Bedste dobbeltseng
Bedste dobbeltseng

Populære produkter

Produkt Pris Køb den hos
Krone Box NU 14.995,-
Senses Lux 21.999,-
Box Classic (Bonell + Bonell) 5.799,-

Dobbeltseng test 2018 - De bedste dobbeltsenge på markedet

Er du lige flyttet sammen med kæresten, skal den gamle dobbeltseng udskiftes, eller kan du bare godt lide at have god plads, når du sover? Så er en dobbeltseng løsningen for dig! Sengen er et af de møbler, du bruger mest tid i, og en både en god og dårlig nattesøvn kan være udslagsgivende for den dag, du går i møde. En god nattesøvn kan betyde bedre livskvalitet, så vælg en dobbeltseng, så du kan få den bedst mulige søvn.

Der findes forskellige typer af dobbeltsenge. En boxmadras er en nem og simpel løsning. Den indeholder fjedre, ofte i to lag, og der skal kun monteres ben, og så er den klar til brug. En anden simpel løsning er en springmadras. Den består af skum, og hertil skal du tilkøbe en ramme, lamelbund og ben til sengen, medmindre du har rammen klar i soveværelset. Kontinentalsengen er den komplette løsning. Den består både af boxmadras, en springmadras og en topmadras og den er uden tvivl luksusversionen af en dobbeltseng. Den er typisk højere end boxmadrassen og kan derfor være mere behagelig at lægge sig ned i.  

Bedste dobbeltseng

Det er meget individuelt, hvad der gør en dobbeltseng god. Skal sengen være hård eller blød? Du har måske en ide om, hvad du selv foretrækker, men der findes faktisk guidelines til, hvilken seng der passer til dig. De er baseret på din vægt, og vejer du mindre end 75 kg, skal du have en madras med pocket fjedre i medium hårdhed. Pocket fjedre er en nyere type fjedre, der ligger i poser, og arbejder hver for sig. De giver dig præcis den støtte, du har brug for, fordi de er inddelt efter komfortzoner i madrassen, og de tilpasser sig din position gennem natten. Vejer du mellem 75-95 kg skal du vælge pocket fjedre med en fast hårdhed. Vejer du over 95 kg, lyder tommelfingerreglen, at du skal vælge multi pocket fjedre i din madras med ekstra fast hårdhed. Ved muliti pocket fjedre er der dobbelt så mange fjedre i madrassen, og du får derfor den støtte, du har brug for.

Alternativet er bonell fjedre, som er en mere robust fjeder, og den bliver ofte brugt som det nederste lag i en dobbeltlagsmadras. Foruden hårdheden af madrassen varierer dobbeltsenge i længde og brede. De fleste modeller kan fås i målene: 160x200, 180x200 og 180x210.

Nu vil du blive præsenteret for seks forskellige dobbeltsenge i forskellig hårdhed, længde og til forskellig pris. Det vil være lige fra springmadrassen, der passer til din egen sengeramme til den luksuriøse kontinentalseng med tre lag.  

Senses Lux er en seng af høj kvalitet og en meget populær model. Det er en kontinental seng med tilhørende sengeramme og muligheden for at vælge mellem to forskellige ben. Sengen fås i en mørkegrå og en lysegrå farve, og du kan tilkøbe forskellige sengevægge, der alle passer til modellen.

Senses Lux har pocket fjedre, som kan vælges med forskellige fasthed, og du kan vælge mellem to forskellige topmadrasser – begge 60 mm. Den ene topmadras Latex er elastisk og støtter op om kroppen der, hvor der er mest vægt. Den anden topmadras er Celcius-modellen. Den er lavet af memory skum, der former sig efter din kropstemperatur. Denne topmadras holder derfor lidt mere på varmen og kan give en mere fast soveposition. Under topmadrassen ligger en springmadras som omgiver sengens pocket fjedre. Fjedrene er inddelt i syv komfortzoner, som støtter op om dig, og søger for at du får en sund liggeposition. Springmadrassen er yderligere delt op i to lag, så du har mulighed for at vælge forskellig fasthed i hvert lag. Det gør madrassen mere holdbar og er meget behageligt. Springmadrassens skum er derudover temperaturregulerende efter rummets og din krops temperatur. Mellem spring- og topmadras er der antiskrid, så topmadrassen bliver, hvor den skal.

Denne model har målene 180x200 cm, men Senses Lux fås også i 160x210 cm og 210x210 cm, hvis du ønsker ekstra meget plads i sengen. Senses Lux er dansk produceret, og du får en stilren seng af høj kvalitet, der sikrer rammerne for en god nattesøvn.

Senses Classic Boxmadras er den billigere model i forhold til Senses Lux. Du får dog stadig en seng i høj kvalitet. Prisforskellen udgør særligt, at der i Senses Classic Boxmadras ikke er en springmadras i midten. Boxmadrassen indeholder ligeson Senses Lux pocket fjedre, der kan fås i forskellig fasthed, alt efter hvad der passer til dig. Derudover er fjedrene delt op i fem komfortzoner for at give den bedste støtte gennem natten. Topmadrassen er en 40mm Latex-model, som er lavet til at støtte alt efter vægtfordelingen. Den giver, modsat memory skum topmadrasser, en støtte, der er mere ligeligt fordelt, og du får ikke oplevelsen af at synke ned i madrassen.

Senses Classic Boxmadras kommer i en træramme beklædt med sort stof. De stilrene sengeben er inkluderet i prisen, og du har mulighed for at købe en sengevæg med, hvis det passer ind i dit hjem. Denne seng måde 180x 200 cm, men modellen fås også i målene 160x200 cm.

Senses Classic Boxmadras er ideel for dig, der ønsker en seng i høj kvalitet, men uden at betale en formue. Den er produceret i Danmark og har med sit sorte betræk og stålben et simplet nordisk design.

I Krone Box NU får du en kvalitets boxmadras til en god pris. Det er den billigste model, men kvaliteten er ikke nedprioriteret. Madrassen består af to lag fjedre. Det nederste sikrer en god stabilitet, mens det øverste lag er pocket fjedre der med sine fem komfortzoner sikrer god komfort og støtte gennem søvnen. Hårdheden af pocket fjedrende vælger du, alt efter hvad der passer til din krop. Ovenpå boxmadrassen har du valget mellem to topmadrasser på 70 mm. Du kan vælge mellem en memory skum topmadras, der former sig efter kroppen, eller en elastisk topmadras, der giver lidt mere modstand. Hvis du har tendens til at fryse om natten, kan en memory skum topmadras være ideel, da den holder lidt på varmen, du afgiver, når du sover.

Krone Box NU er lavet i et simpelt dansk design og er også produceret i Danmark. Madrassens træramme er beklædt i sort og har runde stålben, der som udgangspunkt måler 19 cm, men de findes i flere størrelser. Sengen findes ligeledes i flere størrelser lige fra 80x200 til 180x210, hvis du skal have ekstra længde på sengen.

Så ønsker du en kvalitets dobbeltseng med et neutralt og pænt udseende, til en overkommelig pris, så er Krone Box NU et godt bud. 

Er prisen ikke vigtig, og ønsker du det bedste af det bedste til din nattesøvn, er dobbeltsengen Norland Ekslusiv Kontinental et kvalificeret bud. Sengen er bygget op af en lamelbund med 12 cm skum til at bære. Derefter kommer en boxmadras med pocket fjedre og fem komfortzoner, så du ikke oplever at synke ned i madrassen, der hvor kroppen er tungest. Det betyder, at den for eksempel støtter ekstra ved hoften, så du får en behagelig sovestilling. Pocket fjedrende fås i forskellig fasthed, alt efter hvad der passer til din vægt. Derpå kommer en springmadras, der kan vendes. Både boxmadrassen og springmadras er belagt med 12 mm Cooltex skum for at gøre sengen mere slidstærk og for at tilføje ekstra komfort og højde til din kontinental seng. Det sidste lag er en NORLAND EKSKLUSIV topmadras på 100 mm, der både fås i elastik og i memory foam, alt efter hvad der passer til dig.

Norland Ekslusiv Kontinental er både dansk design og produktion. Den fås i en mørkegrå og i en sort udgave, og du kan vælge mellem lyse eller mørke træben. Standardbenene er 10 cm, men ønsker du ekstra højde til din kontinental seng, kan de tilkøbes i 19 cm. Du kan også tilkøbe sengevæge, der findes i flere forskellige udgaver, alt efter hvad der passeer til din stil. 

Er du klar på at investere i en luksus seng i en behagelig højde med topkvalitets madrasser og et stilrent design, så er Norland Eksklusiv Kontinental en løsning til dig.

Ønsker du en dobbeltseng til et overkommeligt prisniveau med lang levetid, så er Box Classic med bonell fjedre et godt bud. Der findes nemlig forskellige typer af fjedre, og mens mange madrasser har pocket fjedre, har denne madras traditionelle bonell fjedre. De er lidt mere robuste og har derfor en længere levetid.

I Box Classic modellen får du dermed en langtidsholdbar dobbeltseng, med en dobbeltlagsmadras, der er omgivet af 20 mm skum for at give ekstra komfort. Dertil kommer en 60 mm topmadras i elastik. Den har en kerne af komfortskum, og den er lavet af et ventilerende materiale.

Dog skal du være opmærksom på, at Boxmadras Classic bliver leveret som to boxmadrasser i målene 80x200 og en stor topmadras. Dette er for at undgå, at boxmadrassen falder sammen på midten. Madrassen kommer i træramme og med enten runde metalben eller egetræsben på henholdsvis 20 og 19 cm. Du kan tilkøbe en sengegavl, der passer til Box Classic modellen. Box Classic modellen findes også i målene 180x200 cm og 180x210 cm for at få ekstra længde.

Måske har du allerede en ramme til din seng, men madrassen trænger til udskiftning. Så kan du med fordel købe en springmadras, og Sengefabrikkens springmadras er et godt bud. Springmadrassen indeholder 250 individuelle pocket fjedre per kvadratmeter, og den har de fem komfortzoner, der gør, at hele din krop får den støtte, der skal til.

Dog skal du være opmærksom på, at denne 160x200 springmadras leveres som to madraskerner i målene 80x200. Madrasserne samles af et stort betræk, der gør, at kernerne ligger så tæt, at revnen i mellem madrassen ikke kan mærkes. Betrækket er lavet i et slidstærkt materiale, og pocket fjedrene fås i både fast og medium, alt efter hvad der passer til dit behov.

Springmadrassen passer blandt andet til sengerammer, kontinentalsenge og elevationssenge, og den har en totalhøjde på ca. 21 cm. Springmadrasserne findes også i målene 180x200 cm og 180x210 cm.

Hvad nu hvis sengen er for hård?

Det er afgørende for din nattesøvn at få den rigtige seng, og det kan være svært at vide, hvilken fasthed der passer til dig, inden du har sovet i den. Derfor kan det være en god idé at tjekke op på hjemmesidernes ombytningspolitik, når du køber en seng på nettet.

  • Hos Bedrenætter kan du bytte madrassens kerne for 499 kr. inden for 30 dage. Sengetid.nu tilbyder 40 dages gratis ombytningsret, hvis madrassen er inden for standardmålene på enten 90 eller 180 cm. Ellers koster det 750 kr. for en ombytning.
  • Hos Sengefabriksudsalg kan du ombytte fastheden for 750 kr. inden for de første 30 dage.

Der er stor forskel på senge, og nogle gange skal kroppen vænne sig til en ny seng. Derfor er det en god idé at give din nye seng mindst 14 dages prøveperiode, så din krop kan vænne sig til den.

Du er nu blevet præsenteret for seks forskellige senge. Der er stor forskel på både indholdet og pris, alt efter om du ønsker luksussengen med tre forskellige madrasser og en magelig højde, eller om du mangler madrassen til sengerammen, der allerede står klar i soveværelset. Sengen er et vigtigt møbel, og med al den tid du bruger i sengen, er det er essentielt for din nattesøvn, at du finder den seng, du sover bedst i.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (2 Vurderinger)
Vurdering af testen
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Be the first to leave a review.

/ 5
Verified
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering