Røgalarm Test – Top 5 Bedste røgalarmer på markedet (2022)

Derfor skal du have en røgalarm

Der findes ingen grunde til, at du ikke skal have en eller flere røgalarmer i hjemmet. Hvis dit hjem er udstyret med røgalarmer, kan det nemlig redde liv! Stearinlys på juletræet, gnister fra elektrisk udstyr eller andet kan hurtigt få en brand til at opstå ud af det blå. Derfor er det utrolig vigtigt, at du har udstyret dit hjem med adskillige røgalarmer. En røgalarm advarer dig hurtigt, hvis der er brand i dit hjem, så du kan nå ud af huset og tilkalde hjælp, inden det er for sent. Det er som før nævnt ikke prisen, der skal afholde dig fra at købe en eller flere røgalarmer – de bedste i test koster nemlig under 100 kroner.

Testvinder: Flow Nidal Design

Denne røgalarm ligner langt fra de fleste røgalarmer, der findes på markedet. Virksomheden bag denne anderledes røgalarm har valgt at udfordre normen og designe en røgalarm, som ikke kun er effektiv, men også dekorativ. Det klassiske design, man har set røgalarmer i, er blevet revurderet og redesignet. Røgalarmen er designet som et fuglehus, som kan hænge på væggen i alle hjem. Den er naturligvis ikke kun dekorativ, men i høj grad også sikker.

De fleste brande i hjemmet sker om natten, og denne røgalarm garanterer, at du og din familie kommer ud i tide. Det er en optisk røgalarm, der reagerer på røg og kan monteres på væggen. Den opfylder naturligvis europæiske standarder.

Fakta om røgalarmen:

 • Optisk røgalarm
 • Nem at montere på væggen
 • Røgalarmen har en testknap, så du kan teste, om den virker
 • Anbefales til stuer, soveværelser og entréer
 • Kræver 9V 6F22 batteri, som er inkluderet i prisen
 • Vægt: 140 gram
 • Mål: 16 x 19 x 4 centimeter

Røgalarmen koster 289 kroner, hvilket må siges at være billigt sammenlignet med mere traditionelle røgalarmer, som ofte koster det dobbelte. En perfekt røgalarm til dem, som ønsker en røgalarm, der ikke minder om de fleste, og som også kan fungere som et dekorativt element i hjemmet.

MaxSmart-røgalarm

Denne røgalarm er en mere traditionel af slagsen, fra MaxSmart-serien. Den skal monteres i loft eller væg, og du er garanteret maksimal sikkerhed med denne røgalarm. Når du køber denne røgalarm, får du batterier med i købet, så den er klar til at blive monteret, så snart den er kommet ind ad døren i hjemmet.

Den er ideel til at sætte op i alle hjemmets rum, og med dens høje røgfølsomhed er du garanteret en røgalarm, der kan redde liv. Til en pris på 499 kroner ligger denne røgalarm i den normale ende af prisskalaen sammenlignet med andre røgalarmer. Den er enkel i designet og vil med sikkerhed passe ind i ethvert hjem.

Fakta om røgalarmen:

 • Røgfølsomhed: >0.09~0.16 db/m
 • Varmefølsomhed: >54~70 grader c
 • Batteriliv ca. 1 år

Røgalarm med indbygget wi-fi

Hvem siger, at en røgalarm ikke kan tjene andre formål end at redde liv? Denne røgalarm med indbygget og spionkamera er en helt særlig slags røgalarm. Det er dog vigtigt at nævne, at dette ikke er en rigtig røgalarm – den reagerer altså ikke på røg og kan redde liv. Du skal derfor supplere denne røgalarm med en rigtig en af slagsen, som kan sørge for at få jer ud af huset, hvis en brand skulle opstå.

Til gengæld kan denne røgalarm noget ganske andet – den har nemlig indbygget kamera! Med denne falske røgalarm kan du når som helst holde øje med, hvad der foregår i dit hjem. Du skal blot installere en app på din smartphone, og med denne har du altid adgang til at se, hvad der foregår derhjemme. Røgalarmen har både indbygget wi-fi og spionkamera. Den er utrolig nem at opsætte, og du kan hente appen i både iTunes og Google Play.

Prisen lyder på under 300 kroner, hvilket kan lyde af meget, men man skal dog også huske på, at denne falske røgalarm kan noget ganske andet end en almindelig røgalarm. Den kan være utrolig sjov at have i hjemmet, så man kan følge med i, hvad børnene eksempelvis laver, når man ikke er hjemme. Det kan dog også være et højt beløb at betale, hvis ikke man helt præcist ved, hvad den skal bruges til.

Trådløs røgalarm

Denne røgalarm er en meget traditionel røgalarm af slagsen. Den er trådløs, så du slipper for bøvlet med at trække ledninger, det vil altså sige, at den kører på batterier. Hvis uheldet skulle være ude, alarmerer den både gennem lyd og lys, så du har endnu større chance for at komme ud af huset i tide.

Den er nem at montere, og til en pris på 399 kroner er denne et særdeles godt køb til pengene. Hvis du er på udkig efter en helt almindelig røgalarm, som har alle de vigtige funktioner, man forventer, skal du vælge denne! Designet er enkelt og stilrent og vil med garanti ikke stjæle nogen form for opmærksomhed i hjemmet.

Fakta om røgalarmen:

 • Speciel singlechip og intelligent kontrol
 • Lyd- og lysalarm
 • Optisk røgalarm
 • Diameter: 10,5 centimeter
 • Højde: 4 centimeter

Jo-El-røgalarm - Invisible

Denne røgalarm er en helt speciel en af slagsen! Det er nemlig verdens mindste røgalarm. Det er en lille og let optisk røgalarm på kun 4 centimeter i diameter, som gør det til verdens mindste af sin slags – den er mindre end en pakke tændstikker og vejer kun 47 gram.

Den leveres altid med et 5 års-batteri, som både er miljøvenligt og har et lavt strømforbrug. På trods af sin lille størrelse er den utrolig effektiv og kraftfuld og afgiver lyd på 85 dB i en afstand af 3 meter. Den er dansk designet, som tydeligt ses i dens elegante form – den passer ind i ethvert hjem og kan med garanti få snakken igang hos gæsterne. Den kan både placeres på en højthængende hylde eller i loftet – det er dig, der bestemmer!

Med en pris på 249 kroner må man sige, at denne røgalarm ligger i den billige ende af prisskalaen, og så får du endda verdens mindste røgalarm, fedt design og maksimal sikkerhed og tryghed. Det må siges at være et utrolig godt køb!

Fakta om røgalarmen:

 • Medfølgende batteri
 • Optisk røgalarm
 • Mål: 4,5 cm x 5 cm x 5 x cm

Housegard-røgalarm

Denne røgalarm er kåret til den bedste i test af Forbrugerrådet Tænk i 2015. Det er en traditionel, optisk røgalarm, som er særdeles hurtig til at alarmere ved begyndende brande. Denne røgalarm er beregnet til privat beboelse og overholder naturligvis europæiske standarder.

Røgalarmen reagerer på partikler i luften og ikke på temperatur eller gas. Det betyder maksimal sikkerhed for dig, og du undgår, at røgalarmen går af, når der blot kommer en smule mados fra køkkenet. Den koster den nette sum af 69 kroner, som må siges at være et af markedets absolut billigste. Den skal hænges op i loftet og er meget enkelt i designet.

Fakta om røgalarmen:

 • Medfølgende batteri
 • Optisk røgalarm
 • Mål: 3,1 cm x 10 cm x 10 cm

Røgalarm bedst i test

For under et år siden testede Forbrugerrådet Tænk de bedste røgalarmer på markedet. Det er nemlig utroligt vigtigt, at du har de rette røgalarmer i hjemmet, for hvert år dør mellem 70 og 80 danskere i brande. Det vil vi for alt i verden gerne undgå, og derfor fortæller vi dig nu, hvilke røgalarmer der er bedst i test.

Testen viste, at hele 7 ud af 23 røgalarmer dumpede i testen, hvoraf 6 ikke advarede ikke i tide, og en enkelt opdagede slet ikke røg. En langsom røgalarm kan være fatal at have i hjemmet, når man kun har 1-5 minutter til at slippe ud af huset, efter røgen har udviklet sig. Husk også at opsætte røgalarmer i samtlige at husets værelser, så du er sikker på at have den maksimale beskyttelse.

Bedste røgalarm

Vi vil nu fortælle dig, hvilke røgalarmer Forbrugerrådet Tænk har kåret som værende de bedste på markedet. I alt blev 44 røgalarmer testet, og disse 3 blev kåret som de bedste:

 1. Elworks-røgalarm med optisk sensor. Denne havde en god reaktion på røg og en samlet god bedømmelse. Den koster cirka 50 kroner
 2. Ensonordic Value Røgalarm / 300 Value. Denne havde ligeledes en god reaktion på røg og en samlet god bedømmelse. Den koster cirka 85 kroner
 3. JO-EL Røgalarm Classic Solo. Denne havde en meget god reaktion på røg og en samlet god bedømmelse. Den koster cirka 120 kroner

Det er i særdeleshed bemærkelsesværdigt, at de røgalarmer, som klarede sig bedst, ligger i den lave ende af prisskalaen. Det behøver altså ikke koste flere tusinde kroner at udstyre hele hjemmet med røgalarmer. Tværtimod! Prisen på din kommende røgalarm hænger altså ikke sammen med funktion og sikkerhed – alarmer fra forskellige firmaer er ens, men sælges alligevel til meget forskellige priser.

Sådan placerer du dine røgalarmer

Når du køber dine nye røgalarmer, er det naturligvis vigtigt, at du placerer dem rigtigt i hjemmet.

 • Placér røgalarmerne så langt væk fra væg og hjørner som overhovedet muligt, med minimum 50 centimeter til nærmeste hjørne
 • Placér altid røgalarmer i loftet, eftersom røg altid søger opad. Hvis du har ’verdens mindste røgalarm’, som er nævnt tidligere i denne artikel, kan denne også placeres på en hylde, men kun hvis denne hænger højt og tæt på loftet
 • Man kan ikke få for mange røgalarmer, så hav altid minimum en i hvert rum i boligen
 • Hvis du bor i et hus med flere etager, placér da altid røgalarmen ved trappeopgangen

Det er utroligt vigtigt at du placerer dine røgalarmer korrekt. Tag aldrig batterierne ud af alarmen – heller ikke køkkenet, når madosen rammer røgalarmen.

Sådan vedligeholder du dine røgalarmer

Ligesom med alt andet elektronisk udstyr, skal røgalarmer naturligvis også passes og vedligeholdes med tiden. Her nogle fifs til, hvordan du gør dette:

 • Sørg for at fjerne støv fra røgalarmer med jævne mellemrum. Brug en let fugtig klud eller støvsugeren til at fjerne støv og snavs fra røgalarmen. Det er vigtigt, du gør dette, da støv kan give falsk alarm eller lukke de kanaler, hvor røgen skal komme ind for at nå sensoren
 • Mal aldrig over dine røgalarmer, da dette også vil lukke de kanaler, hvor røgen skal kunne nå sensoren
 • Skift batteriet efter cirka et år. Langt de fleste røgalarmer bliver leveret med et batteri, der kan holde i 1 år
 • Hvis du har været ude at rejse eller væk fra din bolig i en længere periode, kan du med fordel tjekke, om røgalarmen virker, når du kommer hjem igen. Den kan jo nemt være løbet tør for batteri, uden du har hørt alarmtonen for lavt batteri
 • Udskift dine røgalarmer med jævne mellemrum – levetiden for røgalarmer er cirka 10 år
 • Test generelt dine røgalarmer med jævne mellemrum, og specielt efter montering

Der er altså mange ting, du kan gøre for at sikre dig, at dine røgalarmer holder så længe som muligt og giver dig den absolut bedste sikkerhed og beskyttelse i hjemmet. Én ting er at investere i røgalarmer til hele hjemmet – noget helt andet er at placere dem korrekt og vedligeholde dem. Det er mindst lige så vigtigt. Husk, røgalarmer kan redde dit og din families liv.

Konklusion

Den helt klare konklusion må være, at gode og sikre røgalarmer bestemt ikke behøver at koste mere end cirka 50 kroner pr. stk. En røgalarm til eksempelvis 500 kroner beskytter dig altså ikke bedre – du betaler også for design og mærke, når det gælder røgalarmer. Du kan også vælge en anderledes røgalarm formet som et fuglehus, hvis du ønsker at kamuflere de traditionelle og en smule kedelige røgalarmer. Mulighederne er mange, men konklusionen er, at det ikke koster flere tusinde kroner at udstyre hjemmet med gode og sikre røgalarmer – køb dine røgalarmer allerede nu, uheldet kan jo, mod forventning, være ude i morgen.

ANDRE POPULÆRE GUIDES