Dobbeltseng test – De bedste dobbeltsenge på markedet

Den gode søvn er vital for dit helbred, overskud og velvære i hverdagen. Foruden oprigtig restituering i sengen opnår du ikke dine ønskede resultater og oplever samme livsglæde, når du står ud af fjerene. Dobbeltsengen er for parret, der ønsker optimal søvn i komfortable omgivelser eller dig, der foretrækker god plads. Den korrekte seng skal give den støtte og komfort, som din krop behøver. Når to deles om sengen, er det derfor nødvendigt, at dobbeltsengens kvalitet er helt i top, så begge får en tilfredsstillende og behagelig søvn.

Fællesnævneren for alle dobbeltsenge er, at det med få undtagelser er en boxmadras, der er udgangspunktet for sengen. Hvad der adskiller modellerne fra hinanden, er størrelsen, hårdheden og de ekstra funktioner, madrassen kan have. For at sikre sig en gavnlig oplevelse med sengen er det vigtigt at vælge den seng, der bedst komplimenterer dine og din partner behov.

Dobbeltseng 140x200 cm

En dobbeltseng i størrelsen 140×200 er det umiddelbare valg for den, der ønsker lidt mere skulderplads i sengen. Komfortfuld søvn behøves ikke koste dyre domme. Den mindre sengemodel gør det muligt at fremstille yderst budgetvenlige dobbeltsengene. Modellerne Heaven Box, Nora og Budget Boxmadras ligger alle på et prisleje under 5000 kr. og er dermed de billigste inden for størrelsen. Disse tre senge dækker de basale krav til en god boxmadras ved at have dobbeltfjedersystem, der sikrer dig den rette komfort.

I prisklassen over de tidligere nævnte finder du Athena Boxmadras. Den danskproducerede madras er bygget op om pocketfjedre og indeholder fem komfortzoner. Denne madras’ hårdhed er medium fast.

I samme prisklasse er boxmadrassen Venus. Denne har ligeledes det dobbeltfjedrelag af pocketfjedre, der typisk kendetegner en boxmadras. Derudover har den også syv komfortzoner, som er to mere end den typiske, simple boxmadras. Ydermere kan man selv vælge fasthed for madrassen, så den er bedst tilpasset din krops behov. Norland Luksus Box er en lignende model, der lægger op til, at kunden selv designer dobbeltsengen efter sine ønsker. Det er ved køb af modellen muligt både at vælge mellem tre fastheder, to topmadrasser samt have indflydelse på designet af sengen.

For en tusindekroneseddel eller to mere kan du få fingrene i Living&More – De Lux Superior eller Gold B80 Dreamzone boxmadrassen. Begge madrasser har fem komfortzoner, der effektivt og præcist støtter kroppens konjekturer. Ligeledes fokuserer de to modeller på at skabe det bedste sovemiljø for brugeren med åndbare topmadrasser af latex, der sørger for at lede overskydende, søvnforstyrrende væk. Hvor de to modeller adskiller sig fra hinanden er fastheden af madrassen. Dreamzone modellen har ekstra fast hårdhed og kan derfor anbefales til folk, der vejer mere end 95 kg, hvorimod Living&More madrassen er medium fast og derfor giver den rette støtte til dem, der vejer under 85 kg.

Blandt de eksklusive modeller i størrelsen findes sengene fra Bedrenætter.dk. Senses Lux luksuriøs søvn på elastisk hybridskum mellem pocketfjedrene, der findes i to lag. Skummet er åndbart, ligesom det er yderst holdbart og giver optimal støtte. Ideel Komfort er ligeledes en blandt de bedst udstyrede dobbeltsenge i størrelsen. Madrassen er dobbeltfjedret med det eksklusive hybridskum. Derudover har boxmadrassen syv komfortzoner, der garanterer, at den fornødne støtte afgives. Rammen om madrassen er en solid træramme af massivt svensk fyrretræ, der vil sikre, at sengen holder i mange år frem.

Dobbeltseng 160x200 cm

Med de 20 cm ekstra i bredden giver dobbeltsengen på 160×200 bedre plads til to. Størrelsen er populært valg for par, der lever på mindre plads og derfor har brug for en gylden middelvej i form af en seng med tilpas størrelse, der stadig ikke fylder for meget. Den typiske dobbeltseng er en boxmadras, men som testens billigste seng findes kontinentalsengen Basic fra Jysk. Fremfor dobbeltfjedring får du med kontinentalsengen en vendbar springmadras, der fungerer som et simpelt, hensigtsmæssigt valg, hvis den lave pris er din førsteprioritet.

Nora boxmadrassen er ligeledes et billigt valg. Denne seng er dobbeltfjedret med de typiske fem komfortzoner. Det er muligt selv at have indflydelse på sengens design, da der kan vælges mellem fire forskellige ben-modeller.

Pocketfjedre er den nyeste og klart mest populære fjeder til boxmadrasser, da fjedrene er adskilt og derved støtter individuelt der, hvor kroppen har størst brug for aflastning. Derfor gør også Box Deluxe dobbeltsengen brug af disse fjedre, der i to lag inddeles i fem komfortzoner.

Box Deluxe såvel som Venus sengen og andre i denne prisklasse og over tilbyder topmadrasser af latex, da netop dette materiale har vist sig at være blandt de bedste til at skabe det bedst tempererede sovemiljø. Venus modellen har derudover også hele syv komfortzoner og en polstring med det eksklusive hybridskum, der sammen gør den nedsatte seng til et kup for køberen.

Inden for samme prisklasse findes Athena dobbeltmadrassen, der er en færdig designet seng til en gennemsnitlig, fair pris. Sengen fås i en medium fasthed med alle de basale og komfortgivende specifikationer, der giver anledning til dyb og fuldt restituerende søvn. Ligeså er Budget kontinentalsengen med boxmadras fra boboonline.dk et kvalificeret, budgetvenligt valg. Sengen er i sandhed fuldstændig komplet, da sengegavlen hører med i sengens pris.

I den mere kompetente ende findes Norland Lukses, som er en komplet dobbeltseng med de vitale funktioner som to lag fjedring og fem solide komfortzoner, der skaber den tilfredsstillende soveoplevelse. Ydermere fås sengen i flere farver og med mulighed for at selv bestemme fasthed for begge lag. De eksklusive modeller Senses Lux og Ideel Komfort fås også med målene 160×200 og er din garanti for den ypperste sengeoplevelse med syv komfortzoner. Begge dobbeltsenge er designet med eksklusivt skum, der sikrer den korrekte aflastning og støtte.

Modellen Ideel Komfort har ekstra øje for det gode design ved at have højere ben, der giver et mere elegant look.

Dobbeltseng 180x200 cm

Valg af sengens størrelse er et prioriteringsspørgsmål: ønsker man en stor seng, man kan brede sig godt i, eller er det mere ønskværdigt med god plads til andet interiør i soveværelset? Sengestørrelsen 180×200 er for alvor en dobbeltseng, hvor der er bedre plads. Herfra og i størrelserne over ligger hovedfokus på kapabelt sengerum.

Den billigste dobbeltseng med målene 180×200 er modellen Nora. Denne dobbeltseng opfylder alle krav til en basal, dog god sengeoplevelse. Madrassen har de rette faktorer, der sikrer komfort, mens materialerne er valgt efter at sikre den økonomiske pris. Budget kontinentalsengens design er simpelt som Noras, ligesom specifikationerne er meget vellignende. Budget-modellen har den yderligere tilføjelse, at med købet af denne følger sengegavlen, så du ikke skal tilkøbe denne til en uforudset pris.

Den faste dobbeltseng Athena og Heaven boxmadrasserne kan være en oplagt investering for par, der vejer under 100 kg. Du bør altid være opmærksom på hårdheden af den madras, du vælger, da du risikerer en skuffende oplevelse, hvis sengen ikke komplimenterer din krops udformning. Modsat Heaven Box modellen, der har hårdheden fast, kan du med Venus dobbeltsengen selv vælge hårdheden for begge dine madrasser. Således kan du og din partner trods at have forskellige behov i forhold til aflastning stadig dele seng og opleve den optimale støtte.

I den middeldyre ende af spektret sælges Living&More – De Lux Superior i Antracitgrå med træben. Det simple design i sammenhæng med den afkølende latextopmadras og dobbeltfjedring gør sengen til en perfekt kombination af moderne sengeteknologi og nordisk design. Ud fra samme etik arbejder Norland Luksus Box modellen, der ligeledes er designet i Danmark. For den lidt højere sum, du giver for Norland dobbeltsengen, betaler du dig også til selvbestemmelse over langt mere ved sengen, da det er muligt både at vælge sengens farve, topmadrasmodel, ben og fasthed for begge madrasser. 

Kontinental Gold sengen byder på større komfort med det totale antal af fem madrasser, der til sammen skaber den personligt støttede søvn i funktionelle omgivelser. For at sikre holdbarheden for den solide seng er de fundamentale madrasser betrukket med eksklusivt møbelstof.

Dog den ikke kan prale af helt så mange madraslag, er komforten og de individuelle behov ligeledes prioriteret med den luksuriøse dobbeltseng Ideel Komfort. Sengen tillægger soveværelset personlighed med dens mørkegrønne farve, mens den sikrer omfattende støtte med pocketfjedre, der absorberer din vægt. Ligesom Ideel Komfort er Senses Lux en dobbeltseng, der er bygget med alle materialer af højeste kvalitet og efter nyeste innovation.

Dobbeltseng 180x210 cm

For at opnå den behagelige søvn, der giver det ønskede udbytte i form af overskud i hverdagen, kræves en støttende seng i den korrekte størrelse. Når du går på kompromis med din seng, går du på kompromis med din nattesøvn.

Det dur ikke, at fødderne stikker udenfor sengekanten, når du sover. Når længden på kroppen er lang, bør sengens længde tilsvarende øges for at sikre at hele kroppen oplever den nødvendige komfort. Athena Boxmadrassen er den seng i størrelsen, der tager mindst fra pengepungen. Dobbeltsengen skaber gode søvnvilkår med en medium fast madras, der har fem komfortzoner og 250 pocketfjedre per m2, der alle afgiver optimal, individuel støtte.

Trondheim, Norland og Venus sengene, der ligger til en smule højere pris, giver kunden mulighed for selv at vælge fastheden af madrassen. Trondheim og Norland modellerne er meget vellignende ved at være bygget op om et dobbeltlag af pocketfjedre, der giver fem komfortzoner, mens Venus modellen har ligeledes både har springmadras og boxmadras, der til gengæld sammen danner syv komfortzoner.

Førnævnte senge adskiller sig ved deres designs, der alle har individuel personlighed. Benene er af egetræ på Trondheim sengen, hvorimod det er muligt at vælge mellem flere træsorter og farve på polstring ved de to andre modeller.

Det er tydeligt, at fagmanden har kælet for Temprakon dobbeltsengen. Kvaliteten af alle modellens specifikationer er den bedste. Sengens betræk er åndbart og regulerer aktivt temperaturen, således at det optimale tempereret sovemiljø uden fugt skabes. Derudover har springmadrassen hele 504 multi-pocketfjedre per m2.

Dobbeltsengene Senses Lux og Venus Luna er begge modeller, der fremfor standardantallet har hele syv komfortzoner, som sikrer, at de udsatte områder såsom nakke, lænd og hoved den korrekte støtte til dyb restituering.

Venus-modellen er tidligere blevet nævnt i testen, da den sælges i en række andre størrelser. Venus Luna er dog ikke helt den samme seng; denne er i stedet den opgraderede udgave. Som noget specielt er der pocketfjedre både i box- og springmadrassen, der i samarbejde med hinanden vil sikre dig den mest korrekte liggeposition for dyb, komfortabel søvn.

Senses Lux, der er en smule billigere, stiller trods ikke at have to fjedrelag, stadig fuld sikkerhed for topkvalitet. I opbygningen af sengen bruges elastisk hybridskum, der med sine mange fordele højner søvnkvaliteten. Derudover er der fuldt fokus på din kontaktflade med sengen, når topmadrassen har seks centimeter kerne og er fremstillet af temperatur- og liggepositionstilpassende materiale.

Dobbeltseng 210x210 cm

Sengen er grundlaget for at din hverdag fungerer; derfor skal din senge også passe til din hverdag. Hvis du kan lide at sove med den rette plads til både dig og din partners bevægelser, eller du har børn, der ofte sover halvdelen af natten mellem sine forældre, er den ideelle seng til dine behov en investering i din livsglæde.

Selv store senge behøver nødvendigvis ikke koste store summer. TOM TAILOR Heaven Box er et passende valg til dig, der ønsker en både bred og lang seng til en overskuelig pris. Sengen kombinerer fleksibelt design og godt håndværk. Resultatet er en brugervenlig seng med en medium madrashårdhed og fem komfortzoner, der giver de rette soveomgivelser for dem, der vejer mellem 60 til 80 kg. Designet er stilrent grå med ben, der er dækket af en lys tekstil. Som en ekstra feature har sengegærdet aftagelige puder, der gør ophold i sengen behagelig.

Prisklassen over byder på Venus-modellen. Denne garanterer bedre nattesøvn ved at svøbe sig om kroppen og give intensiv støtte. Dobbeltsengen er bygget op om en boxmadras, en springmadras og en topmadras, der samles ovenpå en solid ramme af svensk fyrretræ. De ekstra komfortzoner og hybridpolstringen er et kendetegn for Venus-modellerne, da netop de tilføjede specifikationer gør, at oplevelsen i denne seng adskiller sig fra andre.  

Med 210 centimeter i længden og 210 centimeter i bredden er der plads til at sove som en konge – og netop derfor betegnes den omfattende seng også som en Kingsize Bed. Den store dobbeltseng er et designstatement, når den står i soveværelset, og netop derfor bør det massive interiør vælges med omhu. Senses Lux fås i en lysegrå eller sort polstring, der samler designet af de mange madrasser til en flot sammenhængende enhed, der vil regere i dit soverum. De individuelle valg afgør sengens udformning. Du får både lejlighed til at tilpasse sengen til dig og din partners krop, når du vælger fasthed, ligesom du også selv tilvælger den rette boxmadras for dig.

Testens sidste seng er den yderst komfortable dobbeltseng Venus Luna, der med en faglig opbygning, bør tilfredsstille selv de kræsne kunder. Sengen har en fjedreopbygning i hver madras, da boxmadrassen, modsat det typiske tilfælde, ikke består af en skumkerne, men derimod af pocketfjedre. Dette giver en opdrift i madrassen, der vil garantere, at dine trykpunkter i kroppen behandles på bedste vis, når du sover.

Valg af dobbeltseng

Når du investerer i en dobbeltseng, tager du en beslutning om at skabe bedste vilkår for din søvn. For at vide dig sikker på at dit køb af seng er det rigtige, er der en række ting, du skal være særlig opmærksom på, inden du stikker kortet i. En række faktorer har nemlig stor indflydelse på, hvorvidt du vil blive tilfreds med din seng, når den står i dit soveværelse, ligesom et udvalg af vilkår kan afgøre kvaliteten af den proces, der vil forekomme frem mod indvielsen af dit nye sovegrundlag.

Essentielt for at din foretrukne søvn forekommer er, at dine søvnomgivelser er tilpasset dine behov. Hvis ikke du ligger behageligt, er sengen ikke meget værd. Ligeledes er det vitalt, at madrassen støtter din kropsbygning, så den er i stand til at slappe af og restituere i søvnen. Vær derfor bevidst om, hvilke parametre der har indflydelse på dit velbehag i sengen. Først og fremmest skal fastheden af madrassen passe din vægt. Yderligere kan det vise sig, at du drager fordel af flere lag fjedre eller, at du finder en temperaturregulerende overflade i form af en latex topmadras uundværlig.

Bliv bevidst om dine ønsker og behov ved at prøve sengen af; mange sengeforhandlere tilbyder, at du kan prøve sengen i en periode og returnere den igen og få fuld tilbagebetaling, hvis sengen ikke var fuldt ud tilfredsstillende. Når du vælger sengeforhandler, bør du overveje hvem, der tilbyder de goder, du finder fordelagtige. Forhandl med dem, der prioriterer dig som kunde og tilbyder gode vilkår i form af garanti, levering og mulighed for prøveperiode – det er alle faktorer, der gør det lettere at lægge hovedet afslappet på puden i din nye seng.

Dobbeltseng test 2024

Er du lige flyttet sammen med kæresten, skal den gamle dobbeltseng udskiftes, eller kan du bare godt lide at have god plads, når du sover? Så er en dobbeltseng løsningen for dig! Sengen er et af de møbler, du bruger mest tid i, og en både en god og dårlig nattesøvn kan være udslagsgivende for den dag, du går i møde. En god nattesøvn kan betyde bedre livskvalitet, så vælg en dobbeltseng, så du kan få den bedst mulige søvn.

Der findes forskellige typer af dobbeltsenge. En boxmadras er en nem og simpel løsning. Den indeholder fjedre, ofte i to lag, og der skal kun monteres ben, og så er den klar til brug. En anden simpel løsning er en springmadras. Den består af skum, og hertil skal du tilkøbe en ramme, lamelbund og ben til sengen, medmindre du har rammen klar i soveværelset. Kontinentalsengen er den komplette løsning. Den består både af boxmadras, en springmadras og en topmadras og den er uden tvivl luksusversionen af en dobbeltseng. Den er typisk højere end boxmadrassen og kan derfor være mere behagelig at lægge sig ned i.  

Bedste dobbeltseng

Det er meget individuelt, hvad der gør en dobbeltseng god. Skal sengen være hård eller blød? Du har måske en ide om, hvad du selv foretrækker, men der findes faktisk guidelines til, hvilken seng der passer til dig. De er baseret på din vægt, og vejer du mindre end 75 kg, skal du have en madras med pocket fjedre i medium hårdhed. Pocket fjedre er en nyere type fjedre, der ligger i poser, og arbejder hver for sig. De giver dig præcis den støtte, du har brug for, fordi de er inddelt efter komfortzoner i madrassen, og de tilpasser sig din position gennem natten. Vejer du mellem 75-95 kg skal du vælge pocket fjedre med en fast hårdhed. Vejer du over 95 kg, lyder tommelfingerreglen, at du skal vælge multi pocket fjedre i din madras med ekstra fast hårdhed. Ved muliti pocket fjedre er der dobbelt så mange fjedre i madrassen, og du får derfor den støtte, du har brug for.

Alternativet er bonell fjedre, som er en mere robust fjeder, og den bliver ofte brugt som det nederste lag i en dobbeltlagsmadras. Foruden hårdheden af madrassen varierer dobbeltsenge i længde og brede. De fleste modeller kan fås i målene: 160×200, 180×200 og 180×210.

Nu vil du blive præsenteret for seks forskellige dobbeltsenge i forskellig hårdhed, længde og til forskellig pris. Det vil være lige fra springmadrassen, der passer til din egen sengeramme til den luksuriøse kontinentalseng med tre lag.  

Senses Lux er en seng af høj kvalitet og en meget populær model. Det er en kontinental seng med tilhørende sengeramme og muligheden for at vælge mellem to forskellige ben. Sengen fås i en mørkegrå og en lysegrå farve, og du kan tilkøbe forskellige sengevægge, der alle passer til modellen.

Senses Lux har pocket fjedre, som kan vælges med forskellige fasthed, og du kan vælge mellem to forskellige topmadrasser – begge 60 mm. Den ene topmadras Latex er elastisk og støtter op om kroppen der, hvor der er mest vægt. Den anden topmadras er Celcius-modellen. Den er lavet af memory skum, der former sig efter din kropstemperatur. Denne topmadras holder derfor lidt mere på varmen og kan give en mere fast soveposition. Under topmadrassen ligger en springmadras som omgiver sengens pocket fjedre. Fjedrene er inddelt i syv komfortzoner, som støtter op om dig, og søger for at du får en sund liggeposition. Springmadrassen er yderligere delt op i to lag, så du har mulighed for at vælge forskellig fasthed i hvert lag. Det gør madrassen mere holdbar og er meget behageligt. Springmadrassens skum er derudover temperaturregulerende efter rummets og din krops temperatur. Mellem spring- og topmadras er der antiskrid, så topmadrassen bliver, hvor den skal.

Denne model har målene 180×200 cm, men Senses Lux fås også i 160×210 cm og 210×210 cm, hvis du ønsker ekstra meget plads i sengen. Senses Lux er dansk produceret, og du får en stilren seng af høj kvalitet, der sikrer rammerne for en god nattesøvn.

Senses Classic Boxmadras er den billigere model i forhold til Senses Lux. Du får dog stadig en seng i høj kvalitet. Prisforskellen udgør særligt, at der i Senses Classic Boxmadras ikke er en springmadras i midten. Boxmadrassen indeholder ligeson Senses Lux pocket fjedre, der kan fås i forskellig fasthed, alt efter hvad der passer til dig. Derudover er fjedrene delt op i fem komfortzoner for at give den bedste støtte gennem natten. Topmadrassen er en 40mm Latex-model, som er lavet til at støtte alt efter vægtfordelingen. Den giver, modsat memory skum topmadrasser, en støtte, der er mere ligeligt fordelt, og du får ikke oplevelsen af at synke ned i madrassen.

Senses Classic Boxmadras kommer i en træramme beklædt med sort stof. De stilrene sengeben er inkluderet i prisen, og du har mulighed for at købe en sengevæg med, hvis det passer ind i dit hjem. Denne seng måde 180x 200 cm, men modellen fås også i målene 160×200 cm.

Senses Classic Boxmadras er ideel for dig, der ønsker en seng i høj kvalitet, men uden at betale en formue. Den er produceret i Danmark og har med sit sorte betræk og stålben et simplet nordisk design.

I Krone Box NU får du en kvalitets boxmadras til en god pris. Det er den billigste model, men kvaliteten er ikke nedprioriteret. Madrassen består af to lag fjedre. Det nederste sikrer en god stabilitet, mens det øverste lag er pocket fjedre der med sine fem komfortzoner sikrer god komfort og støtte gennem søvnen. Hårdheden af pocket fjedrende vælger du, alt efter hvad der passer til din krop. Ovenpå boxmadrassen har du valget mellem to topmadrasser på 70 mm. Du kan vælge mellem en memory skum topmadras, der former sig efter kroppen, eller en elastisk topmadras, der giver lidt mere modstand. Hvis du har tendens til at fryse om natten, kan en memory skum topmadras være ideel, da den holder lidt på varmen, du afgiver, når du sover.

Krone Box NU er lavet i et simpelt dansk design og er også produceret i Danmark. Madrassens træramme er beklædt i sort og har runde stålben, der som udgangspunkt måler 19 cm, men de findes i flere størrelser. Sengen findes ligeledes i flere størrelser lige fra 80×200 til 180×210, hvis du skal have ekstra længde på sengen.

Så ønsker du en kvalitets dobbeltseng med et neutralt og pænt udseende, til en overkommelig pris, så er Krone Box NU et godt bud. 

Er prisen ikke vigtig, og ønsker du det bedste af det bedste til din nattesøvn, er dobbeltsengen Norland Ekslusiv Kontinental et kvalificeret bud. Sengen er bygget op af en lamelbund med 12 cm skum til at bære. Derefter kommer en boxmadras med pocket fjedre og fem komfortzoner, så du ikke oplever at synke ned i madrassen, der hvor kroppen er tungest. Det betyder, at den for eksempel støtter ekstra ved hoften, så du får en behagelig sovestilling. Pocket fjedrende fås i forskellig fasthed, alt efter hvad der passer til din vægt. Derpå kommer en springmadras, der kan vendes. Både boxmadrassen og springmadras er belagt med 12 mm Cooltex skum for at gøre sengen mere slidstærk og for at tilføje ekstra komfort og højde til din kontinental seng. Det sidste lag er en NORLAND EKSKLUSIV topmadras på 100 mm, der både fås i elastik og i memory foam, alt efter hvad der passer til dig.

Norland Ekslusiv Kontinental er både dansk design og produktion. Den fås i en mørkegrå og i en sort udgave, og du kan vælge mellem lyse eller mørke træben. Standardbenene er 10 cm, men ønsker du ekstra højde til din kontinental seng, kan de tilkøbes i 19 cm. Du kan også tilkøbe sengevæge, der findes i flere forskellige udgaver, alt efter hvad der passeer til din stil. 

Er du klar på at investere i en luksus seng i en behagelig højde med topkvalitets madrasser og et stilrent design, så er Norland Eksklusiv Kontinental en løsning til dig.

Ønsker du en dobbeltseng til et overkommeligt prisniveau med lang levetid, så er Box Classic med bonell fjedre et godt bud. Der findes nemlig forskellige typer af fjedre, og mens mange madrasser har pocket fjedre, har denne madras traditionelle bonell fjedre. De er lidt mere robuste og har derfor en længere levetid.

I Box Classic modellen får du dermed en langtidsholdbar dobbeltseng, med en dobbeltlagsmadras, der er omgivet af 20 mm skum for at give ekstra komfort. Dertil kommer en 60 mm topmadras i elastik. Den har en kerne af komfortskum, og den er lavet af et ventilerende materiale.

Dog skal du være opmærksom på, at Boxmadras Classic bliver leveret som to boxmadrasser i målene 80×200 og en stor topmadras. Dette er for at undgå, at boxmadrassen falder sammen på midten. Madrassen kommer i træramme og med enten runde metalben eller egetræsben på henholdsvis 20 og 19 cm. Du kan tilkøbe en sengegavl, der passer til Box Classic modellen. Box Classic modellen findes også i målene 180×200 cm og 180×210 cm for at få ekstra længde.

Måske har du allerede en ramme til din seng, men madrassen trænger til udskiftning. Så kan du med fordel købe en springmadras, og Sengefabrikkens springmadras er et godt bud. Springmadrassen indeholder 250 individuelle pocket fjedre per kvadratmeter, og den har de fem komfortzoner, der gør, at hele din krop får den støtte, der skal til.

Dog skal du være opmærksom på, at denne 160×200 springmadras leveres som to madraskerner i målene 80×200. Madrasserne samles af et stort betræk, der gør, at kernerne ligger så tæt, at revnen i mellem madrassen ikke kan mærkes. Betrækket er lavet i et slidstærkt materiale, og pocket fjedrene fås i både fast og medium, alt efter hvad der passer til dit behov.

Springmadrassen passer blandt andet til sengerammer, kontinentalsenge og elevationssenge, og den har en totalhøjde på ca. 21 cm. Springmadrasserne findes også i målene 180×200 cm og 180×210 cm.

Hvad nu hvis sengen er for hård?

Det er afgørende for din nattesøvn at få den rigtige seng, og det kan være svært at vide, hvilken fasthed der passer til dig, inden du har sovet i den. Derfor kan det være en god idé at tjekke op på hjemmesidernes ombytningspolitik, når du køber en seng på nettet.

  • Hos Bedrenætter kan du bytte madrassens kerne for 499 kr. inden for 30 dage. Sengetid.nu tilbyder 40 dages gratis ombytningsret, hvis madrassen er inden for standardmålene på enten 90 eller 180 cm. Ellers koster det 750 kr. for en ombytning.
  • Der er stor forskel på senge, og nogle gange skal kroppen vænne sig til en ny seng. Derfor er det en god idé at give din nye seng mindst 14 dages prøveperiode, så din krop kan vænne sig til den.

Du er nu blevet præsenteret for seks forskellige senge. Der er stor forskel på både indholdet og pris, alt efter om du ønsker luksussengen med tre forskellige madrasser og en magelig højde, eller om du mangler madrassen til sengerammen, der allerede står klar i soveværelset. Sengen er et vigtigt møbel, og med al den tid du bruger i sengen, er det er essentielt for din nattesøvn, at du finder den seng, du sover bedst i.