Teleskop hækkeklipper Test – Se Top 7 Bedste i 2022

En af de helt store opgaver i haven er hækken, som naturligvis altid skal stå skarpt. Det kan dog være et stort projekt, og selvom hækkesaksen for mange år siden blev erstattet af den elektriske hækkeklipper, kan det alligevel være en stor mundfuld. Særligt, hvis du har en meget høj hæk, kan trimningen være en stor mundfuld, og derfor skal du naturligvis vide, hvad du skal købe. Vi har her samlet seks gode bud, fra diverse tests og anmeldelser, så du kan danne dig et hurtigt og skarpt overblik over markedet.

Hvad skal du gå efter?

Generelt er det selvfølgelig med teleskop hækkeklippere, som det er med alle andre husholdningsprodukter: Den bedste model til dig er den, der passer bedst til dit behov. Start derfor med at overveje, hvor dit behov ligger. Har du for eksempel en hæk med meget tykke grene, så kan det være en god idé at opprioritere denne egenskab. Generelt ser vi på følgende kategorier: drivkraft, sværdstørrelse, maksimal grenstørrelse og pris. Følgende produkter har vi taget med:

Testvinder: ALKO EasyFlex HTA 2050 - Teleskop hækkeklipper på tilbud

Kort og godt om ALKO EasyFlex HTA 2050:

 • Testens billigste hækkeklipper
 • Testens tredje længste sværd
 • Ergonomisk håndtag giver god arbejdskomfort
 • Har sin begrænsning: maksimal grenstørrelse på 16 millimeter

Vi lægger ud med testens billigste teleskop hækkeklipper, som på trods af sin pris har testens tredje største sværd med sine 51 centimeter. Det lange sværd gør, at du kan klippe meget af din hæk på én gang, og arbejdet er derfor særdeles effektivt med denne hækkeklipper. Det betyder, at du skal stå derude i kortere tid, hvilket for mange også er en betydelig fordel ved denne hækkeklipper.

Det lange sværd gør dog ikke op for maskinens begrænsning, som ligger i den maksimale grenstørrelse, hækkeklipperen kan klare. Med 16 millimeter lægger ALKO EasyFlex sig i midten af feltet her, og du kan derfor ikke bruge den til de kraftigste buske i hjemmet. Den er dog overordnet fin til jævnt brug og har også en nogenlunde vægt med kun 3,5 kilo, hvilket gør, at du kan stå med den over hovedet i forholdsvist lang tid.

Samtidig har den en funktion, der gør, at sværdet på toppen kan vippes, hvilket gør den utroligt effektiv til meget høje hække. Derudover er dit velvære i højsædet her med en vibrationsdæmpende funktion, afbalanceret vægtfordeling og et ergonomisk håndtag, som netop gør, at du kan opretholde en god arbejdskomfort – også når du har hækkeklipperen over hovedet. Det skal dog med denne model bemærkes, at batteri og oplader ikke medfølger i prisen.

Denne hækkeklipper er dermed et oplagt valg til forbrugeren, som bare er på jagt efter en billig teleskop hækkeklipper, hvor kapaciteten af maskinen ikke betyder så meget. Hækkene, som skal klippes, er ikke de kraftigste, men har bare en størrelse, der gør, at de skal trimmes en gang imellem.

PowerPlus Teleskop hækkeklipper SOLO - Den effektive model

Kort og godt om PowerPlus Teleskop hækkeklipper SOLO:

 • En af testens kraftigste, om end dyreste
 • Batteri og oplader medfølger i prisen
 • Stor styrke i maksimal genstørrelse med 20 millimeter
 • Testens længste sværd med sine 60 centimeter
 • Justerbart håndtag øger arbejdskomforten

En af testens kraftigste teleskop hækkeklippere er fra PowerPlus med deres SOLO-model. Hækkeklipperen fås i to varianter, 20 eller 40 volt, og vi har her valgt at se nærmere på 40 volt-modellen, som har en noget længere levetid end sin lillebror. Samtidig er det en af testens eneste hækkeklippere, hvor batteri og oplader medfølger i den angivne pris, hvilket også er en klar fordel, så du ikke skal ud og selv finde ud af, hvilket batteri der passer til din hækkeklipper.

PowerPlus-modellen er ikke blot testens kraftigste, men også mest effektive. Med sine 60 lange centimeter har SOLO testens længste sværd, og du får derfor med denne hækkeklipper en utrolig effektiv maskine, som tager store dele af hækken samtidigt. Maskinen har desuden en vippefunktion i toppen, som gør, at toppen af hækken også uden problemer kan få en tur. Styrken ses særligt i den maksimale grenstørrelse, som hækkeklipperen kan klare, nemlig 20 millimeter.

Denne hækkeklipper er derfor et oplagt bud, hvis du har hække i hjemmet, som er meget kraftige, og som netop kræver lidt ekstra i vedligeholdelsen. Det er dog også en af testens dyreste, hvorfor man kan finde lignende modeller med samme, hvis ikke bedre, kapacitet i den maksimale grenstørrelse. En klar fordel ved denne model er dog, at den har et justerbart håndtag, så du ikke behøver at slæbe rundt på flere meter teleskop hækkeklipper, hvis det ikke er nødvendigt. Dermed får du en særdeles god arbejdskomfort med denne. 

Denne hækkeklipper er altså et oplagt valg, hvis man er på markedet for en effektiv og kraftig hækkeklipper, og prisen ikke betyder så meget. Det er en god model til stort set alle slags hække og alle slags haver.

Akku ZI-HST40V-AKKU - Bedst i test

Kort og godt om Akku ZI-HST40V-AKKU:

 • Testvinder
 • Testens kraftigste hækkeklipper med 24 millimeter kapacitet i grenstørrelsen
 • Batteri medfølger ikke i prisen
 • Blødt håndtag øger arbejdskomforten

Testens vinder skal findes i Akku’s kraftige model, som oveni købet er til en fornuftig pris. Overordnet set er denne hækkeklipper nemlig kraftfuld, i og med at den maksimale grenstørrelse, maskinen kan klare, er hele 24 millimeter, mens sværdet er det næststørste i testen med sine 52 centimeter. Du får altså med denne model en særdeles effektiv og kraftig hækkeklipper, som du kan bruge til stort set alle typer hække og buske, du måtte udsætte maskinen for.

Selvom batteriet ikke medfølger i prisen, i modsætning til ovenstående model, er denne model en 40 volt, hvilket vil sige, at den også har en forholdsvist lang arbejdstid sammenlignet med nogle af de andre modeller i testen her. En ulempe ved dette batteri er dog, at opladningstiden kan være noget længere, end det er tilfældet med 20 volts-modellerne. Det kan dog alligevel klart anbefales at vælge den kraftige model, da opladningen typisk sker efter endt arbejde.

Også her har der været stort fokus på komforten i arbejdet, og det bløde håndtag er unikt for de teleskop hækkeklippere, vi har testet her. Det bløde håndtag gør samtidig også, at vibrationerne mindskes, hvorfor du kan holde ud at arbejde med maskinen i længere tid. Som med de ovenstående modeller besidder denne hækkeklipper desuden en vippefunktion ved sværdet, som kan vippe hele 75 grader og dermed nå steder på hækken, som ellers ville være svære at tage.

Denne hækkeklipper er altså til den kvalitetsbevidste forbruger, som vil gøre sig et godt køb, men som samtidig ikke har noget imod at bruge lidt penge på sit udstyr.

Ryobi Teleskop hækkeklipper - Bedst til prisen

Kort og godt om Ryobi Teleskop hækkeklipper:

 • Testens ’bedst til prisen’
 • Testens eneste strømbaserede hækkeklipper: både en fordel og en ulempe
 • Ergonomisk bæresele gør den yderst behagelig at arbejde med
 • Aftageligt teleskop

Her har vi med en samlet pakkeløsning at gøre og samtidig testens eneste hækkeklipper, som er afhængig af en stikkontakt. Den ekstra ledning er en stor ulempe, men giver dog også ekstra kraft til hækkeklipperen, som vil kunne holde lige så længe, som du kan holde til at arbejde. Prisen, som ligger et sted i midten i denne test, er derfor ganske fornuftig sammenlignet med nogle af de andre, hvor der skal investeres i batterier udover selve maskinen.

Ryobi Teleskop hækkeklipperen har samtidig testens tredje længste sværd, hvilket også gør den særdeles effektiv udi trimning af dine hække. Samtidig er den forholdsvist kraftig med en grenkapacitet på hele 20 millimeter, hvilket gør den til en af testens bedste. Du kan derfor roligt bruge denne hækkeklipper på de fleste hække, du vil udsætte den for – så længe der er en stikkontakt i nærheden.

Med i prisen får du ikke blot selve maskinen, men også en ergonomisk bæresele, som øger arbejdskomforten bedre end nogen anden hækkeklipper i denne test. Du får også en sværdskede med, og netop de to faktorer gør, at denne hækkeklipper løber med sejren for ’bedst til prisen’. Samtidig er en anden stor fordel ved denne maskine, at teleskopet kan tages af, hvorfor den er utroligt nem at opbevare i skuret eller kælderen.

Alt i alt et godt bud til forbrugeren, som vil gøre et kup. Med denne hækkeklipper får du en god, kraftig og effektiv maskine, som kan trimme de fleste hække. Hækkeklipperen henvender sig dog også til dem, der ikke klipper hæk så tit, idet ledningen bliver en irriterende forhindring i længden.

Bosch Universal Grasscut 18-260 - Det pålidelige, innovative valg

Kort og godt om Bosch Universal Grasscut 18-260:

 • En pålidelig hækkeklipper, som holder i mange år
 • Kort sværd og lav grenkapacitet
 • Intelligent energistyring via ’Syneon Chip’
 • Batteri medfølger ikke i prisen

Testens eneste velkendte brand er fra Bosch, som på grund af navnet har en noget højere pris, sammenlignet med de enkelte specifikationer i forhold til de andre kandidater i testen her. Navnet gør dog også, at Bosch har lidt bedre teknologi, og derfor er lidt mere pålidelig i sin ydeevne og holdbarhed på sigt – noget, man bestemt ikke må underkende.

Denne hækkeklipper har feltets næst korteste sværd med sine 43 centimeter. Det betyder, at effektiviteten af bladet ikke er blandt de bedste. Til gengæld gør ydeevnen op for det i længden, og denne hækkeklipper er en af dem, der holder i længst tid på et fuldt opladt batteri. Til gengæld er grenkapaciteten også en af de laveste med 16 millimeter.

Et ergonomisk design og en let vægt gør dog også, at den er let at arbejde med, og arbejdskomforten er lige så høj, hvis ikke højere, som resten af feltet i testen her. Og så gør den innovative teknologi, at energien bliver intelligent distribueret til alle klippeopgaver via den såkaldte ’Syneon Chip’, hvilket gør, at Bosch skiller sig lidt ud fra resten af feltet.

Denne hækkeklipper er dermed til den mærkevareorienterede forbruger, som helst vil sætte sin lid og sine penge på et velkendt brand og gerne betale prisen for det. Her skal man dog ligeledes være opmærksom på, at batteri og oplader ikke medfølger i prisen.

Smart Hedge 200 - Lav pris og lav ydeevne

Kort og godt om Smart Hedge 200:

 • Testens svageste hækkeklipper
 • Kan klare ekstra høje hække med et ekstra mellemstykke
 • Batteri medfølger i prisen

Sidst, men ikke mindst, skal vi se nærmere på Texas’ Smart Hedge 200, som har testens næstlaveste pris, men som til gengæld også har den laveste ydeevne iblandt de andre hækkeklippere. Således kan denne hækkeklipper kun diske op med en sværdstørrelse på 41 centimeter og en grenkapacitet på 15 millimeter, hvilket er testens laveste i begge kategorier.

Det er dog stadig begge acceptable tal, og med Smart Hedge 200 får du en udmærket hækkeklipper til prisen. Som et par af de andre besidder denne også en vippefunktion på hele 90 grader, så den er god til at nå vanskelige steder på hækken. Derudover er teleskopet aftageligt, så den er nem at opbevare i kælder eller skur, hvilket er en stor fordel.

Med i prisen følger desuden batteri, som også er en fordel for denne model. Derudover fås også et ekstra mellemstykke, som kan tilføjes til teleskopet og dermed gøre hækkeklipperen ekstra lang.

Med denne hækkeklipper får du dermed en komplet pakke til en forholdsvist lav pris, men som til gengæld også sagtens kan findes kraftigere. Denne henvender sig derfor til den forbruger, som sjældent klipper hæk, og som ikke har alt for kraftige hække.

Kort sagt - Sådan finder du den bedste teleskop hækkeklipper til dit behov

Dit valg af hækkeklipper afhænger derfor som nævnt fuldt ud af dit behov og de pågældende hække, der skal trimmes. Har du meget høje og kraftige hække, kan et oplagt valg være vores testvinder i form af Akku-modellen, som er kraftig og har en fornuftig pris. Er du dog mere optaget af prisen, er et rigtig fornuftigt valg maskinen fra Ryobi, hvor du får en fin pakkeløsning for pengene.

ANDRE POPULÆRE GUIDES