Sodastream Test – Den bedste maskine til hjemmelavet sodavand

Oversigt:

Er du en af dem, der bare slet ikke kan få nok af sodavand? Får du halvvejs dårlig samvittighed, når du fylder din krop med den sukkerholdige væske? Eller orker du bare ikke bevæge dig udenfor efter sodavand, når det regner og sner? Så burde du altså få dig en sodastream.

Prøv også lige at overvej, hvor mange gange du har haft lyst til sodavand, men ikke orket at gå ned i supermarkedet for at købe det. Det er mange gange, er det ikke? Prøv også lige at tænke på, hvor usundt sodavand egentlig er. Hvor meget sukker der er i sodavand? Og hvor usundt sukker er for kroppen? Med en sodastream får du både sundere og billigere sodavand. Og så tager det ikke mere end et par minutter, inden du har mixet din helt egen sodavand. I mange maskiner er det endda muligt at tilføre smag, som du også selv kan vælge, alt efter hvad du lige har lyst til på den pågældende dag. Og så er det endda også sjovere, billigere og mere bæredygtigt.

Vi har været i gang med teste diverse sodavandsmaskiner, så vi har kunne finde de bedste seks til dig. Derefter har vi samlet vores bud på den perfekte maskine i teksten herunder. Læs med og find ud af, hvilken sodavandsmaskine du skal forsøge dig med, når du skal ud på markedet og købe ind.

Testvinder: AQVIA Exclusive

Sodastream test
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
995,00 DKK 0,00 DKK 995,00 DKK Se Produkt
1.093,50 DKK 0,00 DKK 1.093,50 DKK Se Produkt

Maskinen har vundet bedst i test hos Dagbladet Politiken og er helt klart også en af vores favoritter, når vi snakker om sodavandsmaskiner. Maskinen blander sodavandskoncentrat med vand og tilsætter kulsyre gennem en kulsyrepatron, og på få sekunder har den forvandlet postevand fra hanen til forfriskende danskvand. Du slipper derfor hurtigt for at løbe i dit lokale supermarked for at hente sodavand til ungerne og bliver på samme tid fri for at fylde skabene op med pantflasker.

Sodavandsmaskine er designet i rustfrit stål, der gør den fri for fingeraftryk og andre grimme mærker. Produktet er uden ledning, så du frit kan placere den på dit køkkenbord eller sågar på dit sofabord, hvis det er det, du har lyst til. Det gør det nemmere at rykke rundt med den, hvis du er typen, der elsker at flytte rundt på dine køkkenting. Der følger to 1-liters Aquvia-vandflasker med, som er lavet med låg og bund i henholdsvis stål og plastic. Yderligere får du en kulsyrepatron, der rækker til 50 liters sodavand, med i købet.

Med denne maskine er det muligt at kombinere din egen læskedrik med lige den smag, du ønsker. Hvis du har nogle æbler, jordbær, mynteblade eller citroner liggende, kan du hurtigt og nemt tilsætte dem og få en læskende sommerdrik til de varmere dage. AQVIA tilbyder yderligere smagsvarianter uden kunstige sødemidler, som du også kan bruge i maskinen.

AQVIA Balance

Billig sodastream
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
559,00 DKK 0,00 DKK 559,00 DKK Se Produkt
891,50 DKK 0,00 DKK 891,50 DKK Se Produkt

Er du derimod til en billigere model, så har AQVIA også lavet en anden maskine, der slukker din tørst på nul komma fem. Det er denne snehvide Balance-model, der sikrer dig de bedste bobler til den bedste pris. Mærket AQVIA er produceret i Sverige og er yderst vellidt blandt kunderne.

Den er produceret i et stilrent og flot design, der nemt kan stå på bordet, selvom du får din mormor og hendes veninder til eftermiddagskaffe. Apparatet behøver heller ikke strøm eller batterier, ligesom det forrige produkt fra AQVIA, hvilket bare gør den lidt mere fleksibel og funktionel. Sammenlignet med AQVIA Exclusive, er prisen en del lavere, men den indeholder derimod også kun en 1-liters flaske og en kulsyrepatron.

Ligesom den forrige maskine tager AQVIA Balance heller ikke lang tid om at lave vand til danskvand eller læskedrikke. Det er bare med at komme i gang! Maskinen kræver nemlig kun et enkelt tryk, og så behøver du ikke blot drikke et kedeligt glas vand. Den sikrer, at du ved at bruge vand fra hanen går uden om alle plastikflaskerne og dermed bliver langt mere energibesparende. Derudover er den både nem at rengøre, vedligeholde og håndtere og har hele to års garanti, hvis det uheldige skulle ske.

KitchenAid 1121ECA

Sodastream bedst i test
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
2.499,00 DKK 0,00 DKK 2.499,00 DKK Se Produkt

Sodavandsmaskinen fra KitchenAid er i en lidt anden prisklasse end de forrige. Det er derimod også et velkendt og anerkendt mærke, der designer mange forskellige køkkenprodukter. KitchenAid er utrolig vellidt, og det er nok nærmest umuligt at finde nogle køkkenelskere, der ikke vil gøre alt for at få KitchenAid-produkter i køkkenet.

Maskinen er designet i rødt metal og er yderst robust, stabil og let at rengøre. Den ser yderst eksklusiv ud, når den står og skinner på køkkenbordet. Selvom prisklassen på denne sodavandsmaskine er i den høje ende, så hænger det sammen med kvaliteten og produktnavnet, der er af samme høje klasse.

Den eksklusive maskine laver også vand til danskvand på få sekunder med hjælp fra et håndtag, der styrer mængden af kulsyre. Den er udstyret med et lille display, hvor det er muligt at tilpasse kulsyreniveauet efter dine egne præferencer, så du får nøjagtig den drik, du ønskede dig fra start. Kulsyrepatronen, som sidder i maskinen, giver cirka 60 liter danskvand, hvilket gør det markant billigere, hvis du slukker sodavandstørsten i danskvand fra KitchenAid-maskinen frem for sodavand fra dit lokale supermarked.

Aarke Carbonator II Sodavandsmaskine

Sodastream test -
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.090,00 DKK 0,00 DKK 1.090,00 DKK Se Produkt

En sodavandsmaskine har næsten aldrig været pænere. Faktisk er denne flotte og elegante maskine en skønhed i sig selv at have stående på køkkenbordet. Det smukke design matcher nemlig mange af de andre produkter, du har stående på køkkenbordet. Derudover er den strøm- og ledningsfri, hvilket gør, at du frit kan flytte den rundt og sætte den, hvor du vil.

Produktet tilhører mellemprisklassen og det gør maskinen ekstra populær. Derudover anser mange også Aarkes sodavandsmaskine som ekstremt brugervenlig, da den er let at navigere rundt på og blot indeholder simple instrukser, som næsten ikke kan gå galt. Du skal blot skrue, trykke og skrue, og sværere er det ikke. Sodavandsmaskinen fra Aarke er yderligere produceret i et robust materiale, hvor design og brugervenlighed hænger sammen – så det tyder vel ikke på ret meget andet, end at Aarke har produceret et luksusprodukt til en overkommelig pris. 

Der er dog en ulempe. Med maskinen fra Aarke medfølger ikke en kulsyrepatron, som der gør i KitchenAid-maskinen fra før. Det skal du altså lige have in mente, når du køber produktet. Det er nemlig yderst træls, at tænderne løber i vand efter sodavand, når det slet ikke er muligt at lave vand til sodavand uden kulsyre.   

Sodastream Power

Sodastream bedst til prisen
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
1.167,00 DKK 0,00 DKK 1.167,00 DKK Se Produkt
1.214,00 DKK 0,00 DKK 1.214,00 DKK Se Produkt
1.295,00 DKK 0,00 DKK 1.295,00 DKK Se Produkt
1.299,00 DKK 0,00 DKK 1.299,00 DKK Se Produkt
1.483,50 DKK 0,00 DKK 1.483,50 DKK Se Produkt

Selvom denne sodavandsmaskine er en af de ældste på markedet, så betyder det ikke, at den er blevet mindre populær. Det betyder heller ikke, at den er blevet langsommere med årene. Maskinen er nemlig kun 30 sekunder om at forvandle vand til sprudlende sodavand på flaske. Designet er enkelt, flot og nemt at vedligeholde. Derfor er det heller ikke nogen hindring at have maskinen stående fremme i dit køkken.

Hvis vi skulle forelske os i en sodavandsmaskine, så kunne det meget vel være den her.

Sodavandsmaskinen fra Sodastram består af Play’s Snap ‘N’ Lock-system, hvor du kan klikke din flaske på i stedet for at skrue. Det sikrer, at flasken sidder ordentlig fast, inden du begynder at lave din sodavand. Det er en funktion, som er uundværlig, når man først har vænnet sig til den.

Ofte når du køber en sodavandsmaskine, skal du tilkøbe en kulsyrecylinder. Ved køb af denne maskine får du en kulsyrecylinder, der kan lave op til 60 liter kulsyreholdigt vand. Derudover indeholder maskinen et display, hvor du hurtigt kan holde øje med kulsyreniveauet på sodavandsmaskinen.  Maskinen indeholder tre forskellige niveauer, der afgør, hvor sprudlende og boblende vandet i sodavanden bliver. Du kan selv vælge, hvor meget brus du ønsker i din sodavand. Hvis sodavanden skal ind i køleskabet, er det vigtigt at skrue låget fast på flasken, da det sørger for, at boblerne holder i flere dage.

Sodastream Crystal

Sodastream forhandler
Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
964,00 DKK 0,00 DKK 964,00 DKK Se Produkt
999,00 DKK 0,00 DKK 999,00 DKK Se Produkt
1.016,00 DKK 0,00 DKK 1.016,00 DKK Se Produkt
1.099,00 DKK 0,00 DKK 1.099,00 DKK Se Produkt
1.208,50 DKK 0,00 DKK 1.208,50 DKK Se Produkt

Er du ikke til sodavandsmaskine med plastflasker, så er Sodastram Crystal en sag for dig. Den indeholder nemlig en 0,7 liters glasflaske, der kan vaskes i opvaskemaskinen efter brug. Glasflasken sikrer også, at sodavanden ikke taber brusen og smagen i løbet af et par timer. Og så kan den endda benyttes til servering, uden gæsterne opdager, at det er flasken fra maskinen.

Maskinen er designet sådan, at glasflasken er gemt inde bag en lukket beholder. Det gør, at Sodastream Crystal ser langt mere elegant ud end mange af de andre maskiner på markedet. Hvis du ikke orker at vaske flasken op i hånden bagefter, tåler den endda en tur i opvaskemaskinen. Det er en af de fordele, hvor mange af de andre sodavandsmaskiner falder af på den. Maskinen scorer yderligere høje karakter, fordi den er let at installere og anvende, hvilket er yderst vigtigt for mange af brugerne i dagens Danmark. 

Maskinen indeholder, ligesom den anden maskine fra Sodastream, en kulsyrecylinder. Det er derfor ikke en ekstra udgift, når du skal ud og købe din maskinen. Den giver også op til 60 liter vand med brus, og så indeholder maskinen også tre forskellige niveauer, ligesom den forrige maskine fra Sodastream. 

Køb dig glad i sodavandsmaskiner

Det er nemt nok at læse om alle de lækre sodavandsmaskiner, men det er altid lidt sværere,

når du skal finde ud af, hvilken der skal have æren af at stå hjemme i dit køkken. Hvis du stadig er i tvivl, om du overhovedet skal eje en, og hvad fordelene overhovedet er ved sådan en maskine, så opremser vi lige for dig, hvorfor sådan en maskine er uundværlig i dagligdagen.

Det er nemmere

Du er fri for at rulle forbi dit lokale supermarked efter sodavand, når du får gæster på besøg. Det er endda muligt at få pludselige gæster, uden du kun kan tilbyde dem vand eller te. Maskinerne er utroligt nemme at bruge. De kræver kun et enkelt eller to tryk på en knap, og så står der hjemmelavet sodavand til dig og dine gæster. Helt enkelt, uden besvær.

Det er billigere

Ligesom det er nemmere ikke at skulle besøge supermarkedet, når det ringer på din dør – så er det også billigere. Du er nemlig fri for at spendere penge på sodavand, som bare kommer til at stå i dit køleskab efterfølgende, eller som du kun drikker, fordi det er der. Desuden er postevand langt mere miljøvenligt end flaskevand. Og hvem vil ikke gerne gavne miljøet?

Det er sundere

Selvom det lyder usundt for tænderne, så er det faktisk uskadeligt med den lille mængde af syre, der er i hjemmelavet danskvand. Hvis vi derimod sammenligner med syreholdige drikke som sodavand, så er det en helt anden sag. Du kan dog blande din danskvand med friske frugter og vitaminer, så du ender med et sundere alternativ end den cola, du altid ender med at købe.  

Og så er det hele meget sjovere

For ja, det er meget sjovere at fortælle dine venner, at du selv har lavet din egen sodavand. Du kan også spørge dem, allerede inden de kommer, hvilken sodavand de har lyst til i dag. Det er jo altid lidt mere spændende at spise og drikke ting, som man selv har lavet – og så risikerer man heller ikke, at der er udsolgt i det lokale supermarked.

ANDRE POPULÆRE GUIDES