Overvågningskamera – Stor test af overvågningskameraer 2022

Oversigt:

Hvert år bliver der begået ca. 30.000 indbrud i private hjem i Danmark. 95% af tilfældene slipper tyvene afsted med indbrudet. Det skyldes at det er svært at finde indbrudstyvene, og i forhold til sagernes størelse, har politiet ikke resurserne til, at sætte en omfattende efterforskning igang.

Men der er én ting der for alvor kan ændre på statistikkerne, og det er, hvis alle begynder at sætte overvågningskameraer op. Hvis du har billeder af indbrugstyven, bliver det pludselig en helt anden sag for politiet, fordi de har konkredte beviser at efterforske.

Hvis du gerne vil undgå at komme i den situation, at komme hjem til et hus hvor alle dine ting er vendt igennem, og alle dine værdiggenstande er forsvundet, kan du for få penge, sætte overvågningskameraer op i dit hjem. I denne artikel har vi samlet data fra en række store test, og ud fra det fundet tre overvågningskameraer som går igen og igen, og som vi derfor vil anbefale her på vores liste.

Bedst i test 2022 - 1. Plads: Google Nest Cam IQ Outdoor smart sikkerhedskamera

Google Nest Cam IQ Outdoor er det bedste overvågningskamera du finder på markedet. Det er det mest moderne overvågningskamera, og rummer alt den teknologi som google udvikler på i disse år.

Kameraet er i stand til at skelne mellem mennesker og dyr/andet bevægelse, og kommunikere direkte med en app. Det betyder at hvis et menneske kommer ind foran kameraet, får du direkte besked i din app og kan så direkte følge med i hvad der sker på en live video. Kameraet er samtidig i stand til at zoome ind og følge vedkommende, hvis personen flytter sig.

Det er et diskret overvågningskamera med mange muligheder, som er perfekt til udendørs overvågning i et moderne hjem.

Detaljer:

 • Full HD kamera.
 • Bevægelses-/personregistrering.
 • Kraftig nightvision.
 • Lagring i skyen.
 • Talestyren med Google Assistant.
 • Mikrofon.
 • IP66 vejrsikkert.

Bedst i test 2022 - 2. Plads: Xiaomi Mi Home Overvågningskamera

Her har vi at gøre med et overvågningskamera i en helt anden prisklasse end førstepladsen på denne liste. Xiaomi Mi Home Overvågningskamera er et kamera til indendørsovervågning. Man slutter den til sin mobil, og kan så styre den direkte fra en app. Den kan dreje 360 grader, og filme både op og ned.

Xiaomi Mi Home Overvågningskamera er til dig, der måske ikke skal igang med seriøs professionel overvågning, men i stedet bare vil prøve det lidt af, og se om det er noget for dig. Du kan for få penge komme igang, og så fundgerer Xiaomi Mi Home Overvågningskamera ellers som mange andre nyere overvågningskameraer.

Detaljer:

 • 1080P Kamera
 • 360 graders bevægelse.
 • Styring via app.
 • Kan optage i mørke.
 • Max digital video opløsning: 1920 x 1080.
 • Apple iOS 9 eller senere, Android 4.4 eller højere.

Bedst i test 2022 - 3. Plads: Arlo Pro 3

Arlo Pro 3 er til dig som ønsker et professionelt overvågningssystem, til at overvåge en hel ejendom. Det er et dyrt system, men så får du også et trådløst sikkerhedssystem, som optager i fuld 720p HD opløsning, og hvor der også er højtaler og mikrofon, så du har mulighed for at tale direkte med dem som står foran kameraet i appen.

Lige meget hvor du befinder dig, får du besked i appen, hvis der pludselig er aktivitet i dit hjem. Du kan derfor sikre dit hjem imod tyveri, også selv om du befinder dig på den anden side af jorden. Arlo Pro 3 er måske det overvågningskamera på denne liste med højeste kvalitet, men grundet dets høje pris havner det alligvel på en tredjeplads.

Detaljer:

 • 2K-film HDR
 • 160 ° synsvinkel
 • Vejrbestandigt
 • Intelligent alarm
 • Magnetisk montering
 • Fås med base, og ekstra kameraer.

Har jeg brug for et overvågningskamera?

Et spørgsmål mange stiller sig selv er, om de egenlig har brug for et overvågningskamera. Det er selvfølgelig et individuelt spørgsmål, men generelt kan man sige, at det jo ikke kan skade. For få tusinderne kroner, kan du få sat et system op der dækker størstedelen af din ydre ejendom. Og hvis der så en dag skulle komme indbrud er du bare sikret på et helt andet niveau.

At overvåge sin ejendom kan måske virke en smule omfattende, og der kører også en vedvarende debat om brugen af overvågningskameraer. Men en ting er hvert fald sikkert. De steder i verden hvor man bruger overvågningskameraer meget, falder kriminaliteten.

Man kan have nok så mange holdninger om brug af overvågningskameraer, men den dag hvor man står med et gennemryddet hjem, og mangler alle sine værdigenstande, er der ikke mange der ikke ville ønske, at de havde fået installeret et overvågningskamera eller -system. Og med 30.000 indbrud om året bare her i lille Danmark, er der en god sandsynlighed for, at det en dag bliver dig.

Ofte Stillede Spørgsmål

Det kommet helt an på dit behov. Hvis du skal bruge et enkelt godt overvågningskamera skal du vælge Google Nest Cam IQ Outdoor. Hvis du bare vil have et overvågningskamera for sjov skal du vælge Xiaomi Mi Home Overvågningskamera, som kan fås for 399 kr. Hvis du skal bruge et helt professionelt system til at overvåge en hel ejendom skal du vælge Arlo pro 3.

Et overvågningskamera er et kamera som man bruger til at overvåge en ejendom eller ligende. Kameraet sættes fast på fx. en mur, og man har så mulighed for at følge hvad der sker ved ejendomen. Et overvågningskamera er effektivt til både at forhindre og opklare indbrud og andet kriminalitet.

Det er forskelligt for hvert overvågningskamera, men de fleste nyere overvågningskameraer virker ved, at optage digitalt og sende direkte til en app. Du har så mulighed for at følge live hvad der sker ved din bolig.

Det er forskelligt for hvert overvågningskamera. Mange nyere kamera kører over Wifi, og bruger derfor slet ikke data.

Konklusion

Hvis du er bange for en dag at skulle stå i en situation, hvor der har været indbrud i dit hjem, eller af anden grund har lyst til ekstra beskyttelse i dit hjem, kan det kun anbefales at købe et overvågningskamera eller -system. 

Du kan få hundrede kroner købe et lille kamera som Xiaomi Mi Home Overvågningskamera​, hvor du kan få lov til at lege med, hvad det vil sige at overvåge. Men hvis du vil have seriøs overvågning skal du købe Google Nest Cam IQ Outdoor smart eller Arlo Pro 3. Google Nest Cam IQ Outdoor smar er bedst hvis du skal have et enkelt overvågningskamera, og Arlo Pro 3 er bedst hvis du skal have et system. 

Vi har valgt disse kameraer ud fra  kvalitet og pris, og samtidig er det de nyeste kameraer på markedet, og er derfor fuldt opdateret med den nyeste teknologi. Du kan derfor løbende følge med på hvad der sker foran kameraerne på din smartphone. 

Overvågning er fremtiden, og du vil med garanti ikke fortryde at du køber et eller flere overvågningskameraer. Især ikke den dag hvor du for alvor får brug for det. 

Kilder