsteret med sort møbelstof, der gør den flot og simpel at se på.

Jupiter - 140x200

Jupiter er endnu en fantastisk kontinentalseng fra svenske Kinnabädden, der i dag er under dansk ejerskab, da det er eget af det danske selskab, European House of Beds. Denne seng kan faktisk bedst betragtes som en form for opgradering af Jupiter, hvor du hovedsageligt vil få en seng, der er blevet opgraderet med hensyn til fjedrene i den vendbare madras.

Det er meget generelt for hele Jupiter-serien, at du får utrolig meget for pengene og det er bestemt også tilfældet med denne seng, da prisen er blevet presset i bund, selvom du får en dansk produceret seng, hvor der har været fokus på både at skabe en seng, der befinder sig i en komfortmæssig særklasse, men som samtidig også er visuelt betagende, så den kommer til at se godt ud, når den står i soveværelset.

Flere lag i en kontinentalseng

Det nederste lag i Jupiter og i enhver anden kontinentalseng er en boxmadras, der danner grundlaget og giver en base for selve sengen. Det stof, der er blevet anvendt til denne seng er lavet specifikt til Jupiter-serien af Kinnabädden selv, og derfor er det selvfølgelig også gennemgående i både din box- og din springmadras, hvilket giver en sammenhængende effekt, der får sengen til at se rigtig godt ud – og de metalbørstede ben skaber både en bedre højde på sengen og sætter prikken over i’et i forhold til det visuelle aspekt.

Det næste lag i en kontinentalseng er en springmadras – i Jupiter er det en springmadras med intet mindre end 504 støttepunkter pr. m2 i form af multipocketfjedre, hvilket betyder, at hver enkelt fjeder reagerer individuelt afhængigt af det pres, din krop giver mod madrassen – og derfor får du lige netop dén støtte, som din krop har brug for, og hverken mere eller mindre end dét.

Denne kontinentalseng har en størrelse, der lyder på intet mindre end 140 cm. x 200 cm, hvorfor den er passende som en halvandensseng. Derudover har den en højde på 55 cm., hvoraf cirka 10 centimeter er ben, 20 centimeter er bund, 18 centimeter er madras og de sidste 7 centimeter er en topmadras. I og med, at det hele er produceret af Kinnabädden (og dermed også det danske European House of Beds) i Hedensted i Østjylland, så kan du være helt og aldeles sikker på, at der er tale om en seng i rigtig god kvalitet.

15 års garanti

Det er naturligvis også derfor, at du blandt andet bliver tilbudt hele 15 års garanti på både den 8 cm. høje træramme og ligeledes også på fjedrebunden. Alt i alt, så er der tale om en rigtig god kontinentalseng, hvis man kan leve med, at der er tale om en halvandensseng og ikke en fuldbyrdet dobbeltseng.

Budget Kontinentalseng - 140x200

Budget kontinentalsengen kan købes hos online møbelbutikken Bobo, og dette er en skøn seng, der er yderst behagelig at ligge i. Denne er ligeledes dansk produceret, og dette ses tydeligt i det enkle og fine design, som vil kunne passe ind i ethvert soveværelse. Sengen måler 140×200 cm og er velegnet til de mennesker, der sætter pris på godt solidt håndværk og kvalitet, men som samtidig ønsker en pris, der er til at betale for. Denne seng er opbygget af flere madraslag, som giver et ekstremt højt komfortniveau, samt en endnu bedre nattesøvn.

Det øverste lag består af en vendbar 5-zonet springmadras (du kan enten vælge en medium eller en fast model), mens platformen udgøres af en boxmadras. Tilsammen giver de dig en fantastisk oplevelse, så du kan nå den dybe nattesøvn nat efter nat. Såfremt du vælger denne seng, følger der en 40 mm poly top topmadras med i købet samt 10 cm runde metalben.

Budget kontinentalseng er det rette valg for dig, der går efter en rigtig god pris, men som samtidig ikke ønsker at gå på kompromis med det æstetiske og kvaliteten. Her er du garanteret et højt niveau af komfort samt dansk håndværk til en fantastisk pris.

Athena Kontinental - 140x200

Det er naturligvis ikke alle, der vil have en kontinentalseng. Det er dog en skam, for er en formidabel sengetype og det er en seng som Athena et rigtig godt eksempel på. Her får du nemlig en seng af rigtig høj kvalitet til en uhyre lav pris. Mere specifikt, så kan Athena erhverves til kun 5.999,00 kr., og det er oven i købet inklusiv både topmadras, ben og levering – derfor kommer der ikke nogle uventede overraskelser. Tværtimod, så kommer der til at vente dig en rigtig behagelig overraskelse, når du får lov til at lægge dig i din Athena for første gang. Det er nemlig en seng, der giver dig en helt igennem fantastisk komfort og støtte, som vil være med til at give dig en søvnoplevelse, der er udover det sædvanlige.

Selve sengen er blevet opbygget med en underdele, der primært er bestående af en træramme, der er udstyret med lameller. Henover disse lameller er der blevet placeret en kerne af polyetherskum, der nærmest kan betragtes som en form for platform for sengen. Det næste lag er bestående af en rigtig lækker springmadras, hvor du oven i købet har muligheden for at vælge mellem 2 forskellige fastheder – mere specifikt, så kan du vælge mellem enten fast fasthed eller medium fasthed. I den forbindelse anbefales det, at de personer, der vejer under 75 kilo vælger en medium fasthed, mens de personer, der vejer mere end dét bør vælge en fast fasthed.

Kontinentalsenge i 160x200 cm

Bergen - 160x200

Bergen by Bedre Nætter er en kontinentalseng i særklasse. Her er der bestemt ikke gået på kompromis med noget som helst, hvorfor der er tale om en seng, hvor hvert eneste niveau i sengen er opbygget af kvalitetsmaterialer med fokus på at skabe en enesteånde søvnoplevelse. Her er der ganske enkelt tale om en kontinentalseng, hvor du ikke kan finde nogen anden seng, der er bedre til prisen, da der har været stor fokus på at materialerne er i orden, at komforten er i top og ligeledes også at designet spiller rigtig godt sammen med den moderne, danske indretning. Selve sengen er blevet produceret i Belgien, der i rigtig mange år har været kendt hele verden over for deres høje kvalitet, når det kommer til produktion af senge og derfor er de også blandt verdens førende indenfor branchen – det er din sikkerhed for, at du får en uovertruffen seng!

Hvis man skal skabe en seng, der har en fantastisk støtte og komfort, så er det meget vigtigt, at springmadrassen (som er det midterste madraslag i en kontinentalseng) er af en sublim kvalitet. Derfor er valget også faldet på de såkaldte pocketfjedre til denne seng, da det er den form for fjedre, der passer bedst til langt de fleste danskere – disse fjedre er nemlig bedste til de personer, der vejer op til 95 kilo.

Forskellige fastheder

Du har desuden også mulighed for at vælge mellem to forskellige fastheder, hvor det anbefales at vælge en medium fasthed, hvis man vejer under 75 kilo, men hvis du derimod vejer over 75 kilo, så skal du vælge en madras med fast fasthed i stedet. Dog er det også vigtigt at overveje dine egne præferencer, for hvis du f.eks. vejer 70 kilo, men godt kan lide at ligge fast, så skal du vælge en fast madras og en ikke en medium fasthed.

Omkring fjedrelaget i denne seng er der blevet placeret hele 35 mm. latex på hver side af madrassen. Det er et meget elastisk materiale, hvilket betyder, at du får den optimale udnyttelse af fjedrene. Den primære årsag til at latex giver dig en bedre komfort, støtte og udnyttelse af de fjedre, der befinder sig inde i madrassen er, at materialet er så elastisk.

Hvis du f.eks. presser din hånd ned på latexen, så vil du kun danne et tryk på de fjedre, der befinder sig direkte under hånden, men hvis der derimod havde været tale om død skum, så ville trykket være langt mere spredt, og fjedrene ville ikke blive udnyttet optimalt. Latexen er dog ikke kun bedre for din nattesøvn, men også meget bedre for det generelle søvnmiljø, da det giver din madras en bedre ventilation og det betyder, at luften bedre kan cirkulere frit gennem din madras.

Kontinentalsenge i 180x200 cm

Stavanger - 180x200

Selve opbygningen af denne seng adskiller sig ikke fra en hvilken som helst anden kontinentalsang. Den er opbygget som følgende: en platform bestående to boksmadrasser, en springmadras og øverst en topmadras. Alle madrasser er omhyggeligt udvalg, hvorfor du f.eks. finder to boksmadrasser nederst, der har en kerne af Bonell-fjedre, som er den klassiske fjeder, der giver en solid og bevægelig platform, men dog uden at være for blød. Det giver en god platform, hvor både springmadrassen og topmadrassen ligger godt og solidt ovenpå.

Springmadrassen er den madras, hvor den egentlige komfort er at finde. Den har en meget fleksibel bund, og det betyder bl.a., at den kan fordele trykket mere præcist, end hvis man blot havde en almindelig træramme eller lameller under springmadrassen. Ydermere, så er springmadrassen i Stavanger udstyret med intet mindre end 300 pocketfjedre pr. m2. Det betyder, at det er én af de mindste pocketfjedre, du finder, hvilket er med til at sikre både en længere holdbarhed og flere trykpunkter, der giver yderligere komfort.

Den øverste del af sengen er bestående af en topmadras, der består af Climalatex. Det er en anelse anderledes fra almindeligt latex, da det har en mere perforeret struktur. Med andre ord, så er der flere huller i latex’en, som gør den mere ventilerende og åndbar. På lige fod med de andre madrasser i Stavanger, så er topmadrassen naturligvis også af absolut højeste kvalitet, hvilket blandt andet byder på et betræk, der er AEGIS-behandlet, hvilket betyder bakterier ikke kan leve i topmadrassen.

Visco Continental No. 2, Multipocket - 180x200

Visco Continental No. 2 er en kontinentalseng med multipocket fjedre. Dette er det oplagte valg for dig, der søger en komplet løsning, hvor ben og topmadras indgår i pakken. Med denne får du et ekstra fast fjederlag bestående af hele 500 multipocket fjedre pr. m2 i springmadrassen, hvilket gør den mere fast, da din kropsvægt vil blive fordelt ud på flere individuelle fjedre. Denne seng anbefales til personer, der har en kropsvægt på over 100 kg.

Modellen er opbygget ud fra tre madraslag, hvor vi nederst har en bund bestående af boxmadrasser med skum. Disse befinder sig i en solid træramme. Det midterste lag er springmadrassen, som selvfølgelig er mulig at vende, hvilket har den effekt, at du kan forlænge levetiden på sengen. Øverst kan du vælge imellem to topmadrasser, nemlig Visco AIR på 9 cm og FloatGel Latex på 7 cm – du kan dog være sikker på, at begge er af høj kvalitet.

Er du på jagt efter en kontinentalseng, der vil passe til personer, der vejer over 100 kg, kan Visco Continental No. 2 med multipocketfjedre være det helt rette valg for dig. Her får du en kvalitetsseng i en solid træramme, samtidig med at det er en komplet løsning, der inkluderer ben og topmadras.

Venus - 180x200

Venus No. 1 fremstilles af svenske, Kinnabädden, der i dag er danskejet og derfor fremstilles deres senge også her i landet. Den er naturligvis bygget op som en hvilken som helst anden kontinentalseng, hvilket betyder, at den er bygget op med to boksmadrasser i bunden. Sengen består også af en springmadras af højeste kvalitet, og denne springmadras rummer intet mindre end 250 fjedre pr. m2. Det giver et godt grundlag for en høj komfort, mens den omsluttende, 14 cm. tykke træramme forlænger sengens levetid og giver et mere stilfuldt udtryk.

Ovenpå de to boksmadrasser finder du en vendbar springmadras, der naturligvis bidrager til yderligere komfort og dermed også en bedre nattesøvn. Det er nok også værd at nævne, at Venus betragtes som premiummodellen hos Kinnabädden, hvorfor du kan være sikker på, at der er kælet for selv den mindste detalje. Det er også derfor, at Kinnabädden har valgt at opgradere til skum af latex mellem fjedrene, da det både øger kvaliteten og gør Venus No. 1 til et konkurrencedygtigt valg blandt de absolut bedste kontinentalsenge på markedet.

En kontinentalseng som Venus No. 1 har naturligvis en række fordele kontra øvrige senge og boksmadrasser. Først og fremmest, så giver de tre madraslag en mere afbalanceret støtte og den høje profil gør det behageligt at stå op, da du ikke længere står op af sengen, men derimod står ud af sengen. Det virker som en mindre detalje, men når man først prøver det, når vækkeuret ringer kl. 06:00 mandag morgen, så gør det pludselig en stor forskel.

Senses Nova - 180x200

Senses Nova er naturligvis opbygget på præcis samme vis som en hvilken som helst anden kontinentalseng. Der er dog tale om en seng, hvor producenten har valgt at forene komfort og funktionalitet. Som nævnt, så er selve opbygningen af sengen ens med andre kontinentalsenge, da du finder to boksmadrasser i bunden, en springmadras til at give støtte ovenpå denne og øverst ligger der en topmadras til at give komfort.

Springmadrassen i denne model består af en kerne af pocketfjedre, som fordeles ud i madrassen – det giver intet mindre end 300 fjedre pr. m2, som er fordelt i syv komfortzoner, for at give optimal støtte. Omkring fjedrene finder du et lag af hybridskum, der en videreudvikling af de almindelig skumformer, hvor holdbarheden er forlænget. Madrassen kan naturligvis vælges i to forskellige fastheder, hvilket også kan kombineres, så den ene side af madrassen er fast og den anden er medium.

Øverst er der naturligvis placeret en topmadras, der giver dig det sidste pift mod den ideelle komfort og støtte. Køber du en Senses Nova, så har du mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser; Memory K60 og Latex Prestige. Forskellen på de to er, at Memory K60 er baseret på Memory Foam, mens Latex Prestige har en latexkerne, hvorfor du skal gøre op med dig selv, om du ønsker en topmadras, der former sig efter din krop eller som giver aflastning og progressiv støtte.

Norland Superior ONE - 180x200

Norland Superior er naturligvis opbygget på præcis samme vis som en hvilken som helst anden kontinentalseng. Der er dog tale om en seng, hvor producenten har valgt at have fokus på det komplette design, med en sokkel i stedet for ben i bunden af boksmadrassen. Som nævnt, så er selve opbygningen af sengen ens med andre kontinentalsenge, da du finder to boksmadrasser i bunden, en springmadras til at give støtte ovenpå denne og øverst ligger der en topmadras til at give komfort.

Springmadrassen i denne model er en pocketfjedre springmadras. Den består af en kerne af pocketfjedre, som fordeles ud i madrassen – det giver intet mindre end 300 fjedre pr. m2, som er fordelt i fem komfortzoner, for at give optimal støtte. Omkring fjedrene finder du et lag af High Resilient-skum, der en videreudvikling af de almindelig skumformer, hvor holdbarheden er forlænget. Madrassen kan naturligvis vælges i to forskellige fastheder, hvilket også kan kombineres, så den ene side af madrassen er fast og den anden er medium.

Øverst er der naturligvis placeret en topmadras, der giver dig det sidste pift mod den ideelle komfort og støtte. Køber du en Norland Superior, så har du mulighed for at vælge mellem to forskellige topmadrasser; Memory K60 og Latex Prestige. Forskellen på de to er, at Memory K60 er baseret på Memory Foam, mens Latex Prestige har en latexkerne, hvorfor du skal gøre op med dig selv, om du ønsker en topmadras, der former sig efter din krop eller som giver aflastning og progressiv støtte.

Comfort Kontinentalseng - 180x200

Denne seng i testen forhandles hos Coop og er fra mærket Comfort. Denne seng passer perfekt til dig, som går efter en seng til en overkommelig pris, men som alligevel har høj kvalitet og god komfort for øje. Denne flotte sorte kontinentalseng er ganske enkel og har to stk. boxunderdele udstyret med minibonellfjedre. Topmadrassen er desuden vaskbar og indeholder et indlæg af 25 mm latex, hvilket giver dig den helt nødvendige støtte de mest udsatte steder.

Vælger du denne seng, følger der desuden 10 cm sorte stålben med i købet. Selve madrassen er medium hård, hvilket gør, at den passer bedst til personer, der har en kropsvægt på under 75 kg. Der er desuden 2,5 års reklamationsret på sengen, samt 15 års reklamationsret på ramme- eller fjedrebrud. Endelig er sengen utrolig nem at gøre ren og vedligeholde, hvilket betyder, at den vil kunne holde i adskillige år fremover.

Så er du på udkig efter en mere simpel seng til en yderst venlig pris, der skal kunne holde i lang tid, kan denne Comfort-model fra Coop være det helt rette valg for dig. Her får du en enkel og klassisk kontinentalseng i et flot sort design. Det skal her siges, at den leveres usamlet, og at gavlen sælges separat.

TOM TAILOR Nordic Box - 180x200

Unoliving forhandler denne skønne seng ved navn TOM TAILOR Nordic Box, som grundet sit stilrene og enkle design vil kunne passe ind i ethvert soveværelse. Topmadrassen er udstyret med en 5 cm blød skumkerne, hvilket giver dig et højt niveau af komfort, og herudover har madrassen en medium hårdhed, hvilket vil sige, at den bedst egner sig til personer, der har en kropsvægt mellem 60 og 80 kg. Når det kommer til fjedrene, er der tale om de gode Bonellfjedre, som ydermere er fordelt ud på 5 komfortzoner, så du er garanteret den helt rette støtte ved bl.a. dine skuldre, din lænd, dit hoved osv.

Betrækket er fremstillet af 100% polyester, og benene er fremstillet af lys træ. Det er desuden muligt at tilkøbe en matchende bænk, hvis man ønsker et komplet look i sit soveværelse. Denne beige kontinentalseng fra TOM TAILOR er et oplagt valg for dig, der går efter et flot og imponerende design, og som desuden er villig til at betale lidt ekstra for det. Når du køber et produkt fra TOM TAILER er du garanteret et moderne møbel, der har en klassisk amerikansk stil, og hvor kvaliteten altid er helt i top.

Kontinentalsenge i 210 cm x 210 cm

Senses Lux - 210x210

Den allersidste seng er Bedre Nætters Senses Lux. Hvis du ikke vil nøjes med noget som helst, der er mindre end en majestætisk komfort, uden at skulle betale en mindre formue for din nye seng, så er der ikke nogen tvivl om, at Senses Lux er et formidabelt valg. En kontinentalseng er bestående af tre fremragende lag, hvor du nederst finder en boxmadras, i midte finder du en rigtig lækker springmadras, og øverst på sengen finder du en topmadras – vælger du en Senses Lux, så får du muligheden for at vælge mellem hele to fantastiske topmadrasser. Det er selvfølgelig den helt normale opbygning af en kontinentalseng, men hvis du vælger en Senses Lux, så er du sikker på at få én af markedets bedste søvnkomfort. Du får både den helt rette støtte og den helt rette komfort, hvorfor det er et formidabelt valg til soveværelset.

Fundamentet i en kontinentalseng bliver dannet af en boxmadras. I denne seng er der tale om en boxmadras, der er opbygget med de såkaldte Mini Bonell-fjedre, der er blevet mere og mere efterspurgt i løbet af de seneste par år. Det er dog dét, der får Senses Lux til at skille sig ud fra de andre modeller på markedet, for der er faktisk ikke helt så mange senge på markedet, der er udstyret med Mini Bonell-fjedre. Det er meget almindeligt at man blot får en ramme, uden fjedre, når man køber en boxmadras, men det er dog overhovedet ikke tilfældet, når du køber en Senses Lux, for her får du nemlig en seng og en boxmadras, der har sit helt eget fjedersystem helt nede i det nederste lag – og det er der bestemt ikke mange andre kontinentalsenge, der kan bryste sig af.

Imponerende springmadras

Det er dog slet ikke kun den medfølgende boxmadras, der er noget værd i en Senses Lux – det er bestemt også den medfølgende springmadras, som ligeledes også er særdeles imponerende, da den har hele 274 pocketfjedre pr. m2, hvilket er med til at sikre dig en meget fleksibel og behagelig overflade, hvilket ydermere også står for en rigtig stor del af komforten. De mange støttepunkter er desuden også særdeles vigtige for din støtte i løbet af natten, som blandt andet er med til at forebygge diverse former for skader og skavanker. Ydermere, så har springmadrassen intet mindre end 7 komfortzoner, der yder en ekstra individuel støtte for hver enkelt zone – langt de fleste springmadrasser kommer med maksimalt 5 zoner, hvorfor dette er endnu et punkt, der viser, at Senses Lux er et sublimt valg.

Noget af det vigtigste ved en hvilken som helst seng er dens topmadras. På toppen af en Senses Lux finder du en meget eksklusiv topmadras, hvor du selv har mulighed for at vælge mellem enten 3D Memory K40 eller Latex Art. Det er begge topmadrasser, der er med til at øge din søvnkomfort gevaldigt og samtidig yder den også en optimal støtte. Du skal vælge en topmadras med latex, hvis du gerne vil have en både naturlig, åndbar og fast løsning, men hvis du derimod er til et blødere alternativ, der ligeledes også former sig efter din krop, så skal du vælge en topmadras med Memory Skum.

Et køb af en kontinentalseng er en investering i din hverdag

Der er – desværre – rigtig mange danskere, der ikke er villige til at investere i en ordentlig seng, fordi de synes det er mange penge. Det er også ganske korrekt, at en god kontinentalseng hurtigt kan komme til at koste på den gode side af 10.000 kr. (eller 20.000 kr., for den sags skyld). Faktum er dog, at du ikke skal se på det som et køb, men derimod skal du se på det som en investering – mere specifikt som en investering i din hverdag og dermed også i alt, hvad du foretager dig.

Hvis du ikke sover ordentligt om natten og vågner hver morgen med et smil på læberne, fordi du er frisk og veludhvilet, så er der noget galt med din seng. Hvis du ikke er frisk og veludhvilet, så er du heller ikke i stand til at yde dit maksimale på arbejdet, du har ikke lige så meget energi til at lege med hunden og børnene og du har absolut intet overskud til at få styr på sommerferien til næste år. Alt dette kan løses ved at få en bedre og mere optimal søvn – og det kræver altså en god seng!

Kontinentalseng – en god investering

Det er selvfølgelig også derfor, at du skal gøre dig selv den tjeneste, at du ikke længere ser på købet af en kontinentalseng (eller en hvilken som helst anden seng) som et forbrugskøb, men derimod som en længerevarende investering. Det er en investering, der kan vende op og ned på din hverdag, hvis du bare vælger den helt rette seng for dit vedkommende. Hvis du køber en ny kontinentalseng, der er udvalgt specifikt efter dine behov og krav, så vil du allerede fra dag ét med din nye seng kunne mærke, at der begynder at ske forbedringer.

Der findes heldigvis rigtig mange forskellige kontinentalsenge på det danske marked, så derfor kan du med garanti også finde frem til lige netop dén model, der på bedste vis stemmer overens med dine krav og kan dække dine behov, hvad end du er typen, der godt kan lide følelsen af, at du nærmest bliver slugt af madrassen eller du derimod bedre kan lide modstand og progressiv støtte. Det er blot særdeles vigtigt, at du giver dig god tid til at vælge den helt rette seng for dit vedkommende – hvis ikke en kontinentalseng er noget for dig, så kan du i stedet tage et nærmere kig på vores Elevationsseng Test.

ANDRE POPULÆRE GUIDES